Wil de echte Satoshi Nakamoto opstaan?

on .

Wil de echte Satoshi Nakamoto opstaan?  
Vandaag waren er uiteraard weer nieuwe plot-wendingen in de soap: "wie is Satoshi nakamoto?" Zo verklaarde de vermeende satoshi dat hij niet de satoshi is waar naar gezocht wordt en verklaarde de (echte?) satoshi dat dat klopte! Ook lijken fondsen die toegeschreven worden aan de echte Satoshi opeens verplaatst te worden na jaren. En de community begon maar eens met geld inzamelen voor de mogelijke juridische kosten van de vermeende satoshi. Tijd voor een update dus!

Dorian Nakamoto: "Ik ben niet de uitvinder van Bitcoin"

Dorian Prentice Nakamoto, de door newsweek aangewezen uitvinder van Bitcoin, verklaarde gisteren in een interview dat hij niet de persoon is waar naar gezocht wordt. Hij geeft aan dat hij gewoon een "engineer" is en niks te maken heeft met Bitcoin. Sterker nog, volgens hem had hij er nog nooit van gehoord totdat zijn zoon aangaf dat er een journalist vragen over hem stelde. Volgens hem kloppen de persoonlijke gegevens in het artikel wel maar is er veel uit zijn verband gerukt en verkeerd begrepen. Vooral de gewraakte quote "dat hij niks meer met Bitcoin te maken heeft en dat hij er niet over kon praten" was volgens Dorian verkeerd opgepakt door de journalist in kwestie.
 

Satoshi: "I am not Dorian Nakamoto."

Vandaag lijkt het er ook op dat de echte Satoshi Nakamoto na alle jaren van stilzwijgen weer van zich heeft laten horen. Op het forum van de p2p foundation waar Satoshi sinds 2009 al geen reacties meer gegeven had was vandaag opeens een bericht van de bitcoin-uitvinder te zienI am not Dorian Nakamoto.
Het Bericht luidde enkel "I am not Dorian Nakamoto" waarmee de man die de laatste dagen in het nieuws was als de vermeende Satoshi door hem vrijgepleit wordt. Nou weten we uiteraard niet of de man die op dit forum heeft gereageerd de echte Satoshi is of alleen zijn forumgegevens heeft verkregen maar het blijft wel een interessante ontwikkeling.

Geld inzamelen voor Dorian Nakamoto

En zoals het zo vaak gaat springt de bitcoin community in actie en heeft bitcoin-rockster Andreas Antonopolous het voortouw genomen met een inzamelingsactie.Volgens Andreas is de actie bedoeld als "sorry dat je hiermee lastig gevallen wordt" en als tegemoetkoming voor eventuele juridische en medische kosten. Eind maart zal Andreas Antonopoulos de ingezamelde fondsen overhandigen aan Dorian Nakamoto en mocht deze ze niet willen hebben dan zal het geschonken worden aan een goed doel naar keuze. Leuk detail is dat Andreas er goed over nagedacht heeft en een video heeft gemaakt waarin hij het bitcoin-adres en zin pgp-key vermeld welke je ook weer kan checken op deze paste-bin. Zo weet je zeker dat er niet iemand onder zijn naam de fondsen probeert achterover te drukken. We hebben ondertussen wel even genoeg schandaaltjes gehad de laatste tijd. 
Mocht je zelf ook willen doneren dan kan je dat je dat doen op het volgende adres: 1Dorian4RoXcnBv9hnQ4Y2C1an6NJ4UrjX Op het moment van het schrijven van dit artikel is er al meer dan 20 Bitcoin gedoneerd.

Ik ben eerlijk gezegd benieuwd wat er de komende tijd nog staat te gebeuren maar ik laat de uitsmijter over aan Jered Kenna want ik had het zelf niet beter kunnen zeggen.

Tags: satoshi,

Comments   

# Guest 2014-03-14 21:46
Mooie tekst van Satoshi Nakamoto uit Newsweek.

"Many of the early adopters of Bitcoin who still hold large amounts will be very well off. I just hope they use this opportunity to make the world a better place. If they use it for evil, I will attempt to stop them.

If you hold lots of Bitcoin, consider investing in the good. People are inherently good. Shine the light of opportunities upon them, but do not let them spoil. If you are wise and patient, you both will grow together making the world more beautiful than it already is."

En zo is het!
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-03-10 14:58
iets om over na te denken is dat de NSA een FUD programma heeft wat mensen bang moet naken voor ontwikkelingen waar de CIA geen controle over heeft.
http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2014/02/26/britse-geheime-dienst-infiltreert-internet-om-te-manipuleren-en-te-misleiden
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-03-09 20:22
Iets om over na te denken is dat de Bitcoin wel eens gecreerd kan zijn door de CIA omdat de SHA-256 code ook door hun is gecreeerd. Tenslotte hebben de eerste miners al het geld kunnen opstrijken voor niets en dat is ruim 10 miljoen Bitcoins. Zij bepalen de pieken en dalen. Zou de Bitcoin een afleidingsmanou vre kunnen zijn zodra het fiat geld niets meer waard is morgen? Iets voor ons allen om over na te denken. Kijk de onderstaande video eens helemaal en bekijk de andere kant eens. Ik heb overigens zelf Bitcoins en ben dus niet voor of tegen. Ik ben voor de waarheid.
https://www.youtube.com/watch?v=fy6bPogbE3k&list=PLNwUWnJgSq_LsSyEjjIZEtrdUQFhgWWbN
Reply | Reply with quote | Quote
# Roland (webmaster@bitcoinspot.nl) 2014-03-12 11:08
Heb de video gezien en het valt me ten eerste op hoe 1: de deelnemers aan de discussie weinig weten va bitcoin en hoe het werkt. 2: hun eigen agenda hebben 3: bang zijn voor iets nieuws.

Ze hebben zeker concrete punten, puntje wat je eruit mee kan nemen is dat je niet al je spaargeld op bitcoin moet zetten maar ook wat geld in goud moet hebben en wat op de bank. diversiferen.

Het hele "NSA heeft bitcoin gemaakt" verhaal kan ik niet zo veel mee ben ik bang. Dat ze ondertussen geinfuiltreerd zouden zijn of dat ze over een paar jaar simpelweg gewoon alle grote bitcoin-bedrijv en kopen. ja dat zou goed kunnen.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2014-03-09 12:36
´ Ook lijken fondsen die toegeschreven worden aan de echte Satoshi opeens verplaatst te worden na jaren.´.....
denk je niet eerder dat dat de gestolen btcs van empty gox zijn?
http://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/1zw9pm/proof_mtgox_control_180000btc_not_the_declared/
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh