Internationale 'jacht' op Bitcoin-bedenker Satoshi Nakamoto start crowdfunding

on .

Wie is satoshi nakamoto  
Er is een heuse internationale jacht ontstaan naar de bedenker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Onder de hashtag #FindSatoshi is er op Twitter een nieuwe beweging gestart om de mysterieuze persoon (of personen) achter de eerste cryptovaluta te vinden. En de beweging pakt het serieus aan: Er is zelfs een crowdfunding campagne opgestart op het Russische Boomstarter. Met deze nieuwe zoektocht hoopt de cryto-community eens en voor altijd een antwoord te krijgen op de vraag: "Wie is de echte Satoshi Nakamoto?" 

Wanted: Satoshi Nakamoto

Al jaren breken vele mensen zich het hoofd: Wie is toch degene die Bitcoin heeft uitgevonden? Alles wat we van hem (of haar, of hen) weten, zijn de publicaties op het originele Bitcoin forum. En natuurlijk de beroemde Bitcoin whitepaper, waar het pseudoniem Satoshi Nakamoto groot op prijkt. Over de jaren heen hebben er veel theorieën de ronde gedaan:

Maar waarschijnlijk kunnen al deze suggesties gewoon de prullenbak in, want de daadwerkelijke identiteit is tot op vandaag de dag nog altijd een mysterie. Een mysterie die de nieuwe #FindSatoshi-beweging graag wil oplossen:

#FindSatoshi beweging

Inmiddels is er al ruim $100,000 USD opgehaald in een internationale crowdfund, wat goed is voor bijna de helft van het streefbedrag. De #FindSatoshi-beweging levert namelijk geen half werk. Er worden met het opgehaalde geld professionele detectives ingehuurd uit Japan, Amerka, de Verenigde Staten en Rusland.

En zelfs wanneer deze private detectives worden ingehuurd, is het nog altijd maar de vraag of de échte Satoshi Nakamoto ooit gevonden zal worden. En misschien is dat maar goed ook, het mysterie van Bitcoin blijft zo een beetje in stand, wat wellicht één van de beste marketing-assets is die een cryptocurrency zich kan wensen.

Daarnaast kan er zich natuurlijk ook een scenario afspelen waarin de échte Bitcoin-bedenker(s) worden gevonden, maar niemand de detectives in de praktijk zal geloven. En dan zijn we natuurlijk weer terug bij af. Toch is er een duidelijke motivatie om hem/haar deze keer wél te vinden, zo stelt de crowdfund: "Satoshi moet gevonden worden. En dat is niet alleen vanuit pure nieuwschierigheid. Nu de markt zich bevind in een fragiele balans, moet de maker gevonden worden. Voor de verdere ontwikkeling van de cryptocurrency moeten we weten wie crypto heeft bedacht, en waarom." 

Crowdfunding legitiem?

Het is natuurlijk wel een beetje de vraag of de crowdfunding actie legitiem is. Want de crowdsource-initiator onder de naam "German Neff" kan immers net zo goed een oplichter zijn. Daarom vinden we het belangrijk even een duidelijke waarschuwing te vermelden:

Let op: Wij staan bij Bitcoinspot daarom ook niet in voor de gevolgen van eventueel verloren geld, mocht je besluiten te doneren aan deze actie. De cryptocurrency gemeenschap is berucht om zijn scams, en het geheel van deze Russische crowdfund site samen met een semi-anonieme funding-starter kan net zo goed oplichting blijken te zijn. Maar we hebben tenminste wel plezier beleefd.

 

Gepost door Arnold - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: bitcoin satoshi, crowdsourcing,

Comments   

# Guest 2018-08-16 11:07
Die beste man wil blijkbaar niet gevonden worden. Waarom dat niet gewoon respecteren?
Reply | Reply with quote | Quote
# Webmaster 2018-08-17 10:22
Ja ik hoop eerlijk gezegd ook niet dat hij/zij gevonden wordt... Hoewel ik uiteraard wel super nieuwsgierig ben.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh