Stoomcursus cybercriminaliteit met bitcoins

on .

Stoomcursus cybercriminaliteit met bitcoins  
Bitcoins worden meer en meer gebruikt als betaalmiddel. En of we het nou leuk vinden of niet, criminelen maken er ook gebruik van. Op welke schaal is nog grotendeels giswerk maar blijkbaar toch wel zo substantieel dat TNO Bitcoin uitvoerig behandelt in zijn cursussen cybercrime. Peter de Ruiter was aanwezig bij deze cursus en hij praat je, in zijn artikel op FTM.nl, bij over wat je moet weten om als cybercrimineel en consument veilig aan de slag te kunnen. 

Het doel van dit TNO-initiatief is tweeërlei: laten zien welk misbruik er kan worden gemaakt van de vrijheden in onze samenleving, maar ook ideeën ontwikkelen over hoe je dezelfde vrijheid kunt aanwenden voor nieuwe, legale business.  

Ik vond het wel opmerkelijk dat TNO al deze technieken uitlegt aan hun publiek maar je kan cybercriminelen uiteraard niet pakken als je niet weet welke technieken ze gebruiken. Hoewel de echte cybercriminelen waarschijnlijk allang weer overgestapt zijn op de volgende techniek, het eeuwige kat-en-muisspel dus. Ook kan je je afvragen of er geen potentiele criminelen tussen het publiek zaten? Al lezende kreeg ik een beetje het idee of dit niet valt onder "aanzetten tot crimineel gedrag" maar volgens Peter is het artikel zelfs gecorrigeerd door de, op de cursus aanwezige, officier van justitie. Dat zal dus wel goed zitten... toch?.

Gepost door Roland de Goeij

Tags: peter de ruiter, criminaliteit,

Comments   

# Guest 2015-11-22 21:46
Kan ik de curcus nog volgen? :-)
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh