Volgens Marcel Tak is Bitcoin tot mislukken gedoemd

on .

Volgens Marcel Tak is Bitcoin tot mislukken gedoemd  
Marcel Tak heeft recent een column geschreven met als titel "Bitcoin tot mislukken gedoemd", dit weer als vervolg op twee eerdere artikelen uit 2014. Je zou zijn kritiek simpel kunnen proberen af te wimpelen met de observatie dat Bitcoin wel een succes is omdat de prijs blijft stijgen. Maar dat is iets te makkelijk. En hoewel we het niet met zijn eindconclusie eens zijn haalt hij toch een aantal goede punten aan. Zoals het feit bijvoorbeeld dat regulering er vroeg of laat aan gaat komen.

De tsunami aan schmimmige altcoins en ICO's van de laatste tijd maakt dat bijna onvermijdelijk. Al met al zijn de artikelen best de moeite waard om te lezen. Al is het alleen al om eens te zien hoe een insider van de traditionele financiele sector tegen Bitcoin aankijkt.

Comments   

# Guest 2017-05-20 16:42
Zolang een bestaand privaat !! bancair systeem geen vat kan krijgen op de bitcoin zal het op ALLE mogelijke manieren proberen dit betaalmiddel te elimineren. Recent hebben we te maken gehad met het plaatsen van malware op computers. Het ontgrendelen diende te geschieden door betaling in bitcoins. Wie zou er toch achter het georganiseerd plaatsen van deze malware zitten? Het bancair systeem (Rothschild)? Daarna om het hardst roepen dat de bitcoin dient te verdwijnen omdat iedereen slachtoffer is geworden. Het steekt machthebbers en illuminatie dat er geen grip is op dit fenomeen!
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2017-05-05 13:13
Zal de volatiliteit niet afnemen als alle bitcoins 'gemined' zijn en in omloop zijn? Het is nu nog in ontwikkeling en daardoor instabiel, maar stel je voor dat iedereen bitcoins gebruikt EN alle (aantal bitcoins zijn eindig) zijn verdeeld. Dan krijg je toch altijd de eerlijke marktprijs?

Daarnaast vroeg ik me af of je de zaak niet om kunt draaien. Als je de dollar in bitcoins gaat uitdrukken, dan is de dollar volatiel, toch?

De bitcoin wordt nu nog niet massaal geaccepteerd maar kan zeker wel een sterk systeem zijn zodra iedereen de potentie ervan inziet.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2017-05-05 13:09
".... een ongereguleerd financieel systeem kan op termijn nooit overleven. Vertrouwen in een systeem zonder afdwingbare regels, goede controle en sancties op misbruik, zal nooit bestendig zijn."

Hij heeft zeker nooit gehoord van een corrupte regering of banksysteem.

Bitcoin is niet te reguleren en moeten we ook niet willen, Het is een decentraal betaalsysteem wat ons juist vrijheid geeft en juist geen corruptie in de hand werkt,

Juist omdat "the happy few" niet in eigen voordeel even aan de 'knoppen kunnen draaien' om het wat gunstiger of ongunstiger te maken voor zichzelf. Dus het tegendeel is juist waar! De tijd zal het leren.

Die Marcel Tak heeft of een groot bord voor z'n kop of hij werkt voor die duistere kliek.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh