One Love Project accepteert bitcoins (en deelt uit!)

on .

Even voorstellen: Oneloveproject  
Het ‘One Love’ project is opgestart in één van de ghetto’s van de hoofdstad van Oeganda. Dit project is opgezet door jongeren, die door creatief werk te verrichten en op een betrokken manier samen te werken, een ‘uitzichtloze toekomst’ om willen buigen naar een beter bestaan. De jeugd uit de ghetto maakt hier o.a. sieraden, slippers, mutsen, petten en traditionele Afrikaanse bekers. Hiernaast maken ze nu ook Bitcoin-polsbandjes (die we gratis weggeven) en accepteren ze bitcoin als betaalmiddel.

Met de opbrengsten van de verscheidene producten word een stuk grond aangeschaft waar voedsel op kan worden verbouwd. Zo heeft de jeugd te eten en leren ze zelf hoe ze hun eigen voedsel kunnen verbouwen. Dit project wil steeds meer jongeren uit de ghetto inspireren, zodat zij minder op straat hangen en meer hun handen uit de mouwen steken. Sinds maart 2014 is het One Love project in Nederland bekroond tot officiële stichting!

Sonny Muilman (24):
“In de 6 maanden dat ik in Oeganda ben geweest, heb ik een hoop tijd met de oprichters van het One Love project doorgebracht. Zo kwam ik veel in de ‘workshop’ en liep ik geregeld met ze door de straten van Bwaise ghetto. Ik heb de start van het project meegemaakt en heb gezien, hoe zij met hun talenten prachtige diverse producten maken. Gemotiveerde jongeren die vechten voor hun toekomst!
Ook de ghetto jeugd verdiend een kans op een beter en eerlijk bestaan!
One Love is the bridge!”

Onelove Project Pioneers

Hoe kunt u dit project hier in Nederland steunen?

Door de producten van het ‘One Love’ project te kopen, geeft u de jeugd de mogelijkheid om nieuwe materialen en middelen aan te schaffen. Daarnaast vergroot u de kans om hun project uit te breiden. Ook kunnen ze, met de opbrengsten van hun verkochte producten, een stuk grond kopen waar ze zelf voedsel op kunnen verbouwen. Op die manier krijgen steeds meer jongeren een kans op een beter en eerlijk bestaan!

U kunt de volgende producten van het One Love project bestellen:
- Armbanden en kettingen (deze kunnen op maat en naar wens worden gemaakt)
- Slippers
- Petten en mutsen
- Traditionele Afrikaanse bamboe bekers

Bitcoins

Sinds kort accepteert het One Love project ook Bitcoins als betaalmiddel. Bij het versturen van geld van Nederland naar Oeganda, komen een hoop extra kosten kijken. Via Bitcoins is dit niet het geval! Bitcoin is in een land als Oeganda een opkomend iets. De leden van het One Love project in Oeganda hebben uitgezocht hoe het ontvangen van bitcoins in z'n werking gaat. Zo hebben ze ook direct uitgezocht, hoe ze een eigen Bitcoin wallet konden openen en hoe ze hun Bitcoins daar om kunnen wisselen, voor Oegandese shillingen.

Bitcoin polsbandjes

Bitcoin polsbandjes

Het One Love project is zo vriendelijk geweest om ons een zak polsbandjes te sturen welke we gratis kunnen weggeven. We hebben de afgelopen weken al aardig wat bandjes en flyers uitgedeeld tijdens meetings en bijeenkomsten en we hebben er nog een tiental welke we uit willen delen aan de bezoekers van bitcoinspot.nl. Wil je ook zo'n mooi bitcoin polsbandje? stuur dan een mail naar roland@bitcoinspot.nl. De eerste 10 gelukkigen krijgen er 1 thuisgestuurd.
De polsbandjes zijn momenteel nog niet los te bestellen op de site van het One Love project maar mocht je interesse hebben stuur dan een mail naar info@oneloveproject.nl en dan kunnen zij je verder helpen.

Meer weten ?

Kijk dan snel op www.oneloveproject.nl of download de Flyer
Je kan ze ook volgen via Twitter En Facebook.
Het project steunen kan ook door het doen van een donatie via Bitcoin.

Comments   

# Guest 2014-10-09 19:22
Super dit..

Weet iemand of er al een bitcoin exchange bestaat in Kameroen/Centra al Afrika?
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-10-09 19:23
..of Tsjaad ?
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-10-09 11:04
Interessant dat je een toekomst zoekt in de landbouw. Veel sloppenwijken zijn toch juist gevuld met mensen die van het platteland naar de stad zijn verhuisd? Ik zou dus verwachten dat, hoewel het leven in een sloppenwijk slecht is, het op het platteland nog wel slechter zal zijn.

Als landbouwer moet je concurreren met westerse landbouw die goedkoop op industriële schaal produceert; je kunt er op kleine schaal nooit echt welvarend van worden(*). Op lange termijn heb je volgens mij meer aan onderwijs, wat je een betere positie geeft in de arbeidsmarkt van de service-based economie van de grote stad.

(*) Misschien kan je het "er bij doen" als je het automatiseert, zodat je je meeste geld met een andere baan kunt verdienen. Ik weet alleen niet of dit een idee is waar ze in Oeganda meteen wat aan hebben. Het is wel een mooi toekomstbeeld, omdat het de voedselproducti e kan decentraliseren .
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh