Kan je zelf bitcoins maken ?

Bitcoins kan je zelf maken (of beter gezegd verdienen), dit proces wordt mining genoemd. Iedereen die zelf Bitcoins wil maken kan dat doen door mee te 'minen'. het tijdperk dat je dat kon doen met beperkte middelen is voorbij. Het minen van bitcoins is tegenwoordig op een dermate hoog professioneel nivo gekomen dat het een hoop geld kost om rendabel bitcoins te minen. We zullen de verschillende manieren waarop je bitcoins kan maken in dit artikel beschrijven. Mocht je nog niet weten wat mining is lees dan eerst ons artikel 'Wat is Bitcoin mining'.

Bitcoins minen met een computer
Het is het niet zo makkelijk meer om bitcoins te minen met je eigen computer. Minen met je computer wordt ook wel 'software mining ' genoemd. De moeilijkheidsgraad (difficulty) om bitcoins te minen is zo hoog geworden dat het bijna niets meer oplevert en misschien uiteindelijk wel geld kost door de verbruikte elektriciteit. Sommige computers hebben wel één of meerdere hoogwaardige grafische kaarten in hun computer zitten die gebruikt voor het minen van bitcoins. Vaak wordt software mining nog gebruikt om het even uit te proberen en te zien hoe het werkt. Mocht je toch bitcoin willen minen met je computer dan kan je onder andere op https://whattomine.com/ kijken hoe veel geld je kan verdienen met je grafische kaart.

De difficulty (benodigde mining rekenkracht) is de afgelopen jaren explosief gestegen.
- De moeilijkheidsgraad, oftewel 'difficulty', is de afgelopen jaren exponentieel gestegen.


Hardware Mining
Aangezien software weinig  oplevert zijn veel gebruikers overgestapt naar hardware mining. Bij hardware mining gebruik je grafische kaarten of speciaal ontworpen hardware (Asics) die heel efficiënt bitcoins kunnen minen. Aangezien de prijs van Bitcoin de laatste jaren flink aan het stijgen is zien grote partijen ook een markt ontstaan waar veel geld in te verdienen is. Steeds meer hoor je dat ondernemers een zogenaamde Bitcoin-farm beginnen. Hierbij zijn grote fabrieken ontstaan met het continue laten draaien van de beste mining hardware die er is. Vaak zijn deze fabrieken gekoppeld aan een "pool" en op die manier halen sommige bedrijven miljoenen euro’s per maand binnen door enkel het minen van bitcoins.

Een Bitcoin mining farm
- Een Bitcoin "Mining-farm"

Pool mining

Zoals hier onder te zien is zijn er een behoorlijk aantal pools. Een mining pool is een groep van mensen die samen aan mining doen. Door te gaan minen in een pool vergroot je de kans dat jij als groep een Bitcoin vindt en hierdoor beloont wordt met 12.5 Bitcoin. Deze 12.5 Bitcoin wordt dan op zijn beurt weer verdeeld onder de leden van de mining pool. De mining pools zijn de grootste mining partijen die nu op de markt zijn en dit aantal wisselt nog regelmatig. Alle grote bedrijven hebben een eigen pool of zijn aangesloten bij een pool.

Overzicht van Bitcoin mining pools.
- Overzicht van Bitcoin mining pools

Cloudmining

De nieuwste manier om te minen is cloudmining. De basis van cloudmining is dat er een bedrijf is die zijn computerkracht verkoopt en de bitcoin mining voor jou doet. Dit is extreem winstgevend geworden aangezien bedrijven op een makkelijke manier de beste apparatuur kunnen betalen door de computerkracht daarvan te verkopen aan gebruikers. De  meningen over cloudmining zijn echter verdeeld. Zo zijn er die zeggen dat cloudmining oplichterij is en de ander gelooft heilig in het concept. Onze eigen ervaringen tot nu toe zijn goed en het rendement ook.Vragen?

Heb je nog vragen of hebben we iets overgeslagen? laat het ons dan weten in de comments onder dit artikel en dan komen we er zo snel mogelijk op terug. Je kan ons ook bereiken via mail, facebook, twitter, of het forum.
 
Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te
blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin. - Disclaimer.

Comments   

# Guest 2018-05-13 22:55
Hoe kan ik me aanmelden bij een mining pool? Oftewel waar kan ik deze vinden en wat zijn de instapkosten gemiddeld?
Reply | Reply with quote | Quote
# Webmaster 2018-05-14 10:19
Je kan bijvoorbeeld hier eens kijken, dit is een lijst met mining pools: https://en.bitcoin.it/wiki/Comparison_of_mining_pools

Aanmelden is een kwestie van een account aanmaken.
Voor zover ik weet zijn er geen instapkosten.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh