Studenten Hogeschool Arnhem en Nijmegen krijgen bitcoins

on .

Studenten Hogeschool Arnhem en Nijmegen krijgen bitcoins  
De studenten die in augustus in Arnhem aan hun studie Informatica Media Communicatie beginnen, ontvangen dit jaar van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) per persoon voor €2,50 aan bitcoins. Elk jaar trekken er tijdens de introductieweek grote groepen nieuwe studenten door de binnenstad van Arnhem. Op 26 augustus is dit weer het geval. Net als vorig jaar werken de HAN en BitKassa samen om deze studenten hun eerste ervaring met Bitcoin op te laten doen.

Traditiegetrouw wordt er op de woensdagavond van de introductieweek een tocht langs verschillende Arnhemse kroegen georganiseerd. Aangezien vele kroegen in Arnhem bitcoins accepteren kunnen studenten daar al direct hun bitcoins omruilen voor een drankje. Wie denkt dat alle bitcoins worden omgezet in bier heeft het mis; een groot deel van de studenten is namelijk nog geen 18 jaar.

De studenten hebben allemaal instructies gekregen om een wallet te installeren en hun bitcoinadres door te geven aan BitKassa. Op woensdag 26 augustus ontvangen de studenten die dit gedaan hebben in één transactie tegelijk hun bitcoins. Overigens zal het bedrag hoger liggen dan de €2,50 omdat er inmiddels ook al via een oproep op Reddit ook al meer dan 2 BTC aan donaties is binnengekomen.

Wie dit initiatief ook wil steunen kan een donatie doen op: 1ARNheMoSAtBziPhtAw5WdojfAz8WtdvDg

Inmiddels kun je op bijna 80 plaatsen in Arnhem betalen met bitcoins en werkelijks loopt dit aantal op. Zie www.arnhembitcoinstad.nl voor een overzicht.

Gepost door Roland de Goeij

Tags: bitcoin Bitkassa, Arnhembitcoinstad

Add comment


Security code
Refresh