Is Craig Steven Wright Satoshi Nakamoto? #2

on .

Is Craig Steven Wright Satoshi Nakamoto? #2  
We werden vandaag weer doodgegooid met (voornamelijk knip-en-plak) "nieuws" dat Craig Steven Wright Satoshi Nakamoto zou zijn. Zie mijn eerdere artikel hierover uit dec 2015 voor wat achtergrond-info.
Het lijkt wel alsof ze dit verhaal blijven recyclen maar net zoals de vorige keer wordt er geen sluitend bewijs geleverd. Sterker nog het geleverde bewijs blijkt alweer ontkracht te zijn. Wat mij betreft is dhr Wright zeker geen Satoshi nakamoto.

Het is voor 1 persoon bijna niet meer te volgen maar de artikelen "Craig Steven Wright claims to be Satoshi Nakamoto. Is he?" en de opvolger "Craig Wright’s claims to be Satoshi Nakamoto come under fire" zijn zeker aanraders.

Deze hele soap is weer uiterst vermoeiend maar het toont echter wel weer het mooie aan Bitcoin. Je kan nog zoveel ruis, talking heads en technobabble hebben maar aan het einde van de dag gaat het om bewijs. Cryptografisch bewijs in dit geval. En dat is weer niet geleverd.

Je zou denken dat de echte Satoshi in staat zou moeten zijn om bewijs te leveren dat niet binnen 1 dag ontkracht wordt. Zoals jeff garzik het de vorige keer zo mooi verwoordde: "mathematically sound Proof of Satoshi or GTFO."

Laten we maar hopen dat het waar is wat ze zeggen: "there's no such thing as bad publicity".

Gepost door Roland de Goeij

Add comment


Security code
Refresh