Secondmarket begint Bitcoin Investment Trust

on .

bitcoin_investment_trust
Secondmarket heeft aangegeven een fonds op te gaan starten zodat men kan gaan speculeren op de prijs van Bitcoins. Secondmarket is een bedrijf die het mogelijk maakt voor beleggers om aandelen te kopen in bedrijven die niet beursgenoteerd zijn. Secondmarket heeft de laatste jaren goede zaken gedaan met de populariteit van onder andere Facebook Twitter en Zynga en nu richten ze hun pijlen dus onder andere op Bitcoin.

Barry Silbert, CEO van secondmarket, gaf in een recent tv-interview met Bloomberg aan dat de kansen en de risico's bij dit fonds hoog zijn aangezien de toekomst van Bitcoin allesbehalve zeker is. Het fonds met de naam "Bitcoin Investment Trust" zal alleen bitcoins bezitten en het gemakkelijker maken voor beleggers te gaan investeren in Bitcoins. Voor hen lost het in ieder geval de problemen op waar je zoals tegenaan loopt bij het kopen opslaan en beveiligen van Bitcoins.

Het fonds is niet beschikbaar voor de "gewone" investeerder maar is gericht op de meer gefortuneerde belegger die ten minste 1 miljoen dollar waard is of meer dan 200.000 dollar per jaar verdient. Volgens Barry Silbert is het fonds nog nieuw is en moet alleen gebruikt worden door investeerders "die weten waar ze mee bezig zijn". Secondmarket lijkt hiermee de gebroeders Winklevoss te snel af te zijn, deze gaven eerder al aan soortgelijke plannen te hebben al waren deze eerder gericht op de gewone belegger.

Het feit dat een bekende speler als secondmarket zich met Bitcoins gaat bezighouden is weer een grote stap voor Bitcoin en het brengt een hoop publiciteit met zich mee. Weinig mensen zagen dit aankomen en het toont maar weer dat grote veranderingen plotsklaps komen en uit de hoek waarvan je het niet verwacht. Ben jij ook zo benieuwd naar de volgende verrassing? 

Gepost door Roland.

Add comment


Security code
Refresh