Nederlandse Bitcoin exchange Bl3p beschikbaar voor heel Europa

on .

Nederlandse Bitcoin exchange Bl3p beschikbaar voor heel Europa  
Het was helaas aan onze aandacht ontglipt maar BL3P, de enige Nederlandse Bitcoin exchange, is sinds een paar weken beschikbaar voor heel Europa. Bl3p is opgezet door Bitonic, welke de afgelopen jaren hebben bewezen een betrouwbare partij te zijn voor het kopen en verkopen van bitcoins. Het verschil echter tussen Bitonic en Bl3p is dat Bitonic een zogenaamd wisselkantoor is en Bl3p een exchange. Bij beiden kan je bitcoins kopen en verkopen echter de functionaliteiten verschillen.

Wisselkantoor vs Exchange?

Op een wisselkantoor, zoals er vele te vinden zijn in Nederland, kan je bitcoins kopen via Ideal. De bitcoins worden na betaling gestuurd en de prijs staat vast als de betaling gestart is. Een Bitcoin exchange, zoals Bl3p, biedt meer mogelijkheden en geeft vaak een meer voordelige prijs maar is meer ingewikkeld in gebruik. Bij een exchange koop je ook niet direct maar je stort tegoeden waarmee je dan weer kan handelen op de exchange. De exchange zorgt er dus voor dat je bitcoins kan kopen van, en verkopen aan, andere gebruikers die ook op de exchange zitten.

Niet zonder slag of stoot

Voordat Bl3p haar deuren kon openen in Nederland en Europa hebben ze nog flink wat drempels moeten nemen. In januari 2014 schreven we al over het voornemen van Bitonic om hun eigen exchange te openen. De grootste problemen waren de vele vergunningen en de banken die terughoudend waren om mee te werken.

Destijds was de Nederlandse Bitcoin exchange Clevercoin al wel actief, deze is in juni 2016 echter overgenomen door het Amerikaanse Kraken. Ook Clevercoin had uiteidelijk problemen met hun betalingspartner.

In december 2014 schreef Bitonic in een gastblog op deze site nog steeds bezig te zijn met het aanvragen van een vergunning bij De Nederlandsche Bank. Daarna werd het heel lang stil tot we in april 2016 plots het bericht kregen dat bl3p live was.

Dat moet gevierd worden!

Om te vieren dat BL3P live gaat voor heel Europa geven ze nieuwe en bestaande gebruikers 50% korting op de handelskosten. Euro-stortingen zijn geheel gratis tot 22 juni. Nederlandse klanten kunnen binnen een minuut geld storten via iDEAL. Een account aanmaken voor BL3P kan je hier doen. Het originele nieuwsbericht kan je hier vinden.

Meer weten over het kopen en verkopen van bitcoins? Lees dan verder op onze pagina "Hoe kan je bitcoins kopen en verkopen"

Tags: Bitonic, bl3p,

Add comment


Security code
Refresh