Kanye West schakelt advocaat in tegen “Coinye West” Altcoin

on .

Kanye West schakelt advocaat in tegen “Coinye West” Altcoin  
Rapper en ondernemer Kanye West gaat gerechtelijke stappen ondernemen tegen de bedenkers van de altcoin “Coinye West”, die zojuist gelanceerd is. De advocaat van West eist in een bezwaarschrift dat de munt niet op de markt mag komen aangezien deze inbreuk maakt op de merknaam Kanye West. Kanye West is onderscheiden met 21 grammy's, Deze successen waren juist de inspiratie voor de bedenkers om een zogenaamde alt-coin rond Kayne West te ontwikkelen.

De munt is compleet gemaakt met als logo een getekende versie van Kayne op de voorkant. Vanwege zijn geschiedenis als trendsetter en zijn inzicht om uniek te zijn en unieke dingen te creëeren hebben de ontwikkelaars gekozen voor Kayne West. Concertkaarten kopen met Coinye's zou een goede mogelijkheid kunnen zijn.

De artiest zelf is er dus toch blijkbaar niet blij mee en heeft nu zijn advocaat ingezet om de munt te stoppen. "Gezien het vele success, niet alleen als zanger maar ook op het gebied van onder meer regisseren, produceren en mode, is het goed mogelijk dat mensen ten onrechte denken dat mijn client verantwoordelijk is voor de munt” aldus hoofdadvocaat Brad Rose. Gezien het feit dat de ontwikkelaars anoniem willen blijven geeft al wel aan dat ze al wel ergens de bui zagen hangen. “Er is natuurlijk een kans dat hij het niets vindt. Hij is niet de persoon die je boos wilt hebben”.

Het zou dus ook logisch geweest zijn om na het bezwaarschrift direct de stekker uit het project te trekken, echter hebben de ontwikkelaars voor een andere aanpak gekozen.
Het logo is veranderd (met een verwijzing naar de grappen van South Park recentelijk omtrent Kanye West), de naam is aangepast naar “Coinye” en de servers zijn naar India verhuisd. Als klap op de vuurpijl, en waarschijnlijk door de aandacht die hieraan besteed wordt, is de munt niet komende week maar per direct beschikbaar gesteld voor het publiek.

De ontwikkelaars gaan ervan uit dat ze nog steeds opgejaagd zullen worden door de advocaten van Kanye maar dat lijkt hen niet te deren. Het is nog steeds de bedoeling van de ontwikkelaars om elektronisch geld voor zoveel mogelijk mensen gemakkelijk en bereikbaar te maken. Voor hen is de Coinye een tegenhanger van de Bitcoin. De Coinye moet volgens de bedenkers makkelijker zijn en is vooral gericht op de massa, terwijl de Bitcoin in hun ogen vooral gericht is op de handelaren en de verzamelaars.

Gepost door Leon Horenberg

Comments   

# Guest 2014-01-10 10:38
Het logo is ook een South Park verwijzing, Kanye als [homoseksuele] vis uit de aflevering Fishsticks (http://en.wikipedia.org/wiki/Fishsticks_%28South_Park%29)
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh