Trezor: Bitcoin hardware wallet

on .

trezor: the bitcoin safe  
Eén van de grote uitdagingen van bitcoins is om je bitcoins veilig op te slaan. Maar de bitcoin gemeenschap is er druk mee bezig om dit probleem op te lossen. Eén van de meest interessante ontwikkelingen in de sfeer van bitcoin veiligheid is de Hardware Wallet. Een hardware wallet is een klein apparaat waarmee je de geheime bitcoin-sleutels offline kan bewaren en waarmee je veilig bitcoin transacties kunt doen.

Trezor is een kleine usb hardware wallet die ver is gekomen in de ontwikkelingsfase. De ontwikkelaars gaan binnenkort een Kickstarter project beginnen om geld te verzamelen om de Trezor op de markt te kunnen brengen. Het apparaat is klein waardoor het makkelijk is om deze mee op stap te nemen. Hij is ook intuïtief te gebruiken en is Windows, Mac OS en Linux vriendelijk.

De ontwikkelaar achter het Trezor project is Marek, ook wel bekend als “slush”. Marek is een actieve ontwikkelaar in de bitcoin gemeenschap. Hij heeft het bitcoin pooled-mining concept bedacht en is ook zijn eigen mining pool begonnen, namelijk Slush’s pool. Wat zijn de voordelen van een hardware wallet? 1: De trezor is eenvoudig in gebruik. 2: De sleutels van de gebruiker worden opgeslagen in een veilig gebied binnen de microcomputer. 3: In tegenstelling tot een “paper wallet”, waar de gebruiker op den duur zijn of haar geheime sleutels moet importeren in een wallet applicatie om gebruik te kunnen maken van hun bitcoins, kunnen de bitcoins veilig en interactief worden gebruikt. En in het geval van Trezor is de software van de bitcoin wallet open source, zodat de gebruiker de volledige werking van de software kan valideren.

Bekijk hieronder de Trezor kickstarter video of ga voor meer informatie naar http://bitcointrezor.com/


Gepost door David

awipabritt@gmail.com

Tags: hardware-wallet, trezor,

Comments   

# Guest 2014-03-19 10:20
Dus, ipv met 25.000 euro op zak,
loop je nu gewoon met een klein boxje op zak,
door de duane, richting het eiland van keuze..
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh