Universiteit van Nicosia start met Masters Degree in Cryptocurrency

on .

Universiteit van Nicosia start met Masters Degree in Cryptocurrency  
De universiteit van Nicosia (Cyprus) heeft weer een cryptocurrency primeur. Eerder dit jaar waren ze de eerste universiteit ter wereld waar je, onder andere, je collegegeld kon betalen met Bitcoin. Nu gaan ze ook nog een Masters Degree in cryptocurrency aanbieden en een van de leraren is niemand minder dan Andreas m Antonopoulos. Er is ook een gratis gedeelte, beschikbaar als een online cursus. 615 studenten uit 76 landen hebben zich inmiddels ingeschreven voor het Masters program.

MSc in digital currency

De universiteit van Nicosia gaat nu dus de Masters Degree in cryptocurrency aanbieden. Het masters program is ontworpen om entrepeneurs, ambtenaren en fianciele professionals de technische achtergrond van Bitcoin bij te brengen. Ook is er aandacht voor de interactie met de bestaande financiele systemen en de kansen & innovaties op het gebied van digitaal betalen. Het studieprogramma duurt 18 maanden en de voertaal is Engels.

De universiteit biedt ook een gratis introductie cursus aan genaamd "Introduction to Digital Currencies". Deze cursus wordt aangeboden als een zogenaamde MOOC (massive open online course) Deze cursus is beschikbaar voor iedereen op de wereld die geinteresseerd is in digitale munteenheden. Inschrijven voor de gratis introductie cursus kan je hier doen.

Andreas M Antonopoulos

Voor de vaste bezoekers van deze site is hij geen onbekende maar voor wie hem nog niet kent toch nog eventjes wat achtergrond-info over deze opmerkelijke man. Andreas is afkomstig uit Griekenland en heeft zijn sporen verdiend op het gebied van open source en netwerken. Op het gebied van Bitcoin is Andreas een echte duizendpoot die betrokken is bij meerdere projecten en bedrijven. Zo is hij een van de hosts van de Lets Talk Bitcoin podcast en geeft hij regelmatig lezingen, zoals deze uitstekende presentatie voor het Canadese parlement (aanrader!) Ook is werkzaam voor blockchain.info en Buttercoin en bitaddress.org
Naast al deze drukke werkzaamheden heeft hij ook nog de tijd gevonden om het eerste offciele o'reilly book over Bitcoin te schrijven, genaamd: Mastering Bitcoin. Ik heb het geprobeerd te bestellen maar het is blijkbaar nu al niet meer beschikbaar door de hoge vraag :)

Bitcoins and gravy

Andreas heeft recent een interview gedaan op de Bitcoin podcast "Bitcoins and gravy". Hier legt hij meer uit over de masters degree, Cyprus, Bitcoin en geld in het algemeen. het is altijd een plezier om te luisteren naar interviews met Andreas, je leert altijd weer iets nieuws. De podcast in kwestie, gepresenteerd door John Barrett, is ook erg leuk om naar te luisteren. Luister vooral even door tot het einde waar John zijn "ode to satoshi" ten gehore brengt. Aanstekelijk op zijn minst en te koop voor (op het moment van dit schrijven) 0,005805 Bitcoin, koopje toch?

Gepost door Roland de Goeij


Add comment


Security code
Refresh