Shrem aangeklaagd om een paar brownies

on .

Shrem aangeklaagd om een paar brownies  
Veel mensen uit de bitcoincommunity waren geschokt toen ze gisteren het nieuws zagen dat, BitInstant-directeur en vice-voorzitter van de Bitcoin Foundation Charlie Shrem, was gearresteerd voor het witwassen van geld. Hij zou zich hier schuldig aan hebben gemaakt door Bitcoin aan te bieden aan een lid van Silk Road, die op zijn beurt de Bitcoin weer doorverkocht voor illegale doeleinden. Maar is Shrem wel echt ergens schuldig aan? Na het bestuderen van de aanklacht blijkt namelijk dat Shrem zich in feite alleen 'schuldig' heeft gemaakt aan het bestellen van een space-brownies via het internet.

Als je de aanklacht en de onderbouwing bestudeerd krijg je toch sterk het gevoel dat dit een onzin-aanklacht is en een wanhopige poging om een bekende bitcoin persoonlijkheid te koppelen aan de silkroad.

Waar rook is, is vast wel een beetje vuur maar als je bedenkt dat de grote banken zoals HSBC en wachovia bank schuldig zijn bevonden aan het witwassen van miljarden aan drugsgelden en er vanaf gekomen zijn met een boete en geen vervolging. Dan beginnen heksenjachten zoals deze toch wel een beetje onnozel te lijken.

Het uitgebreide verhaal over de Charlie Shrem zaak kan je hier lezen. Zie ook hieronder de uitstekende reactie van Andreas Antonopoulis op het hele verhaal tijdens zijn optreden in de Joe Rogan podcast eerder deze week. Wat trouwens ook een uitstekend optreden was van Andreas en zeker de moeite waard om te luisteren.Gepost door Leon Horenberg | BTCNext

Add comment


Security code
Refresh