Uitstekende Bitcoin podcasts

on .

Uitstekende Bitcoin podcasts  
Er is altijd wel wat aan de hand met en altijd wel wat nieuws te leren over Bitcoin. Maar als je, net zoals ik, weinig tijd hebt om ervoor te gaan zitten kan het soms moeilijk zijn om op de hoogte te blijven. Maar daar hebben ze gelukkig iets moois voor uitgevonden: Podcasts. Met podcasts kan je nieuws tot je nemen waar je maar wil en gelukkig zijn er een aantal uitstekende podcasts te vinden over Bitcoins.


Ik hoor steeds vaker zeggen dat het echte talent tegenwoordig niet meer te vinden is in de zogenaamde "mainstream-media" maar in de alternatieve media en ik kan het daar alleen maar mee eens zijn. Ik luister al jaren vele uren aan podcasts per week en kom elke keer weer tot de conclusie dat je het beste de alternatieve media kan luisteren als je echt wil weten wat er achter de schermen aan de hand is. 

In het geval van Bitcoins ben je eigenlijk geheel afhankelijk van de alternatieve media omdat Bitcoin nog te klein is of te riskant voor de grote media om daar aandacht aan te besteden. En als ze er een keer aandacht aan besteden kom je vaak tot de conclusie dat de artikelen misleidend of gewoon ronduit slecht zijn. Maar geen nood, er zijn dus uitstekende podcasts om ervoor te zorgen dat je geen nieuwtje of ontwikkeling op het gebied van Bitcoin hoeft te missen.

1. The Bitcoin Report
Een onregelmatig verschijnende podcast waarin meestal eerst de koers even onder de loep wordt genomen. Daarna gaat de presentator meestal in op 1 of 2 nieuwsfeiten van de afgelopen tijd die dan goed geanalyseerd worden. Dit is de eerste Bitcoin podcast die ik ooit luisterede en ook het langste volg. Brother John, zoals de presentator zichzelf noemt, heeft in de loop der tijd al meerdere juiste voorspellingen gedaan wat de koers betreft (zo kocht ik ooit door hem op een fijn moment litecoins) Voordeel van deze podcast is dat die ook niet zo lang duurt, perfect voor tijdens het uitlaten van de hond of de afwas :) Kijk ook zeker eens op zijn website voor meer nieuws.

2. Lets talk Bitcoin
Wat mij betreft de Beste podcast over Bitcoins. Het drietal, Adam Stephany en Andreas, neemt op een kalme intelligente manier alle nieuwtjes en ontwikkelingen door en geven allen een eigen kijk op de zaken. De podcast verschijnt twee keer per week en duurt ongeveer een uurtje per aflevering. Tussen de afleveringen door hebben ze vaak de neiging om ook nog bonus-materiaal online te zetten, zoals laatst een aantal goede interviews vanaf de Bitcoin Conference 2013. Ze zitten ook vol goede ideeen en zijn niet te beroerd om die te delen. zo kwamen ze al met de projecten safepaperwallet en give podcast. Ook hebben ze de uitstekende widget coinwidget ontwikkeld om Bitcoin en Litecoin donaties mee te kunnen ontvangen. Ik blijf deze mensen zeker volgen want ik heb zo'n gevoel dat er nog meer mooie dingen aan zitten te komen.

3. Ed and ethand Bitcoin cast
"This is the Ed and Ethan Bitcoin cast, O Yeah!". Als de show nog maar net begonnen is weet je het al. Deze podcast is waarschijnlijk niet de meest informatieve of objectieve maar zeker leuk om naar te luisteren. De sympathieke canadezen Ed and Ethan geven je hun eigenzinnige kijk op de stand van zaken wat Bitcoin betreft, afgewisseld met vreemde reclames en rare stemmetjes. En wat hun betreft is het gewoon heel simpel, Bitcoins zijn over een paar jaar minimaal 10000 dollar per stuk waard.

4. Plan B
Professionele podcast waarin Chris en Drew je meenemen in de wereld van de Bitcoin. nieuwtjes voor de beginners, techtalk voor de experts,  discussies en interessante gasten.  Door het rustige karakter eentje waar je misschien per ongeluk overheen zou kunnen kijken maar zeker een aanrader! 5. Mad Bitcoin
Een recente aanwinst voor mij en ik weet nog niet precies wat ik ervan moet denken. Vermakelijk zeker en bijna dagelijks een nieuwe aflevering. Lekker kort ook, handig voor in de lift of in de file.

6. The real world of money
Eigenlijk heeft deze podcast niet meer met Bitcoin te maken behalve het feit dat er soms even (kritisch) aandacht aan Bitcoin geschonken wordt. Toch pak ik deze kans maar weer eventjes om deze meer dan uitstekende podcast even te pluggen. In deze wekelijkse twee uur durende podcast neemt de host Patrick Timpone je samen met goudhandelaar en allround allesweter Andrew Gause mee door de wereld van de internationale financien. De kracht van deze show is aan de ene zijde dat Andrew een insider is die zaken vertelt (en uitlegt) die je echt nergens anders hoort. Aan de andere kant is het geen nieuws-show maar een podcast die zaken herhaalt, net zo lang tot je het snapt en dat is bijna uniek tegenwoordig. Ik kijk hier elke week weer naar uit. Als je iets wil gaan begrijpen van de wereld van geld dan moet je deze podcast elke week luisteren.

En als je het jezelf misschien afvroeg? ja ik luister ze elke week bijna allemaal.
Heb ik er eenje gemist? laat het me weten!

Gepost door Roland.

Add comment


Security code
Refresh