Stichting vluchteling, voys en mollie accepteren bitcoin

on .

Stichting vluchteling, voys en mollie accepteren Bitcoin  
De komende dagen staan in het teken van de conferenties, vandaag dus de eerste dag van het Nationaal Bitcoin Congres en de eerste dag van bitcoin 2014, die nog tot zaterdag duurt. Deze eerste dag heeft al wat leuke nieuwtjes opgeleverd. Zo hebben het goede doel Stichting vluchteling, voys telecom en betalingsprovider mollie aangegeven bitcoin-betalingen te gaan accepteren. Ik ben benieuwd of de komende dagen nog meer verrassingen in petto hebben.

Stichting vluchteling

Stichting vluchteling heeft als eerste grote goede doel van nederland de stap genomen om Bitcoins te accepteren. Een van de voordelen van Bitcoin: het snel en simpel sturen van betalingen komt bij goede doelen extra tot hun recht en zou ook goed kunnen dienen om aan de buitenwereld te laten zien hoe doeltreffend Bitcoin kan zijn. Er is ook een grote groep van Bitcoin gebruikers die graag hun bitcoins wil uitgeven maar er nog niet op veel plekken mee terecht kunnen dus goede doelen kunnen hier ook goed van pas komen. Stichting vluchteling accepteert betalingen via payment-provider nuvopos die ook ter plekke op het Nationaal Bitcoin Congres aanwezig is met een tablet zodat iedereen meteen kan doneren. Ik laat nooit een kans schieten om te betalen met bitcoins dus ik heb vast mijn spreekwoordelijke duit in het zakje gedaan en een donatie gedaan aan stichting vluchteling. Laten we hopen dat er nog meer grote doelen gaan volgen. Nou kan ik wel verklappen dat we in contact zijn met een ander groot goede doel, dus meer nieuws volgt hopelijk snel.

Voys

Sinds vandaag, accepteert Voys telecom ook betalingen in Bitcoin. Volgens oprichter Mark Vletter is Nederland voorlopig een proeftuin voor de acceptatie van Bitcoin, zijn blik is meer gericht op zuid Afrika waar de mensen lastig een bankrekening kunnen openen. Voys oprichter mark Vletter: "Het betalen van rekeningen in het buitenland kost veel tijd en geld. Betalen met Bitcoins is eenvoudiger, sneller en brengt veel minder kosten met zich. Ook is het openen van een Bitcoin rekening zeer gemakkelijk, terwijl het openen van één of meerdere zakelijke bankrekeningen in bijvoorbeeld Zuid-Afrika tijdrovend kan zijn. Zeker een start-up heeft hier baat bij.”

Op voys.nl kunnen klanten op een speciale webpagina hun factuur met Bitcoins betalen. Door het factuurnummer en het bedrag in te vullen in een formulier, wordt een QR-code gegenereerd. De klant scant deze QR-code met de speciale Bitcoin-wallet applicatie, waarna de transactie in gang wordt gezet. De betaling is binnen 5 minuten voltooid. Voys ontwikkelt in samenwerking met Bitpay een CMS-module waarmee Bitcoins direct worden omgezet naar euro’s en geeft deze module binnenkort onder open source licentie vrij. Op die manier heeft eenieder vrij toegang tot de broncode van de applicatie waardoor Bitpay eenvoudig toegankelijk wordt voor vele andere bedrijven die klanten het betalen met Bitcoins aan willen bieden.

Enige nadeel is nu nog wel dat er met Bitcoin nog geen automatische periodieke afschrijvingen mogelijk zijn waardoor de klant dus elke maand handmatig zijn factuur zal moeten betalen. Het oplossen van het automatische afschrijving vraagstuk zou een grote impuls kunnen betekenen voor de acceptatie van Bitcoin.

Mollie

En last but not least accepteert Mollie sinds vandaag ook betalingen in Bitcoin. Dit is waarschijnlijk de spannendste van de drie aangezien Mollie een van de grootste payment providers is in de benelux. Het is nu voor meer dan 10.000 online winkels mogelijk om betalingen in Bitcoin te ontvangen. De webshopbezitter hoeft enkel de optie om te betalen in bitcoin aan te zetten, er is geen verdere technische kennis vereist aan de kant van de acceptant. Voor zover ik weet staat de optie nog niet standaard aan voor nieuwe webshops, laten we hopen dat ze dit zo snel mogelijk gaan doen. Volgens CEO Gaston Aussems hebben sinds de optie beschikbaar is ongeveer 150 webshops de optie geactiveerd.

Add comment


Security code
Refresh