Ledger verkoopt 1 miljoen crypto hardware wallets in 2017

on .

Ledger Nano S Bestellen Nederland  
De bekende cryptocurrency hardware wallet producent Ledger doet het goed. Wereldwijd werden vorig jaar ruim één miljoen exemplaren verkocht, waarvan de Ledger Nano S veruit de populairste bleek. Het bedrijf wist hiermee een mooie winst te boeken in 2017 van zo'n €25 miljoen. Dit maakte Ledger CEO Pascal Gauthier bekend in een interview met Forbes. Het in Frankrijk gebaseerde Ledger is inmiddels ook bezig met een business-to-business hardware wallet, waarmee een nieuwe markt wordt aangeboord.

En hier stoppen de ambities van Ledger zeker niet, zo blijkt onder meer uit de $75 miljoen Amerikaanse dollar die het bedrijf afgelopen januari wist op te halen voor toekomstige investeringen. Dit geld is onder meer afkomstig vanuit meerdere bekende tech-giganten, zoals als Siemens, Samsung en Google.

Het Succes Van De Ledger Nano S

De snelle winstgroei zou voornamelijk te danken zijn aan een gebrek aan goede, veilige hardware wallet alternatieven waarmee transacties gesigneerd kunnen worden, zo stelt Gauthier in het interview. Hoewel de Bitcoin blockchain perfect veilig is, liggen de veligheidsproblemen voornamelijk bij het signeren van transacties. Hier zag Gauthier een kans om zijn geavanceerde USB-sticks te ontwikkelen. Consumenten willen graag de veiligste optie voor hun cryptocurrencies, en dit is exact wat producten als de Ledger Nano S trachten te leveren: transacties signeren zonder problemen.

Opslaan van crypto is lastig

Veilige cold storage van Bitcoin en andere crypto's is echter niet altijd probleemloos. Zo wist een 15-jarige 'hacker' enkele maanden geleden nog een Nano S-model te kraken door een exploit in de PIN-codes te gebruiken. Om de hack voor elkaar te krijgen, moest het product echter wel fysiek aanwezig zijn. Je kunt als Nano S eigenaar 's nachts dus rustig slapen zónder dat je bang hoeft te zijn dat je Bitcoins in gevaar zijn.

Mocht je nog geen gebruik maken van de Ledger Nano S, dan kan je deze hier bestellen via de webshop.

Gepost door Arnold - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: ledger wallet, Hardware wallets

Comments   

# Guest 2018-07-13 02:43
OK, enne Trezor???
;-) ;-) ;-)
Reply | Reply with quote | Quote
# Webmaster 2018-07-13 09:42
Heb ik geen cijfers van gezien maar het zal elkaar waarschijnlijk niet veel ontlopen.

https://www.reddit.com/r/TREZOR/comments/7sg5ka/how_many_trezors_sold_so_far/
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh