Nederlandse ontwikkelaar Easbit lanceert "Granny-proof" Bitcoin portemonnee voor Android-smartphones

on .

Nederlandse ontwikkelaar Easbit lanceert "Granny-proof" Bitcoin portemonnee voor Android-smartphones  
Easbit, ontwikkelaar van mobiele Bitcoin toepassingen, heeft de Easbit app, ontwikkeld: een Bitcoin portemonnee exclusief voor Android smartphones. Bij deze willen ze de App aan u Introduceren: Easbit is een Bitcoin app met de laatste veiligheidsstandaarden. De app is nu beschikbaar vanaf Easbit.com en de Google Play Store. De software is ontwikkeld om 24/7, 365 dagen per jaar, Bitcoins te versturen. De interface is zo ontworpen dat ook gebruikers zonder enige kennis van Bitcoins ermee overweg kunnen.

Aangenaam, mijn naam is Patrick van Ek, CEO bij Easbit. Na meer dan 1,5 jaar gewerkt te hebben aan Easbit in de luwte zijn we dan eindelijk klaar om onszelf aan de wereld te tonen. Door de vrijheid van 3G-netwerken en de Android app is het nu mogelijk om beveiligde transacties te doen in Bitcoins overal ter wereld. Onze app maakt gebruik van de laatste en hoogste veiligheidsstandaarden zoals encryptie en SSL. Dit in combinatie met de verwerking van de eisen van de kritische eindgebruiker is Easbit nu van mening dat de applicatie klaar is om gebruikt te worden.

Wat is er geregeld:
- De Privacy (indien nodig)
- De laatste veiligheidsstandaarden
- Een gebruiksvriendelijk mobiele applicatie
- Gebruik van 100% duurzame energie voor het serverpark
- Ontwikkeling volgens de standaarden van CMMI level 5

Easbit heeft zich bewust gericht op het ontwikkelen van een mobiele portemonnee voor het Android-besturingssysteem. Volgens EMarketer.com, zal de Android Smartphone een essentieel onderdeel van het dagelijks leven worden voor de meerderheid van de mensen wereldwijd, als dit al niet het geval is. Voor 2017, wordt geschat dat 33% van de wereldbevolking een smartphone zal hebben. De mobiele telefoon is getransformeerd van een eenvoudig communicatie-instrument naar een all-round apparaat die we dagelijks gebruiken.

Om de grondslag van de Bitcoin niet aan te tasten, decentralisatie, slaat Easbit geen Bitcoin gerelateerde gegevens op op haar servers. De Bitcoins zijn van de gebruiker, en dus zijn de Bitcoins opgeslagen op de smarthphone van de gebruiker. Zo heeft de gebruiker altijd de volledige controle over zijn/haar Bitcoins. Easbit heeft als doel de gebruiker te voorzien van een veilige en gebruiksvriendelijke mobiele portemonnee.

Een veel gestelde vraag is of Easbit open source is? In de eerste release is er voor gekozen om niet open source te gaan. Dit om de simpele reden dat Easbit de basis eerst goed geregeld wil hebben waaronder verzenden en versturen, gebruiksvriendelijkheid en de veiligheid. Items zoals open source en API zouden het project te omvangrijk maken voor een eerste release. Het zijn echter wel plannen om dit in verdere releases uit te bouwen en ook developers de gelegenheid te bieden hierop verder te bouwen.

Uiteindelijk is het doel Easbit beschikbaar te maken op alle platformen, waardoor het voor iedereen toegankelijk is, met behoud van veiligheid en bruikbaarheid van de App. Voor deze release is gekozen om de focus te leggen op het Android-besturingssysteem. Vanwege de simpele reden dat het momenteel het meest gebruikte platform is en zo de hoogst mogelijke gebruiksvriendelijkheid behaald kan worden.

Gepost door Roland de Goeij

Tags: nederland, wallet, smartphone,

Comments   

# Guest 2015-01-27 11:47
Beste Guest,

Nog even terugkomende op de laatste vraag.

Wij slaan inderdaad geen Bitcoin gerelateerde data op.

Bij ons heeft de gebruiker 2 opties.

Volledig anoniem. Je krijgt een Bitcoin address en een PIN-code. Die pin slaan wij encrypt op. Daar kunnen wij zelf ook niet bij.

Geregistreerd gebruiker. In dit geval kiest de gebruiker om een gebruikersnaam te gebruiken. Dit kan overigens een volledig verzonnen naam zijn bijv. bugsbunny.

Je hebt helemaal gelijk als je het hebt over de controle van je adres/rekeningn ummer. Deze gegevens zijn in te laden in software van derde partijen.

Hopelijk heb ik hiemee je vraag beantwoord. Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het natuurlijk graag.

Grt,
Junanto
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-01-23 10:35
Beste Guest,

Allereerst bedankt voor de reacties en de logische vragen die het bij jullie oproept.

Wij zijn op dit moment nog niet open source omdat dit echt met de omvang van het project te maken heeft en de daarbij behorende budgetten. Onze overtuiging is om echt de dingen die je doet goed te doen en dan pas verdere stappen. Dus het zit absoluut in de planning.

Vanuit ons standpunt komt dit ten goede van de kwaliteit. Verder zijn wij een open en transparent bedrijf. Met een inschrijving, belastingnr etc. En misschien nog belangrijker wij geven ons bedrijf ook echt een gezicht. Wij staan overal met naam en toenaam op. Niet dat dat alles zegt, maar je begrijpt vast wat ik er mee bedoel.

Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het natuurlijk graag! :)

Mvg,
Junanto
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-01-24 08:04
Ik heb nog wel een vraag over het genoemde serverpark e.d. (wat op groene stroom draait, goede zaak, overigens).

Nu staat er in het artikel "slaat Easbit geen Bitcoin gerelateerde gegevens op op haar servers", wat slaat Easbit dan wel op?
Een voordeel van Bitcoin is dat je geen 'service provider' meer nodig hebt, zoals banken of paypal. Je bent of hebt in feite je eigen account of bank. Als ik een anonieme wallet in Easbit aanmaak, heb ik dan in feite toch een soort account ergens?
Stel dat jullie servers er even uit liggen (theoretisch), kan ik dan vanaf mijn eigen telefoon mijn eigen bitcoins nog uitgeven?
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-01-24 07:56
Goed dat jullie openheid en transparantie nastreven. En ook goed dat je in het openbaar reageert!

Ik twijfel niet aan jullie goede bedoelingen en oprechtheid, maar wat is het bezwaar (in termen van budget of projectomvang) om de source code van de wallet app even in github te gooien? (kost niets en maakt voor de omvang niet uit, bedoel ik)
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-01-21 23:34
Als het geen open source is, hoe kan je er dan zeker van zijn dat niet al je bitcoins verdwijnen op 17 maart?
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-01-22 06:59
Da's waar, maar laten we eerlijk wezen. Als het wel open source was, hoe kun je er dan zeker van zijn dat de app die je downloadt uit de Play Store wel gecompileerd is vanuit de zelfde source code als degene die wordt gepubliceerd? Eigen apps builden doet vrijwel geen hond.

Wat dat betreft geeft het meer vertrouwen dat iemand het onder zijn eigen naam publiceert, en/of bedrijf met KVK nummer enz.

Evengoed moet het wel open source worden. Lijkt me een gevalletje best practices bij Bitcoin, en ik wil ook zelf wel graag kunnen zien of ze bijv. wel een goeie random generator gebruiken.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2015-01-22 10:43
Bij Bitcoin Core hebben ze "reproduceerbar e builds", d.w.z. dat derden kunnen controleren dat de software overeen komt met de broncode. Dit is makkelijker te controleren dan de controle of de broncode zelf geen ingebouwde backdoors heeft.

Als je dit doet bij je open source app, en je app wordt populair en er schreeuwt niemand dat je reproduceerbare builds niet kloppen, dan weet je ook als (geïnformeerde) als leek dat het wel goed zal zitten.

Niet dat je oma weet wat reproduceerbare builds zijn, dus de niet-geïnformee rde leek heeft er nog steeds niet aan, maar jij als geïnformeerde leek kan dit wel gebruiken om de niet-geïnformee rde leek (bijv. je oma) te adviseren.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh