SOFORT gaat betalingen voor aanschaf cryptocurrencies blokkeren

on .

SOFORT gaat betalingen voor aanschaf cryptocurrencies blokkeren  
Binnenkort is het niet meer mogelijk om bitcoins aan te kopen via online betaalsysteem Sofort. Sofort is eén van de populairste betaalmethodes in Duitsland & België en actief in 10 landen en lijkt sterk op het Nederlandse iDEAL. Bitmymoney meldde vandaag dat ze van betalingsprovider Mollie het bericht hadden gekregen dat Sofort per direct geblokkeerd is voor zijn account. Volgens Mollie is dit gedaan omdat Sofort aangegeven heeft de betalingen voor de aanschaf van cryptocurrencies te gaan blokkeren.

De exacte reden hiervoor is nog onbekend aangezien er, voor zover wij weten, nog geen officieel persbericht oid uitgegaan is. Waarschijnlijk heeft het te maken met het feit dat er fraude is gepleegd via Sofort waarbij er frauduleus bitcoins aangekocht zijn. Met Ideal zijn deze fraude's in het verleden ook veel voorgekomen waarna Ideal de regels heeft aangescherpt en de fraude, naar verluid, verminderd is.

Gepost door Roland de Goeij

Comments   

# Guest 2014-08-13 17:00
Ja inderdaad. Dit is ronduit belachelijk.

Wat een zielig bedrijf ..
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-08-06 09:52
Sodeju, ze gaan wel ver zeg. Ik had dit eerder in Noord-Korea verwacht, maar een instelling als SoFort?!

Dit soort shit is nu precies waarom we Bitcoin nodig hebben. Een of ander commercieel bedrijf dat wel even gaat bepalen waar ik mijn eigen geld aan uit mag geven, het moet niet gekker worden.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh