Bitcoin software om mee te beginnen

Om bitcoins te kunnen bewaren en verzenden/ontvangen vanaf je pc zul je Bitcoin software nodig hebben. Er zijn meerdere clients beschikbaar voor Bitcoin software met allemaal met hun eigen voor en nadelen. Voor beginners met Bitcoin gaat onze voorkeur uit naar de Multibit client.
 

multibit Bitcoin software

 Multibit

De multibit-client is een zogenaamde lightweight-client, dat wil zeggen dat deze niet het netwerk ondersteunt en je er dus bijna direct mee aan de slag kan. De client is voorzien van alle snufjes waar je op zit te wachten: Backup mogelijkheden, encryptie, de mogelijkheid om het eenvoudig te draaien vanaf een usb-stick en nog veel meer. 
> Vergeet niet om na het installeren van de Multibit client, 
1: Te gaan naar "Bestand"/"Wachtwoord toevoegen" om je Bitcoins te beveiligen met een wachtwoord! 
2: Regelmatig een backup te maken van je Bitcoin software door te gaan naar: "Hulpprogramma's" / "Exporteer prive sleutels."

Download hier Multibit Bitcoin software


bitcoin-qt-bitcoin software  Bitcoin-core
De officiele Bitcoin-client, Bitcoin-core genaamd is de meest gebruikte en meest robuuste client. Deze client is een zogenaamde volledige bitcoin software cliënt, dat wil zeggen dat deze het bitcoin netwerk ondersteunt door het verifieren van transacties. Ook zijn er opties aanwezig om je bitcoin software te backuppen en kan je de bitcoins afschermen met een wachtwoord. Enige grote nadeel aan deze client is dat deze vaak een lange tijd nodig heeft voordat je ermee aan de slag kan. Dit ligt aan het eerder genoemde feit dat deze client een volledige client is en dus eerst het hele bitcoin kasboek (de blockchain) moet downloaden voordat je er Bitcoins mee kan versturen en ontvangen. Dit kan soms tot wel meer dan een dag duren.
> Vergeet niet om na het installeren van de Bitcoin-core client, 
1: Te gaan naar "Instellingen" / "Versleutel portemonnee" om je Bitcoins te beveiligen met een wachtwoord! 
2: Regelmatig een backup te maken van je Bitcoin software door te gaan naar: "Bestand" / "Backup portemonnee."

Download hier Bitcoin-core Bitcoin software

Je kan ook op onze link pagina kijken voor meer Bitcoin software