Zondag 1 Nov - Vpro Tegenlicht: Het Bitcoin-evangelie

on .

c:\Dropbox\temp\bitcoinevangelie.png  
In VPRO's Tegenlicht worden nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, sociologie en wetenschap onderzocht. In dat kader ontkomen ze er bijna niet aan om aandacht te gaan besteden aan Bitcoin en de Blockchain. En dat gaat ze dan ook doen, aankomende zondag 1 nov om 21:05, in de aflevering "Het Bitcoin evangelie". Leuk detail is dat je tijdens de aflevering ook nog eens 0.4 bitcoin kan winnen, dus block zondagavond maar vast in je agenda.


Geld ontvangen via je tv?

Hadden we het u al verteld? Bitcoin is nogal revolutionair. Zo kan je namelijk binnen een mum van tijd geld sturen en ontvangen van en naar elke plek op de wereld. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een qrcode. Leuk onderdeel van de aflevering is dus dat Bitcoin-guru Roger Ver een zogenaamde private key zal tonen. Deze private key kan je dan weer scannen met je mobiele telefoon om daarmee toegang te krijgen tot 0.4 bitcoin. Je moet uiteraard wel snel wezen want er zitten waarschijnlijk nog een paar duizend mensen te wachten om precies hetzelfde te doen! Heb je geen idee hoe je uberhaupt een private key moet scannen om in te wisselen voor bitcoins? kijk dan deze video van The Bitcoin Report waarin Dennis Binnekade uitlegt hoe dit in zijn werk gaat.

Samen kijken

Velen in de Nederlandse Bitcoin gemeenschap zitten al langere tijd uit te kijken naar deze aflevering en in dat kader wordt er aankomende zondag een bijeenkomst georganiseerd in Cafe Stella by Starlight te Arnhem. Je bent bij deze van harte uitgenodigd om met het team van Arnhem Bitcoinstad te gaan kijken naar het Bitcoin evangelie. Tijdens de uitzending geconsumeerde drankjes en hapjes kan je daar trouwens ook afrekenen met Bitcoin!

Tegenlicht meetup

Last but not least is er woensdag 4 november ook nog een tegenlicht meetup in pakhuis de zwijger. Hier zullen onder andere Jouke Hofman van Bitonic, Journaliste Frederieke Hegger en Paul De-week-van-bitcoin Buitink hun opwachting maken. Er zal tijdens deze avond verder ingegaan worden op het fenomeen Bitcoin om te kijken wat het nu precies inhoudt, waar bitcoins vandaan komen en wat de gevolgen kunnen zijn voor de manier waarop we met geld omgaan. Het hele programma kan je hier bekijken.

Kortom: er wordt genoeg georganiseerd rondom deze aflevering en het toont ook meteen weer aan hoe levendig en enthousiast de Nederlandse Bitcoin gemeenschap is. En ook al draait het bij Bitcoin niet perse om de prijs alleen, de koersstijging van de afgelopen weken zal waarschijnlijk weer een hoop nieuwe enthousiastelingen aantrekken die tot nu toe nog nooit gehoord hadden van Bitcoin. Ik heb "het bitcoin evangelie" nog niet gezien maar ik heb uit betrouwbare bron dat het een goede aflevering is geworden. Ik zit er zondag iig klaar voor met mijn smartphone in de hand!

Gepost door Roland de Goeij

Tags: nederland,

Add comment


Security code
Refresh