Mt Gox directeur Mark Karpeles gearresteerd op verdenking van fraude en verduistering

on .

Mt Gox directeur Mark Karpeles gearresteerd op verdenking van fraude en verduistering  
In Japan is gisteren Mark Karpeles gearresteerd. Voor de mensen die het alweer vergeten waren: dhr Karpeles was de directeur van Mt Gox, de nu failliete Bitcoin beurs welke gevestigd was in Japan.
Mt Gox was lange tijd de grootste Bitcoin beurs, welke in 2014 ten onder ging. Zoals het nu blijkt door door spectaculair mismanagement en fraude van de kant van Karpeles. Ten tijde van het faillisement verloor de beurs rond de 350 miljoen in tegoeden van zijn klanten.

Opkomst en ondergang

Voor degenen die het hele drama nog eens willen nalezen hebben we gelukkig de archieven nog. in februari 2014 hebben we uitgebreid geschreven over de opkomst en ondergang van Mt Gox. Hoewel er toen nog geen officieel statement was wezen alle tekenen erop dat de beurs failliet was, er werd ook nog gesproken over een doorstart. In april 2014 hebben we nog een keer aandacht besteed aan het Mt Gox drama toen er officieel een faillissement werd aangevraagd. Kijk maar eens bij de tags om alle nieuwsberichten over Mt Gox te zien.

Gearresteerd

Karpeles lijkt nu eindelijk zijn verdiende loon te gaan krijgen en is gearresteerd op aanklacht van fraude en verduistering. Hoewel een gedeelte van de Mt Gox bitcoins is teruggevonden wordt er vanuit gegaan dat het grootste deel ervan al verdwenen was voordat de beurs ten onder ging.

Een ex medewerker van Mt Gox heeft een smeuïg boekje opengedaan op Reddit over de onvoorstelbare incompententie en mismanagement bij Mt Gox. Zo bewaarde mark blijkbaar alle bitcoins in 1 "hot wallet", financieerde hij zijn uitgaven met geld van klanten en speelde hij computerspelletjes terwijl de beurs in grote problemen was. Laten we hopen dat dhr karpeles snel een gepaste straf krijgt en dat het faillissement afgerond wordt. Dan kan deze zwarte bladzijde in de geschiedenis van Bitcoin hopelijk weer afgesloten worden. In totaal hebben we nu veertien keer geschreven over Mt Gox, laten we hopen dat dit keer de op 1 na laatste wordt.

Gepost door Roland de Goeij

Tags: mtgox,

Add comment


Security code
Refresh