Uber alternatief La'Zooz en Burgerinitiatief geldschepping aanwezig op Bitcoinference Berlage!

on .

Bitcoinference 2015  
Van 21 tot en met 23 januari zal Bitcoinference 2015 plaats vinden bij Berlage Meet & Workspace, onderdeel van de oude Amsterdamse aandelenbeurs, Beurs van Berlage te Amsterdam. Drie dagen in het teken van de zakelijke en wetenschappelijke kanten van Bitcoin & andere cryptocurrencies. Voor deze conferentie zijn nog regular bird tickets te verkrijgen. Wanneer men met bitcoins betaald, krijgt men 25% korting. Studenten krijgen 50% korting (op vertoon studentenpas). Je kan hier terecht voor meer informatie.

Dit is alweer de derde uitvoering van de Bitcoinference. De eerste twee vonden plaats op het Amsterdam Science park. Dat is waar de eerste vormen van digitaal geld zijn geboren (zie David Chaum en Digicash).

De sprekerslijst van de Bitcoinference 2015 ziet er deze editie weer veelbelovend uit. Zo zijn er onder andere sprekers over technologische onderwerpen zoals Shay Zluf en Matan Field over hun decentrale op Bitcoin-technologie gebaseerde Uber-alternatief La'Zooz, Stephan Verbucheln over het inbreken op offline wallets tot Krzysztof Okupski over zijn moeilijk te censureren berichtensysteem en Harm Aarts over Open Transactions.

Ook zijn er meer juridische sprekers zoals Aleksandra Bal over Bitcoin en belastingen en Casper Riekerk en Martin Albert over hoe startups met de regelgeving rond bitcoin om kunnen gaan. Ook Robert Jan Vrolijk over waarom banken een voorkeur voor Ripple hebben, ook Jacob Boersma over hoe Bitcoin aantrekkelijk te maken voor aardse stervelingen (hij vergelijkt het hierbij met Apple Pay), Martijn Jeroen van der Linden over burgerinitiatief, geld en politiek, Tim Pastoor over Identifi.

Neem voor meer informatie kontakt op met de organisatie:

Zie hier een overzicht van de sprekers tijdens de eerste Bitcoinference 2014 afgelopen maart op het Amsterdam Science Park:

Zie hier een overzicht van de sprekers tijdens de tweede Bitcoinference Summer 2014 afgelopen september op het Amsterdam Science Park:

Gepost door Bas de Lange

Tags: amsterdam, bitcoinference,

Add comment


Security code
Refresh