Is de Amerikaanse legalisatie van cannabis een kans voor Bitcoin?

on .

Is de Amerikaanse legalisatie van Cannabis een kans voor Bitcoin?  
Afgelopen dinsdag werd er in Amerika niet alleen een president gekozen maar werd er ook gestemd over cannabis. Het gevolg daarvan is dat het nu in acht staten legaal is om de drug "recreationeel" te gebruiken. Legaal of niet, banken hebben nog steeds de gewoonte om geen zaken te willen doen met de softdrugs-verkopende ondernemers. Bitcoin zou misschien een oplossing kunnen betekenen in deze kwestie ook al zijn er een hoop uitdagingen aan verbonden.

Denk alleen maar aan het feit dat het aantal Bitcoin transacties per seconden momenteel beperkt is wat zou kunnen leiden tot te hoge transactiekosten. Ook zal je eerst bitcoins moeten kopen voordat je ermee kan gaan afrekenen en de hoeveelheid locaties waar je bitcoins kan kopen is momenteel nog beperkt. Verder zou het legaliseren van softdrugs wel eens kunnen betekenen dat banken zich soepeler gaan opstellen tov de cannabis-verkopers wat het hele bitcoin-verhaal dan grotendeels overbodig maakt.

Al deze problemen terzijde zou Bitcoin toch een manier kunnen zijn voor coffeeshop-eigenaren om betalingen te accepteren buiten het bestaande bankensysteem om. Dit zou voor hen in ieder geval het probleem oplossen dat ze nu met zakken papiergeld over straat moeten. Voor klanten die geen zin hebben om met Cash te betalen zou het ook weer een manier zijn om toch met een zekere mate van privacy te betalen. Achter de schermen wordt er in ieder geval druk over nagedacht. Zo werd er recent al een Crypto cannabis Conference 2016 georganiseerd en bestaat er zelfs een heuse Altcoin genaamd Potcoin. Deze is speciaal bedoeld voor het kopen en verkopen van cannabis maar ik zie niet in waarom je niet gewoon Bitcoin zou gebruiken.

Maar laten we eerst eens kijken wat de aantreding van Dhr Trump gaat betekenen voor de cannabis industie. Belemmering voor deze industrie is momenteel nog dat de staten het wel kunnen legaliseren maar dat de Federale regering het nog ziet als een illegale substantie. Als het goed is was Obama van plan om dit te gaan versoepelen en het is dus de vraag wat Trump er eventueel mee gaat doen.

Ik vermoed in ieder geval dat er binnenkort een hoop Amerikanen gaan verhuizen naar een andere staat :)

Gepost door Webmaster

Tags: drugs,

Add comment


Security code
Refresh