Is er leven na de Bitcoin ETF?

on .

Is er leven na de Bitcoin ETF?  
In juli 2013 besteedden wij er al aandacht aan maar Afgelopen vrijdag 10 maart was het dan zover. Het was erop of eronder voor de Bitcoin ETF van de Winklevoss broertjes. Het liep echter slecht af. Het beoogde investeringsvehikel, waarmee grote investeerders makkelijker zouden kunnen investeren in Bitcoin, werd afgekeurd door de autoriteiten. De prijs, die de weken ervoor flink was gestegen, kelderde van 1200 naar 1000 euro en wederom werd Bitcoin weer dood verklaard door allerlei zogenaamde experts.

Wat de Amerikaanse SEC (securities and exchange commision) betreft is de Bitcoin ETF niet "veilig" genoeg. Het achterliggende Bitcoin ecosysteem is wat hen betreft niet genoeg gereguleerd en vatbaar voor manipulatie en fraude. Een te hoog risico dus om publiek en investeerders aan bloot te stellen. Ze houden de deur nog wel open voor de toekomst maar voorlopig zit het er even niet in. Het volledige besluit kan je hier lezen.

Maar was alle heisa wel terecht? Was deze ETF nu echt iets waar we op zaten te wachten? Ik kreeg eerljk gezegd het idee dat niemand echt kon inschatten wat de gevolgen zouden zijn maar dat voornamelijk werd gehoopt op een flinke prijsstijging. Er was namelijk een grote kans dat de Bitcoin ETF veel grote investeerders zou aantrekken. Het had waarschijnlijk ook veel aandacht opgeleverd voor Bitcoin wat op zijn beurt het gebruik ook weer had kunnen doen toenemen.

Aan de andere kant is Bitcoin momenteel nog helemaal niet klaar voor een grote toestroom van nieuwe gebruikers. Laten we eerst maar eens proberen om het zogenaamde blocksize debat tot een goed einde te brengen. met de eventuele adoptie van segwit komt dan de deur weer open te staan voor nieuwe uitbreidingen van de capaciteit van Bitcoin. Alles op zijn tijd zou ik zeggen.

Gepost door Webmaster

Tags: Bitcoin ETF

Comments   

# Guest 2017-03-17 12:06
Ben allang blij dat die ETF niet doorgegaan is. Bitcoin zal van het volk blijven. En niet van stel hebberigen die alles weer willen reguleren. We moeten eens af van al dat gereguleer. Dan zal de wereld er 10x beter uitzien.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh