Zoek
Sluit dit zoekvak.

Finst Review en Ervaringen [2024]

Ontdek alles over Finst, een vooraanstaand Nederlands platform voor crypto-investeringen. We zullen de unieke eigenschappen zoals de competitieve lage transactiekosten, strikte beveiligingsmaatregelen, en heldere transparantie benadrukken die Finst onderscheiden op de markt. Of je nu nieuw bent in de wereld van cryptocurrency of al ervaren bent in digitaal investeren, deze Finst crypto review bespreekt alle mogelijkheden die Finst in 2024 te bieden heeft aan crypto-investeerders.

Wat is Finst?

Finst is een crypto-investeringsplatform uit Nederland dat zich onderscheidt door onder andere:

 • Lage transactiekosten
 • Maximale beveiliging
 • Transparantie

Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en is geregistreerd als Crypto Service Provider bij De Nederlandsche Bank (DNB). Finst biedt de mogelijkheid om te handelen in meer dan 100 verschillende cryptocurrency’s en legt de nadruk op veiligheid door het gebruik van aparte opslag van activa en het aanbieden van een Proof of Reserves, wat uniek is in Nederland.

Crypto kopen Finst

Investeren in cryptocurrency met Finst is simpel en kostenefficiënt, met lage tarieven en een veilig, gebruiksvriendelijk handelsplatform voor meer dan 30 cryptomunten. Het aanmeldings- en verificatieproces verloopt snel via de website en app, gevolgd door de mogelijkheid tot stortingen via iDEAL of bankoverschrijving. Zodra de storting is voltooid, kun je direct cryptocurrency kopen en verkopen, met snelle uitbetalingen zonder extra kosten.

Unieke kenmerken van Finst

👉 Eenvoud en gebruiksvriendelijkheid: Finst onderscheidt zich door zijn eenvoud en gebruiksgemak, met een snelle registratie op zowel de website als de mobiele app.

👉 Betaalbare kosten: Het platform biedt een van de laagste transactiekosten in Nederland, slechts 0,15% per transactie, zonder verborgen kosten bij aankopen, verkopen, stortingen of opnames.

👉 Veiligheid prioriteit: De nadruk ligt op veiligheid met betrouwbare bewaaroplossingen en nauwe samenwerking met Nederlandse banken om gebruikersfondsen gescheiden te houden van bedrijfsfondsen.

👉 Geen vermogensuitlening: Er wordt geen vermogen van gebruikers uitgeleend aan derden voor extra veiligheid en vertrouwen.

👉 Analyse en informatie: Naast de focus op eenvoud biedt Finst nuttige marktinformatie en artikelen over elke aangeboden cryptocurrency.

Voor- en nadelen van Finst

Finst onderscheidt zich van de concurrentie door zijn betaalbaarheid, gebruiksgemak en sterke focus op veiligheid. Hier is een samenvatting van de belangrijkste voor- en nadelen op basis van verschillende beoordelingen en ervaringen.

Voordelen

✔️ Lage transactiekosten: Finst brengt slechts 0,15% per transactie in rekening, wat aantrekkelijk is voor alle soorten beleggers en bijdraagt aan het rendement.

✔️ Simpelheid en gebruiksgemak: Het platform staat bekend om zijn eenvoud, met een vloeiend proces voor registratie, aankoop, verkoop en ruil van cryptovaluta.

✔️ Veiligheid: Door het scheiden van fondsen en een gecertificeerde bewaarder, samen met bewijs van reserves, biedt Finst extra veiligheidsmaatregelen.

✔️ Breed assortiment: Het biedt toegang tot een breed scala aan cryptocurrency’s en unieke producten zoals cryptobundels voor investeringen in meerdere munten tegelijk.

✔️ Uitstekende klantenservice: De klantenservice van Finst wordt positief beoordeeld door gebruikers en is bereikbaar via telefoon, e-mail en chat.

Nadelen

❌ Gebrek aan uitwisselingsfunctie: Voor ervaren handelaren kan het ontbreken van een uitwisselingsfunctie met orderboek als beperkend worden beschouwd. Dit maakt het platform minder geschikt voor actieve day trading.

❌ Beperkte analyseopties: Het platform levert basisinformatie over cryptomunten, maar mist diepgaande analyseopties. Dit kan een nadeel zijn voor gebruikers die gedetailleerde analyses wensen uit te voeren alvorens te investeren.

❌ Gebrek aan proefaccount: Op dit moment biedt Finst geen proefaccount aan, wat betekent dat nieuwe gebruikers direct met echt geld moeten starten zonder een oefenomgeving.

Finst ervaringen, recensies en reviews

De Finst recensies zijn overwegend positief, waarbij gebruikers verschillende aspecten van het platform waarderen. Hier is een samenvatting van wat gebruikers zeggen over Finst, gebaseerd op diverse bronnen.

Positieve ervaringen

👍 Gebruiksvriendelijkheid: Veel gebruikers ervaren Finst als overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. 

👍 Kostenaspect: De lage transactiekosten van 0,15% worden regelmatig genoemd als een groot pluspunt. 

👍 Veiligheidsmaatregelen: De beveiligingsprotocollen van Finst, inclusief de aparte bewaring van gebruikersfondsen en samenwerking met gecertificeerde bewaarders, bieden gebruikers een gevoel van betrouwbaarheid en zekerheid.

👍 Innovatieve kenmerken: Gebruikers uiten positieve feedback over de unieke aspecten van Finst, zoals de mogelijkheid om te investeren in cryptobundels en het gebruik van de functie Auto Invest voor periodieke aankopen van cryptovaluta.

Negatieve ervaringen

👎 Beperkte opties voor staking: Enkele gebruikers hebben opgemerkt dat de opties voor staking beperkt zijn of ontbreken, wat een gemis kan zijn voor degenen die passief inkomen willen genereren uit hun crypto-investeringen.

👎 Gebrek aan geavanceerde handelsopties: Ervaren handelaren zouden mogelijk meer geavanceerde handelsopties willen zien, waaronder een uitgebreider orderboek en API-ondersteuning voor geautomatiseerde handel.

Finst inloggen

Om in te loggen bij Finst, volg je deze stappen:

 1. Op een computer: Klik op de knop “Aanmelden” in de rechterbovenhoek van de website. Om veiligheidsredenen, scan een QR-code vanaf je verbonden smartphone of apparaat.
 2. Op je mobiele telefoon: Download de Finst-app vanuit de App Store of Play Store. Meld je aan met je e-mailadres en een 5-cijferige pincode, of gebruik Face/Touch ID voor toegang.

Voor wie is Finst bedoeld?

Finst richt zich op een breed scala aan cryptobeleggers, van beginners tot experts, en legt de nadruk op strikte branchenormen zonder verborgen kosten of riskante methoden. Het platform is opgericht door het voormalige team van DEGIRO en biedt een veilige en hoogwaardige investeringservaring tegen betaalbare tarieven, perfect voor degenen die willen handelen in cryptovaluta zonder hoge kosten.

Is Finst betrouwbaar?

Finst onderscheidt zich op de cryptocurrency-handelsmarkt door zijn betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit. Enkele belangrijke aspecten die bijdragen aan de sterke reputatie van Finst zijn:

 1. Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB): Dit biedt een wettelijk kader en toezicht, wat het vertrouwen van gebruikers versterkt.
 2. Aparte klantfondsen: Dit is een veiligheidsmaatregel die ervoor zorgt dat het vermogen van gebruikers beschermd is en losstaat van de financiën van het bedrijf.
 3. Beveiliging via Fireblocks: Een geavanceerde beveiligingsinfrastructuur die de veiligheid van digitale activa waarborgt.
 4. Lage transactiekosten van 0,15%: Finst maakt het handelen in crypto toegankelijker door lage en transparante kosten zonder verborgen extra’s.
 5. Geen bijkomende kosten voor iDEAL en bankoverschrijvingen: Het platform biedt eenvoudige en kosteloze betalingsmogelijkheden voor gebruikers.
 6. Snelle orderuitvoering: Efficiënte orderverwerking zorgt voor een soepele handelservaring.

Deskundig team: De ervaring van het team achter Finst draagt bij aan de ontwikkeling van een veilig en gebruiksvriendelijk platform.

Aanbod of producten van Finst

Finst onderscheidt zich door zijn brede aanbod aan investeringsmogelijkheden in de wereld van cryptocurrency:

 1. Cryptobundels: Opties zoals de top 5, top 10 of top 25 cryptocurrency’s bieden een eenvoudige manier om te diversifiëren.
 2. Crypto-staking: Gebruikers kunnen aantrekkelijke beloningen verdienen door zowel individuele munten als complete bundels te staken.
 3. Grote selectie: Toegang tot meer dan 100 verschillende cryptocurrency’s.
 4. Automatisch beleggen: Een functie voor automatische aankopen vereenvoudigt het beleggingsproces.

Gebruiksvriendelijkheid van Finst

Finst staat bekend om zijn gebruiksgemak, ideaal voor zowel beginners als ervaren handelaren:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: De intuïtieve navigatie spreekt een breed publiek aan.
 2. Analyse dashboard: Biedt realtime-inzicht in de waarde en samenstelling van de portfolio.
 3. Snelle registratie: Gebruikers kunnen binnen 5 minuten aan de slag gaan met handelen.
 4. Toegankelijke platforms: Zowel de mobiele app als de desktopversie zorgen voor een vloeiende gebruikerservaring.

Kosten en betaalmethodes van Finst

Finst valt op vanwege zijn gunstige prijsstelling in de wereld van cryptocurrency:

 1. Lage transactiekosten: Slechts 0,15% per transactie, zonder onverwachte extra kosten.
 2. Voordeliger dan de concurrentie: Biedt een van de meest concurrerende tarieven.
 3. Diverse betaalopties: Ondersteunt SEPA, bankoverschrijving en iDEAL in 28 Europese landen.

Contact en klantenservice

Finst streeft naar veiligheid en openheid met een klantenservice die direct beschikbaar is om problemen met zoals een storing op Finst op te lossen. 

Voor het bereiken van Finst kun je op verschillende manieren contact opnemen met hun klantenservice:

 • Chat: Voor onmiddellijke ondersteuning.
 • E-mail: Je kunt een e-mail sturen naar support@finst.com voor vragen of assistentie.
 • Telefoon: Finst is ook telefonisch bereikbaar op +31 (0)2 02 41 71 61 voor persoonlijke hulp.

De klantenservice is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, met een team van crypto-experts klaar om je te assisteren bij eventuele vragen of problemen, waaronder storingen bij Finst.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Finst hanteert een duidelijk tariefbeleid met een vaste vergoeding van 0,15% per transactie. Hierbij zijn geen verborgen kosten inbegrepen, zijn stortingen en opnames gratis, en worden er geen minimale handelsvolumes of inactiviteitskosten in rekening gebracht.

Finst geeft investeerders de mogelijkheid om toegang te krijgen tot verschillende digitale activa, waaronder meer dan 100 belangrijke cryptocurrency’s zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple, Cardano, Dogecoin, Solana en vele andere. 

Finst zorgt ervoor dat klantmiddelen gescheiden worden opgeslagen, is geregistreerd als Crypto Service Provider bij De Nederlandsche Bank (DNB) en maakt gebruik van geavanceerde beveiligingstechnologieën zoals MPC-technologie met hardware-isolatie voor meervoudige bescherming. 

Daarnaast is Finst de enige Nederlandse exchange die een uitgebreid bewijs van reserves heeft gepubliceerd, gecontroleerd door een gerenommeerd en onafhankelijk auditbureau.

Conclusie Finst crypto review

Gebaseerd op informatie van verschillende bronnen lijkt Finst een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform voor crypto-investeringen te zijn. Het staat bekend om zijn lage transactiekosten en divers aanbod, waaronder crypto-bundels en staking opties

Mensen prijzen het platform vanwege de eenvoud en transparantie, alsook de mogelijkheid om te starten met beleggen tegen relatief lage kosten. Hoewel het huidige aanbod van crypto’s nog beperkt is, zijn er plannen om dit in de toekomst uit te breiden. De focus op gebruiksgemak en betaalbaarheid maakt Finst aantrekkelijk voor zowel beginners als ervaren crypto-investeerders​​​​​​.

Picture of Michael
Michael

Mijn naam is Michael, een gepassioneerde schrijver en crypto-enthousiasteling. Geboren uit mijn liefde voor financiën, ben ik toegewijd aan het delen van inzichten en meningen over crypto, financiële onderwerpen en diverse producten. Mijn reis begon als een nieuwsgierige investeerder, evoluerend naar een kritische beoordelaar. Met elke review streef ik naar helderheid en diepgang, begeleidend mijn lezers door de complexe wereld van financiën. Mijn pen weerspiegelt niet alleen trends, maar ook mijn eigen ervaringen en overtuigingen. Samen bouwen we aan een begrip van deze dynamische wereld, één review per keer.