International Bitcoin Conference Amsterdam 2013, 6-8 november.

on .

bitcoinference  
Pak snel je agenda, want van woensdag 6 tot en met vrijdag 8 november zal de International Bitcoin Conference Amsterdam plaats vinden op het Science Park Amsterdam. Tijdens deze driedaagse conferentie zal er uitgebreid aandacht besteed worden aan Bitcoin, aan de afgeleide munteenheden (de zogenaamde altcoins) en de toekomst van Bitcoin. Dit zal gebeuren in de vorm van een verscheidenheid aan sprekers en door middel van diverse paneldiscussies.

Tijdens de conferentie zal ook de rol van Bitcoin in de traditionele financiele wereld besproken worden (beleggingen en Bitcoin als betaaloplossing). Dit zal onder meer gebeuren in een paneldiscussie. Tevens zal de rol van de financiele wereld in de recente reeks crisissen aan bod komen en zal er ingegaan worden op de vraag in hoeverre het wenselijk is om een "one size fits all" oplossing als Bitcoin of de Euro te hebben. Of is het misschien wenselijk dat er meerdere verschillende munteenheden zijn, vergelijkbaar met de wisselkoersen zoals we deze in Europa hadden, voordat de Euro werd ingevoerd. Wanneer een land zijn fianciele zaakjes niet op orde had werd in het verleden de munteenheid van dat land minder waard, dit was een goed werkende vorm van correctie. Nu met de eenheidsmunt de EURO, kan een land zichzelf niet meer corrigeren door hun eigen nationale munt af te waarderen.

De locatie van de conferentie, het Science Park Amsterdam, is een zeer toepasselijke plek voor Bitcoin. Hier werd namelijk in de jaren negentig de eerste vorm van digitaal geld ontwikkeld. David Chaum, gezien als technisch grondlegger van de Cypherpunk-beweging in de jaren tachtig, oprichter van de International Association for Cryptologic Research (IACR), uitvinder van vele cryptografische protocollen, en privacy vriendelijke verkiezingssystemen, anonieme communicatiesystemen, waaronder mix networks welke de voorloper zijn van het hedendaags veelgebruiktte Tor, leidde hier indertijd een cryptografie onderzoeksafdeling van het CWI. Zij kregen de opdracht van de Nederlandse overheid om onderzoek te doen naar rekeningrijden. David Chaum besefte al snel dat hij hierbij zijn ideeen voor digitaal geld kon gebruiken. En richtte vanuit het CWI de spin-off Digicash op. De eerste elektronische betaling werd in 1994 gedaan.

Digicash heeft een aantal keer op de punt gestaan om grote contracten te tekenen met bijv. Netscape en Microsoft om betalingen in de Navigator en Internet Explorer mogelijk te maken. Deze zijn iedere keer op het laatste moment afgeketst. Ook een belangrijke deal met ING, waarbij de hele Raad van Bestuur van ING aanwezig was, werd letterlijk op het laatste moment afgeketst. Naar verluidt omdat David Chaum het niet vertrouwde. In 1999 is Digicash uiteindelijk opgeheven. Zijn ideeen rond Digicash en blind signatures leven hedendaags voort in de opensource software OpenCoin "anonymous digital cash". Jan Suhr zal hierover een voordracht verzorgen.

Kijk hier voor een overzicht van de sprekers: http://bitcoinference.com/speakers.html

De volgende paneldiscussies zullen gehouden worden:
"The future of Bitcoin", "Bitcoin, taxation and regulation" en "The rise of Bitcoin in the traditional financial world".

Bezoekers krijgen korting als ze hun toegangskaart met Bitcoin, Litecoin etc. vooraf betalen.
Kaarten kunnen worden aangeschaft door kontakt op te nemen met de organisatie. Kijk hier voor meer info hierover: http://bitcoinference.com/tickets.html

De conferentie vind plaats in de Science Park Amsterdam Congreszaal. De ingang zit naast de ingang van het CWI. En hiernaast zit het gebouw waar Digicash in de jaren negentig huisde. (Het huidige NLnet-gebouw). Science Park Amsterdam is goed bereikbaar met openbaar vervoer (station Science Park Amsterdam), auto (betaald parkeren) en fiets Zie voor meer info: http://bitcoinference.com/venue.html

International Bitcoin Conference Amsterdam 2013, wednesday 6 to friday 8 november, Science Park Amsterdam.
http://bitcoinference.com/

twitter.com/bitcoinference

Comments   

# Guest 2014-03-05 16:17
Op de site staat een datum in maart??
Reply | Reply with quote | Quote
# Roland (webmaster@bitcoinspot.nl) 2014-03-05 16:18
dit is de conferentie van vorig jaar :)

is iets fout gegaan met het plaatje zo te zien.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh