Shopify voegt Bitcoin toe als betalingsoptie

on .

shopify

shopify  

Het populaire e-commerce platform Shopify heeft vandaag aangekondigd dat alle bij hen aangesloten webshops Bitcoins kunnen gaan ontvangen als betalingsmiddel. Met de meer dan 50.000 winkels, die bij shopify aangesloten zijn, wordt de hoeveelheid zaken die je met Bitcoins kan aanschaffen weer flink uitgebreid. Het is waarschijnlijk overbodig om te zeggen (maar ik zeg het toch) dat dit weer fantastisch nieuws is voor Bitcoin.De Bitcoin optie moet eerst wel aangevraagd worden voordat deze kan worden gebruikt, dit ivm een gecontroleerde uitrol. De mogelijkheid, om in Bitcoin te kunnen afrekenen was al vaker aangevraagd door de aangesloten shophouders maar toch komt de beslissing van Shopify als een verrassing. De reacties zijn overwegend positief en het is nu maar afwachten hoeveel winkels en klanten gebruik zullen gaan maken van de nieuwe optie.

Bitpay is gekozen als de betalingsprovider, Bips achter zich latende die eerder ook al had aangegeven hier interesse in te hebben. Bips heeft wel een handleiding uitgebracht zodat shophouders eventueel zelf ook Bips kunnen instellen als betalingsprovider maar de optie van Bitpay zal waarschijnlijk een stuk meer gebruikt gaan worden.

Shopify is gebaseerd in Ottawa Canada en is gestart in 2006. Shopify is beschikbaar in bijna elk land, taal en munteenheid. De meer dan 50000 aangesloten winkels hadden vorig jaar 7.9 miljoen klanten die voor een omzet zorgden van 742 miljoen dollar.

Gepost door Roland.

Add comment


Security code
Refresh