Videoverslag "Bootstrapping the Bitcoin Economy" - Ethereum & Bitcoin Dinner & Roadshow

on .

Dinsdag 4 november vond in de Berlage Meet & Workspace (onderdeel van de oude Amsterdamse aandelenbeurs, Beurs van Berlage) de Dutch Ethereum & Bitcoin Meetup plaats. De meetup werd vooraf gegaan door een bitcoin-diner in het hofje van wijs waar ondergetekende ook aan deelnam. Het diner in het hofje van wijs werd bijgewoond door ongeveer 15 man en was een goede kans om contacten te leggen en mensen wat beter te leren kennen. Voor degenen die er vorige keer niet bij waren zeker een aanrader voor de volgende keer (dinsdag de 18e dus).

Na het diner (wat uiteraard afgerekend werd met bitcoins) ging het hele gezelschap te voet richting de Berlage Meet & Workspace. De meeting werd door ongeveer 30 personen bijgewoond en er was een flink aantal presentaties gepland. Bitcoinspot.nl legde een aantal van de voordrachten tijdens deze bijeenkomst vast en organisator Bas de Lange was zo vrij om deze weer online te zetten voor jullie kijkplezier.

18 november - "Mobilizing the crowd"

Volgende Ethereum & Bitcoin Dinner & Roadshow  met als titel "Mobilizing the crowd" is aanstaande dinsdagavond 18 november. Deze is zoals gewoonlijk weer in Berlage Meet & Workspace, Amsterdam en wordt weer vooraf gegaan door het Bitcoin diner. 

Deze avond belooft weer een goede te worden met als sprekers niemand dan Tim Pastoor, Patrick Savalle, Ronald Lenz en Jelle Herold. Inschrijven is niet verplicht, maar wordt wel erg op prijs gesteld. Dit kan door een bericht te sturen naar het hier beschikbare adres:  

Aron van Ammers

sprak de 4e over "Ethereum in the Real World" Hij gaf een toegankelijke kijk op gedistribueerde toepassingen in het Ethereum ecosysteem. Hij doorliep een aantal stappen van het bouwen en gebruiken van een toepassing op de huidige conceptversie van Ethereum. Ook liet hij zien hoe gewone gebruikers uiteindelijk Ethereum toepassingen kunnen ervaren. Enige kennis van Ethereum en web technologie is handig om zijn voordracht beter te begrijpen maar is niet noodzakelijk.

Aliona Kachkan

Zij hield een presentatie waarin ze haar website BitPost voorstelde

Reuven Palatnik

(financiele achtergrond, trading desk manager) gaf een opvolging aan Ofir Avigad's voordracht in augustus over de cryptoscene in Israel, De-centralize (crowdsourced magazine over Web 3.0 - Decentralized Apps, Crypto Currency, Smart Contracts en Micro Payments). Ook praatte hij over TRST.im, Reuven's eigen startup, waarmee je vertrouwen kunt opbouwen tussen onbekende partijen.

Max Barendregt

Als onderdeel van de Bitcoin Roadshow sprak Max over BitStraat:

Wil jij jouw Bitcoin oplossing ook tonen tijdens volgende Bitcoin Roadshows, neem dan even kontakt met ons op.

Gepost door Roland de Goeij

Add comment


Security code
Refresh