De CRYPTOTAG: veilig en onverwoestbaar je cryptovaluta bewaren op titanium

on .

cryptotag  
Een hardware wallet, zoals bijvoorbeeld de Trezor of Ledger, is één van de veiligste manieren om je bitcoins te bewaren. De recovery seed (herstelcode) die bij je hardware wallet hoort is minstens even belangrijk als de hardware wallet zelf. Deze seed wordt nu echter vrijwel altijd opgeslagen op papier wat geen goede beveiliging biedt tegen brand of waterschade. Daarom is er nu de CRYPTOTAG. Met de CRYPTOTAG kan je een recovery seed vrijwel onverwoestbaar opslaan op titanium.

Wat is veiliger, papier of titanium?

Zoals gezegd is een hardware wallet een goede manier om je cryptovaluta mee op te slaan. Bij een hardware wallet wordt er gewerkt via een zogenaamde recovery seed. Als je hardware wallet gestolen wordt, of onbruikbaar raakt, kan je deze recovery seed gebruiken om weer toegang te krijgen tot je cryptovaluta.

Bij bijna alle hardware wallets worden papiertjes geleverd waarop je de woorden, waaruit de recovery seed bestaat, kunt opschrijven. Je kunt je echter afvragen hoe veilig dit is. Een (vuurvaste) kluis om de seed in te bewaren is uiteraard ook een oplossing maar wel een prijzige.

CRYPTOTAG to the rescue.

De CRYPTOTAG geeft je nu de mogelijkheid om je recovery seed onverwoestbaar op te slaan in titanium. Titanium roest niet, slijt niet, en kan temperaturen aan tot 1665 °C. Hiermee is het nog veiliger dan bestaande alternatieven zoals  bijvoorbeeld de Cryptosteel, welke vuurbestendig is tot 1200°.

Kortom: na een brand of overstroming zal de CRYPTOTAG nog steeds prima leesbaar zijn. Last but not least geeft de fabrikant ook nog eens levenslange garantie.

Hoe werkt het:

De CRYPTOTAG bestaat uit twee titanium platen waarin je zelf letters kan slaan. Hiervoor wordt er een hamer bijgeleverd en 26 bitjes. Op elke plaat is plaats voor 24 woorden van vier letters. Je hoeft namelijk alleen de eerste vier letters van elk woord op te slaan omdat het herstelproces, zoals gedefinieerd in BIP39, alleen de eerste vier letters van elk woord nodig heeft.

Als de woorden eenmaal vereeuwigd zijn in het titanium, kan je de twee platen stevig op elkaar bevestigen met behulp van twee bijbehorende titanium clips. Dan is het uiteraard nog een kwestie van een veilige plek vinden om de CRYPTOTAG te bewaren.

cryptotag package- De cryptosteel wordt geleverd met een hamer en 26 bitjes.

Veelbelovend.

Voor zover lijkt de cryptotag veelbelovend. Bijkomend voordeel van de twee titaniumplaten is dat er 48 woorden opgeslagen kunnen worden. Daarmee kan je de seed bewaren van bijvoorbeeld twee Ledger Nano's of vier Trezor's.

We hebben de CRYPTOTAG helaas nog niet zelf uit kunnen proberen aangezien deze nog niet leverbaar is. Je kan hem wel alvast bestellen. Eén CRYPTOTAG kost 159 Euro, dit is wat ons betreft een goede prijs gezien de veiligheid die je ermee koopt maar het hangt uiteraard af van de hoeveelheid cryptovaluta die je ermee wilt beveiligen.

Wij hebben er uiteraard alvast ééntje besteld en zullen een review doen zodra we hem binnen hebben. Meer info over de CRYPTOTAG kan je vinden op cryptotag.io.

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Add comment


Security code
Refresh