Ondernemers stappen in de bitcoin-opslag markt

on .

Ondernemers stappen in de bitcoin-opslag markt  
Deze week zijn er drie bedrijven naar buiten gekomen die te kennen hebben gegeven zich te gaan richten op het offline bewaren van bitcoins. Dit betreft twee Engelse firma’s, te weten GoldMoney Group & Elliptic Vault en een Zwitsers Pseudoniem, Porubcan. De bedrijven spelen hiermee in op een belangrijke probleem die tot nu toe veel mensen er van weerhoudt om bitcoins te kopen. Namelijk het risico dat je loopt als je zelf je Bitcoins moet opslaan.

Het voordeel van Bitcoin is hiermee meteen het potentiele nadeel. Je bent zelf bezitter van je coins maar je bent ook zelf verantwoordelijk bent voor de opslag van je Bitcoins. En wanneer je dus het wachtwoord niet meer weet of slachtoffer wordt van diefstal of hardware-falen ben je de bitcoins kwijt. De bedrijven in kwestie bieden bitcoinbezitters door middel van hun dienst eev verzekerde opslag van Bitcoins aan. De bitcoins worden versleuteld, offline opgeslagen (de zogenaamde cold storage) en van deze opslag wordt er vervolgens ook nog eens een backup gemaakt.

Netagio zal voor GoldMoney Group de bitcoins encrypten. Netagio’s managing director Simon Hamblin zegt: "het is één van de veiligste manieren om bitcoins op te slaan. Wij encrypten het paar keer voordat wij het opslaan op apparaten en het kopiëren naar verschillende locaties in het Verenigd Koninkrijk. Wij zijn onderdeel van de Goldmoney Group. GoldMoney Group heeft 22.000 klanten en veel van deze klanten zijn geïnteresseerd in het spreiden van risico’s en willen investeren in bitcoins."

Zwitserland is door de jaren heen, om verschillende redenen, vele bunkers rijker geworden. Richard Porubcan, een Zwiterse ondernemer en cryptocurrency handelaar zag hierin de perfecte kluis die bitcoins nodig hebben. Deze oude schuilplaatsen wil hij gebruiken om bitcoins te minen, in op te slaan en te verhandelen. Daarnaast heeft Porubcan een succesvolle virtuele mijnbouw opgezet, genaamd GMP. Hij nodigt investeerders uit middels crowdfunding via de website Cryptostocks om samen te minen. Volgens diverse fora en Cryptostocks is Porubcan een eerlijk en betrouwbaar persoon/pseudoniem.

Het Engelse Elliptic Vault beweert werelds eerste bitcoinstorage service te zijn die stortingen verzekerd tegen hackers en verliezen. Het is al meerdere malen voorgekomen dat online wallets niet altijd bestendig zijn tegen hackers. Ook hier worden bitcoins encrypt en offline opgeslagen en zijn er meerdere kopieën die worden beschermd door cryptografische en fysieke beveiliging. Medeoprichter Tom Robinson: "Één van de belangrijkste problemen die mensen hebben met bitcoin is dat het vrij moeilijk is om ze veilig op te slaan. Het aanbieden van een verzekering is hierdoor een logische stap." Lloyds of Londen is de verzekering voor deze service van Elliptic Vaults en betaalt uit door middel van de US Dollar – BTC koers op het moment dat de claim wordt ingediend.

Wat ons betreft is dit goed nieuws voor de Bitcoin. Doordat deze bedrijven aanbieden om de bitcoins verzekerd op te slaan houdt dit in dat er een grote zorg bij bitcoinbezitters weg kan worden genomen. Daarnaast kunnen de argumenten vanuit (met name) de overheden, dat bitcoin niet veilig te bezitten zijn, in de prullenbak. Dat het niet de minste bedrijven zijn met een goede reputatie, die deze diensten aanbieden speelt hierbij een belangrijke rol.

Gepost door Leon Horenberg | BTCNext.nl

Comments   

# Guest 2014-01-18 16:52
Geld moet rollen... (dat is het probleem met het normele geld zoals Euro's en Dollars)
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-01-17 23:54
Een potentieel gevaar bij dit soort goeie ideeen, is dat wanneer zij genoeg in de kluis hebben liggen, zij dit bepaalde mogelijkheden geeft zoals het meer of minder waard laten worden van de bitcoin
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh