Oglala Lakota Natie adopteert Mazacoin als officiele munteenheid

on .

Mazacoin  
Een nieuwe crypto-munt, in de stijl van bitcoin, is aangenomen als de officiële reserve valuta van de 'Oglala Lakota Nation'. De Lakota stammen van nature af van zeven Sioux stammen, met opmerkelijke leden, waaronder Sitting Bull en Crazy Horse. Ze wonen nu in een semi-autonome natie in Amerika. Dit maakt het voor hen mogelijk om, tot op zekere hoogte, af te wijken van de Amerikaanse wet. Sommige stammen hebben bijvoorbeeld legale kansspelen maar ze blijven onder toezicht van het Amerikaanse Congres.

Ontwikkelaar en Lakota lid Payu Harris heeft nu een nieuwe digitale valuta, de zogeheten MazaCoin geintroduceerd. Deze munt is gebaseerd op het bestaande ZetaCoin protocol. Harris overtuigde de leiders van de stammen om het aan te nemen als hun officiële nationale valuta. Harris vertelde dat hij hoopte dat het zou helpen om de stammen te tillen uit de armoede. Harris: "Ik keek naar hoe dingen waren voor de stam nu en plotseling had ik een idee over hoe we de schade zouden kunnen repareren want we kunnen niet doorgaan met 20 jaar achter de tijden aan te lopen. We moeten vooruit kijken en ik denk dat crypto-valuta de nieuwe buffel kan worden. Eens was het alles voor onze overleving. We gebruikten het voor voedsel, kleding, voor alles. Het was onze economie. Ik denk MazaCoin kan dienen voor hetzelfde doel. En we zijn niet van plan om de federale regering te vragen of we dit kunnen doen. Ik weiger om hen te vragen om iets te doen in mijn eigen grenzen."

Rapporten suggereren dat de FBI inmiddels contact opgenomen heeft met de 'chief' van de stam om hem te informeren dat crypto-valuta's nog niet als wettig betaalmiddel gelden. Hierdoor zal de goedkeuring van de Mazacoin, als officiële munteenheid, waarschijnlijk nog even op zich laten wachten. De traditionele Lakota Nation heeft vooraf 25 miljoen MazaCoins gedolven als uitgangspunt voor een nationale reserve crypto-currency. Nog eens 25 miljoen munten zijn gedolven voor iets de 'Tribal Trust'. Deze tribal trust kan munten uitgeven aan stam-leden bedrijven of non-profit organisaties. In tegenstelling tot het bitcoin protocol, dat alleen zal toestaan om maximaal 21 miljoen munten te 'minen' is de MazaCoin inflatoir. In de eerste vijf jaar wordt geschat dat er 2,4 miljard zullen worden gedolven, met een miljoen per jaar in de opeenvolgende jaren.

Het genesis block is afgelopen maandag gemined en de eerste 500 Mazacoins werden opgedragen aan de "Grote Geest en de welvaart en rijkdom van de Oglala Lakota Nation". James Barcia van het Bitcoin Center NYC, opgericht om bitcoin te bevorderen , zei dat hij geen hulp zou bieden aan de MazaCoin. "Bitcoin Center NYC feliciteert wel de Lakota Nation die hun eigen munt nu digitaal lanceren en deze te verklaren tot de officiële eenheid." zo sprak Barcia in een reactie erop.

Gepost door paul

Add comment


Security code
Refresh