Okcupid accepteert bitcoins

on .

Okcupid_accepteert_bitcoins
Een van de grootste datingsites van de Verenigde staten en daarmee de wereld, OkCupid, accepteert sinds kort Bitcoins. Dit doen ze naast de bestaande betalingsmethoden. "Sinds we OkCupid lanceerden, hebben we altijd geprobeerd om onze grenzen te verleggen. We geloven dat bitcoin-gebruikers dezelfde soort pioniers zijn die ook OkCupid gebruikten. Door Bitcoin te accepteren als betaalmiddel, omarmen we de innovatieve geest van die mensen en nodigen we ze uit om lid te worden van OkCupid." aldus Christian Rudder (CEO en mede-oprichter).

Het betalen met Bitcoins wordt mogelijk gemaakt door Coinbase, deze geeft OKcupid de mogelijkheid om de Bitcoin betalingen direct om te zetten naar Dollars tegen een tarief van 1%. De diensten van OkCupid kan je in principe gratis gebruiken, echter met een Abonnement van 10 dollar krijg je er extra functies bij. Zo kan je Met een abonnement bijvoorbeeld anoniem profielen van anderen bekijken, geavanceerd zoeken en kijken wie jou bezocht en gewaardeerd heeft. Zoals gezegd is Okcupid een van de grootste datingsites van de verenigde staten. Per dag Loggen er gemiddeld een miljoen mensen en worden er twee miljoen berichten verstuurd.

Deze ontwikkeling zal bitcoin tot grotere hoogte brengen, aangezien grote sites als OkCupid veel geloofwaardigheid hebben verworven bij hun publiek. Het verlaagt de drempel bij de aarzelende massa om bitcoin te gebruiken. Bitcoin zal, na het eenmaal gebruikt te hebben, aanvoelen als een regulier betaalmiddel zoals pinpassen, creditcard, giro's, en dergelijke. Dit kan helpen om de psychologische barrieres voor het gebruiken van Bitcoin te verlagen.

Eerder had Wordpress (blog-site) het al mogelijk gemaakt om met bitcoins te betalen; Paypal biedt bijvoorbeeld in lang niet alle landen waar Wordpress actief is, haar diensten aan. Hier biedt bitcoin direct uitkomst voor internetondernemers omdat er feitelijk een tussenpartij verdwenen is uit de transactie. Daarnaast heeft Kim Dotcom, bekend van Mega Upload, aangegeven dat klanten voor zijn nieuwe internetproject "MEGA" ook met bitcoins zullen kunnen betalen. Het zal de ontwikkeling van bitcoin als gangbaar betaalmiddel natuurlijk sterk versnellen als steeds meer grote internetbedrijven het mogelijk maken om met bitcoins te betalen. Netwerkeffecten hebben immers een exponentieel effect.

Rutger Abels

Add comment


Security code
Refresh