Als je dit leest, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in het handelen in bitcoins, en je vraagt je af hoe je kunt beginnen. Handelen in bitcoins kan in het begin wat afschrikwekkend zijn, maar het is niet zo moeilijk als het lijkt. In deze gids loop ik met je door de basisprincipes van het handelen in bitcoins en geef ik drie tips voor beginners.

De grondbeginselen van het handelen in bitcoins

Bitcoins zijn een soort digitale valuta die elektronisch gemaakt en bewaard wordt. Bitcoin is al gereguleerd in sommige landen, zoals El Salvador, en andere landen bespreken crypto-regelgeving. 

Om bitcoins te kunnen kopen of verkopen, moet je een bitcoin portemonnee opzetten. Dit is een soort online rekening die gebruikt kan worden om bitcoins op te slaan, te versturen en te ontvangen.  Er zijn verschillende soorten portemonnees beschikbaar, variërend van online portemonnees tot offline opslagapparaten.

Als je eenmaal een portemonnee hebt opgezet, kun je die gebruiken om bitcoins te kopen of verkopen op een aantal online beurzen. Om winst te maken met bitcoin handel, moet je bitcoins kopen wanneer ze relatief laag in waarde zijn en ze verkopen wanneer ze in waarde gestegen zijn. De toekomstige bewegingen van de bitcoin markt voorspellen is echter moeilijk, dus het is belangrijk om mogelijke transacties zorgvuldig te onderzoeken voor je je eraan vastlegt.

3 Tips voor beginners

Bitcoin handel kan een winstgevende manier zijn om wat extra inkomen te verdienen. Het is echter belangrijk om het met voorzichtigheid te benaderen, want er zijn wat risico’s aan verbonden. Hier zijn drie tips voor beginners die geïnteresseerd zijn in het handelen in bitcoins:

  1. Begin klein. Investeer niet meer dan je je kunt veroorloven te verliezen. Bitcoin prijzen kunnen volatiel zijn, en je wilt niet het risico lopen er al je geld in te stoppen.
  2. Doe je onderzoek. Er is veel informatie over bitcoin te vinden, en het is belangrijk dat je zo veel mogelijk te weten komt voor je begint te investeren.
  3. Gebruik een gerenommeerde beurs. Als je klaar bent om bitcoins te gaan kopen en verkopen, let er dan op dat je een gerenommeerde beurs gebruikt. Het is belangrijk dat je een beurs kiest die een goede reputatie heeft. Bitcoin verhandelen op Plus500 is daarom aangeraden door velen.

Bitcoin Handelstools

Als het gaat om het handelen in Bitcoin, zijn er een paar verschillende hulpmiddelen die nuttig kunnen zijn. Een van de meest eenvoudige is een Bitcoin grafiek. Deze toont je de huidige prijs van Bitcoin, en ook de prijzen van andere cryptocurrencies. Een ander nuttig hulpmiddel is een Bitcoin calculator. Deze kan je helpen bij het omrekenen tussen verschillende valuta’s, en bij het berekenen van winsten en verliezen.

Tenslotte kan een Bitcoin handelsplatform een waardevol hulpmiddel zijn om transacties te automatiseren en je portefeuille bij te houden. Hoewel er veel verschillende opties beschikbaar zijn, is het belangrijk een platform te kiezen dat gerenommeerd en gemakkelijk te gebruiken is. Door de juiste hulpmiddelen te gebruiken, kun je weloverwogen beslissingen nemen over wanneer je Bitcoin koopt en verkoopt, en daarbij je winst maximaliseren.

 

Automatisch geld verdienen met crypto coins?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande platformen:

Voordelig beleggen in crypto? Maak kennis met BITVAVO, ons favoriete Nederlandse crypto platform met lage tarieven