Twee Bitcoin ATM's gestolen in Amsterdam

on .

Twee Bitcoin ATM's gestolen in Amsterdam  
Afgelopen weken zijn er twee Bitcoin ATM's gestolen in Amsterdam. De Machines zijn nog niet gevonden, de daders zijn nog onbekend. Volgens Martijn Wiesmeijer van MRBitcoin was het even stilgehouden om het politieonderzoek niet dwars te zitten. Coinatmradar bracht het nieuws vandaag toch naar buiten via Twitter nadat het hen was opgevallen dat de machines niet meer te bereiken waren. En dan ook wat goed nieuws: bij de Mediamarkt is er net een nieuwe Bitcoin ATM geplaatst.

De Machines in kwestie bevonden zich bij het Hofje van Wijs (de Bitcoin Embassy) en Waries Thai Food, beide in Amsterdam. Bij Het hofje van Wijs is een General Bytes ATM ontvreemd. Bij Waries Thai Food ging het om een ATM van het merk Bit Access. De buit van de booswichten bestaat alleen uit de hoeveelheid cash-geld die aanwezig was in de machines op het moment van ontvreemden, de hoogte van dit bedrag is tot nu toe nog onbekend.

De Bitcoin ATM's in betere tijden
De ATM's bij Hofje van Wijs en Waries Thai Food in betere tijden.

Grote strop

De dieven hebben voor de rest niet veel aan de machines. Ze ergens anders inzetten zal waarschijnlijk snel alarmbellen laten rinkelen aangezien er behoorlijk actief bijgehouden wordt welke ATM's waar staan en de serienummers zijn bekend. Ook maken de machines, eenmaal aangesloten op het internet, contact met de eigenaars en/of de fabrikant zodat de eventuele nieuwe locatie van de machines snel bekend zou zijn. Voor de eigenaars van de ATM's is de diefstal een grote financiele strop aangezien een Bitcoin ATM tussen de 3 en 10000 euro kan kosten. Eenmaal aangeschaft moet je ongeveer een ton aan cryptocurrency omzetten om de machine weer terug te verdienen.

Ook nog goed nieuws

Zoals gezegd is er ook nog wat goed nieuws, aangezien er bij de Media Markt in Amsterdam een nieuwe Bitcoin ATM is geplaatst door het MRBitcoin ATM Collective. De ATM is te vinden bij de inpakbalie op de Arenaboulevard 123/125, tussen de kassa's en de uitgang in. Het model is een Generalbytes, een zogenaamde cash to coins. Deze kan dus alleen geld omzetten naar cryptocurrencies in dit geval kan de machine geld omzetten naar Bitcoins en Dogecoin. Op deze locatie is van nature al veel beveiliging aanwezig dus waarschijnlijk wordt deze niet zo snel gestolen.

Gepost door Roland de Goeij

Add comment


Security code
Refresh