Nieuws uit China zorgt voor dip in de bitcoin koers

on .

Nieuws uit China zorgt voor dip in de koers
Donderdagochtend maakte de bitcoin koers een flinke buiteling na nieuws uit China. De centrale bank aldaar had aangegeven dat Chinese financiele instituties zich maar beter niet met Bitcoin kunnen gaan bezighouden maar ook dat ze bitcoin nog niet zien als een bedreiging voor het financiele syteem van China. Opzich geen schokkend nieuws en eigenlijk wel te verwachten maar toch zorgde het voor een flinke dip in de koers.

China volgt hiermee in de voetsporen van Amerika die bitcoin niet perse heeft verboden maar (indirect) wel heeft aangegeven dat ze bitcoin wel in de gaten houden in verband met mogelijke criminele activiteiten en witwassen. Wie ooit wel eens heeft geprobeerd grote hoeveelheden geld om te ruilen naar bitcoins en vice versa weet dat witwassen op grote schaal met bitcoins bijna onmogelijk is, maar dat terzijde.

Positief punt is dat China aangeeft dat het voor particulieren niet verboden wordt om te handelen en betalen in Bitcoins en dat exchanges zoals bijvoorbeeld BTC China door kunnen gaan met handelen in Bitcoins en andere digitale munteenheden. Wel zullen de exchanges hun klanten moeten gaan registreren en is anonimiteit van de gebruikers niet toegestaan.

Dit is dus allemaal niet perse schokkend nieuws maar zoals verwacht werd dit door de globale echoput/paniekmachine (beter bekend als de mainstream media) in chocoladeletters het net op geslingerd. Dit op zijn beurt veroorzaakte weer de bekende paniekreactie met de flinke dip in de koers als gevolg. Ze hadden natuurlijk kunnen melden "China ziet bitcoin niet als bedreiging" maar kozen uiteraard voor "China verbiedt gebruik van Bitcoin voor financiele instellingen". Slecht nieuws verkoopt, we zouden er onderhand aan gewend moeten zijn.

Weer een "gewone" dag in het wilde westen van de bitcoin lijkt het. toen ik 2,5 jaar geleden met bitcoin begon werd me al voorspeld dat de koers van bitcoin extreem zou stijgen met flink wat crashes tussendoor. Wat dat betreft komt die voorspelling precies uit. Zittend achter mijn schermpje en kijkend naar de koers lijkt de flinke correctie van vanochtend alweer bijna vergeten. Als je niet beter zou weten zou je denken dat er vanochtend eigenlijk niks gebeurd is.

Comments   

# Guest 2013-12-14 07:46
Chinezen zijn slim,
Ze sturen expres de media aan, met als gevolg flinke koersdalingen, om vervolgens veel in te kopen en als alle rust is teruggekeerd snel te cashen.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-07 19:34
Tja de banken lopen inkomen mis doordat spaarders liever bitcoin kopen i.pv de lage rente stand op spaar tegoeden ;)
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-07 13:38
:-* Was idd. allemaal te verwachten. Ben Newbie maar zie potentie en verwacht nog wel meer sterken plussen en minnen in de waarde van Bitcoin naar gewoon geld. Uiteindelijk zal de Bitcoin wel stabieler worden. Op welke prijs???? I love Bitcoins :lol:
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-07 10:51
nou het ziet er toch meer uit als een deuk, :-|
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-06 21:08
Zolang Azië interesse heeft in bitcoins blijft het voorlopig nog wel stijgen, en inderaad niet in een lineare lijn maar met hier en daar wat deukjes.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2013-12-06 18:41
Tja de regeringen worden steeds banger dat ze belasting inkomsten gaan mis lopen. :P
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh