Week #24 in cryptocurrency: EOS launch, satoshis.place, AFM, Ethereum en meer.

on .

Week #24 in cryptocurrency: EOS launch, satoshis.place, AFM, coinrail-hack en meer.  
De Bitcoin koers leverde de afgelopen week een paar procent in. Dat komt wel een beetje overeen met het nieuws: niks overdreven positief of negatiefs deze week maar uiteraard genoeg om melding van te maken. Deze week leek voornamelijk in het teken te staan van de lancering van EOS welke jammerlijk lijkt te mislukken. Ook viel iedereen weer over elkaar heen omdat iemand ergens in een speech één zinnetje aan Ethereum besteedde. Laten we eens verder kijken.

11 juni: Lancering EOS riekt naar amateurisme.

Lancering EOS riekt naar amateurisme.   Na de lang verwachte Lancering van EOS lijkt alles tegen te zitten voor de beoogde vervanger van Ethereum. Het project, waar destijds 4 miljard voor opgehaald werd, crashte al na 48 uur. Blijkbaar is veel geld alleen niet genoeg voor een succesvol cryptocurrency project.

11 juni: Koersdaling door coinrail hack?

Koersdaling door coinrail hack?   De koers van Bitcoin blijft dalen en dat heeft waarschijnlijk meer te maken met sentiment dan met de hack van een kleine cryptocurrency exchange, coinrail genaamd. De 'experts' bij de NOS zagen dit echter waarschijnlijk op de reuters feed voorbijkomen en maakten er toch melding van.

12 juni: Apple blokkeert cryptocurrency-mining apps.

Apple blokkeert cryptocurrency-mining apps.   Apple heeft deze week aangegeven dat het apps, die cryptocurrency minen, zal weren op al hun mobiele producten. De stap maakt deel uit van nieuwe richtlijnen van Apple wat betreft cryptocurrencies. Zo moeten ook exchange en ICO gerelateerde apps voldoen aan alle wetgeving.

12 juni: Duitsland vindt cryptocurrency geen bedreiging.

Duitsland: cryptocurrency geen bedreiging.   Net zoals het Nederlandse CPB zijn onze oosterburen tot de conclusie dat cryptocurrency momenteel geen bedreiging vormt voor het huidige financiele systeem. Toch vinden ze het wel nodig dat er verdere regelgeving komt voor digitale valuta's.

12 juni: Graffiti-duel met lightning op satoshis.place.

Graffiti-duel met lightning op satoshis.place   Als je nog zoekt naar een plek om je lightning wallet te testen dan kan je sindskort terecht op satoshis.place, alwaar je een digitaal canvas kan beschilderen voor 1 satoshi per pixel. Dat is €0.0000557039 per pixel dus en het ging afgelopen week goed los.

14 juni: Ethereum geen security?

Ethereum geen security?   Iedereen raakte deze week opgevonden van één zinnetje uit een speech van een SEC official. William Hinman denkt dat Ethereum geen security is. Geen financieel instrument dus, waardoor het misschien ontkomt aan strenge regelgeving of strafvervolging met terugwerkende kracht.
14 juni: AFM twijfelt aan comptentie beleggingsinstellingen.

AFM twijfelt aan comptentie van beleggingsinstellingen.   De AFM twijfelt of bestaande en nieuwe beleggingsinstellingen, die zich bezighouden met cryptocurrency, kunnen voldoen aan de vergunningseisen. Daarom heeft de AFM aan deze partijen een brief gestuurd om hen te informeren over de risico's.

14 juni: Flow Traders lonkt naar cryptocurrency.

Flow Traders lonkt naar cryptocurrency   Het lijkt erop dat de beurshandelaren van Flow Traders zich willen gaan storten op de handel in cryptocurrency. Toen de CEO Dennis Dijkstra gevraagd werd of hij al 'een teen in het water heeft gestoken',  antwoordde Dijkstra: 'Misschien wel twee.'

16 juni: Binance komt met startup fonds van 1 miljard

week24 binance 1 miljard fonds   Je kan wel zien dat er goed geld te verdienen valt met het draaien van een Exchange. Zo hoorden wij afgelopen week dat Binance een fonds van 1 miljard dollar heeft gestart waarmee ze blockchain en cryptocurrency startups gaan steunen.


Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Add comment


Security code
Refresh