In Zuid Korea komt de bevolking in opstand tegen mogelijke cryptocurrency-regulering

on .

In Zuid Korea komt de bevolking in opstand tegen mogelijke cryptocurrency-regulering  
Zuid Korea heeft zich de afgelopen tijd ontpopt tot één van de grootste cryptocurrency markten. Naar verluidt heeft bijna 1 op de 3 koreanen wel eens in cryptocurrency gehandeld. Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat er plannen waren om Bitcoin exchanges te gaan verbieden maar tot nu toe lijkt het er alleen op dat de exchanges strenger gereguleerd gaan worden. Na een hoop onrust heeft de minister president ondertussen verklaard dat er geen verbod zal komen op cryptocurrencies.

Markten in het rood

Ondanks de geruststellende woorden leek het nieuws een finke invloed te hebben op de cryptocurrency koersen. Deze kelderden de afgelopen week flink om vandaag weer een kleine winst te laten zien. De bitcoin koers is de afgelopen maand bijna 40% gedaald vanaf een hoogtepunt van 16000 euro tot een dieptepunt van 7700 euro op 17 januari.

Naast het nieuws uit Zuid Korea was er nog meer negatieve berichtgeving. Zo gaf China aan om misschien alle vormen van de handel in cryptocurrencies te gaan verbieden, gaat Rusland waarschijnlijk ook cryptocurrencies proberen te reguleren, werd er een flink aantal Stellar buitgemaakt bij een hack en werd de bitconnect zwendel opgedoekt. Hoewel dat laatste eigenlijk weer goed nieuws is tenzij je uiteraard bitconnect tokens had.

Petitie

De plannen van de Zuid-Koreaanse regering om het handelen in cryptocurrencies te reguleren zijn al langer bekend en lijken tegen het verkeerde been van de bevolking. Als reactie op de plannen is er een nationale petitie tegen de cryptocurrency-regulering opgezet. Deze petitie, genaamd: “Has the government ever dreamed a happy dream for the people?” heeft inmiddels 200.000 handtekeningen opgehaald waardoor de regering wel binnen 30 dagen zal moeten reageren. De auteur van de petitie geeft aan dat hij crypocurrency ziet als een revolutie en dat het niet zomaar een gok is. Van de kant van de regering is er de vrees dat het gokken op cryptocurrencies uit de hand zal lopen en dat veel mensen uiteindelijk de dupe zullen zijn. Wat hen betreft is het niet de vraag of de bubbel zal klappen maar wanneer.

Schandaal

Naast de petitie om de regulering te voorkomen is er ook nog een petitie opgestart waarin om het aftreden van Choi Heung-shik wordt gevraagd, het hoofd van de Zuid Koreaanse financiele toezichthouder. Deze deed de laatste tijd een hoop negatieve uitspraken over cryptocurrencies waardoor mensen vinden dat hij doet aan marktmanipulatie. Ook is er bekend geworden dat meerdere ambtenaren, werkzaam bij de financiele toezichthouder, al hun cryptocurrencies hebben verkocht net voordat de uitspraken over regulering naar buiten kwamen. Er is aangegeven dat deze mensen een onderzoek aan hun broek zullen krijgen maar vervolgen wordt misschien nog moeilijk omdat cryptocurrencies momenteel buiten bestaande regelgeving vallen.

Kortom: De Cryptocurrency soep wordt weer niet zo heet gegeten als deze wordt opgediend. En als ze in Zuid Korea daadwerkelijk (de handel in) cryptocurrencies zouden willen verbieden dan zal dat niet van de een op de andere dag geregeld zijn. En als het handelen daadwerkelijk verboden zou worden, heeft dat dan het gewenste effect? of zullen we zien dat de handel zich zal verplaatsen naar elders zoals we ook hebben gezien toen China de handel in Bitcoin verbood.

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.


Tags: zuid-korea,

Comments   

# Guest 2018-01-24 13:08
Sorry,

Maar volgens mij doen we nu iets teveel of de wereld draait om crypto value. Ik denk dat de gemiddelde zuid koreaan het maar heel weinig interesseert wat de bitcoin doet. Je eten kan je er niet mee betalen en veel medelijden zullen ze echt niet hebben met speculanten.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh