Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welke crypto nu kopen op Bitvavo

Ontdek de boeiende wereld van cryptocurrency via Bitvavo, een platform dat werkt als een brug tussen jij en je potentiële digitale vermogen. In dit artikel belichten we hoe je weloverwogen keuzes kunt maken binnen het universum van de cryptovaluta. 

Het belangrijk dat je keuzes baseert op grondig eigen onderzoek. Bekijk dit artikel niet als financieel advies, maar eerder als een instrument om je te begeleiden bij het navigeren door de immense en onvoorspelbare maar veelbelovende wereld van cryptocurrency.

Bitvavo platform: een overzicht

In 2017 opgericht in Amsterdam, is Bitvavo een bekende crypto exchange die zich richt op het toegankelijk maken van digitale activa voor een breder publiek. Het platform heeft meer dan 1 miljoen gebruikers in 27 Europese landen. Bitvavo legt de nadruk op gebruiksgemak en een focus op langetermijninvesteringen in cryptovaluta.

👉 Handelskosten en structuur: Bitvavo hanteert concurrerende handelskosten vanaf 0,25%, met een kostenstructuur die voordeliger wordt bij hogere handelsvolumes. Diverse stortingsmethoden worden ondersteund, waaronder recentelijk Visa of Mastercard.

👉 Cryptocurrency selectie en ondersteuning: Bijna 200 cryptocurrency’s zijn beschikbaar op Bitvavo, waardoor gebruikers hun beleggingsportfolio kunnen diversifiëren met zowel gevestigde munten als nieuwere altcoins.

👉 Gebruikersinterface en toegankelijkheid: Bitvavo biedt een gebruiksvriendelijke interface in verschillende Europese talen, gericht op het gemakkelijk navigeren door het platform voor gebruikers binnen de EU.

👉 Veiligheid en betrouwbaarheid: Bij Bitvavo worden strikte veiligheidsmaatregelen gehanteerd; het platform wordt gereguleerd door De Nederlandsche Bank om de digitale activa van gebruikers te waarborgen.

👉 Staking en verdienmogelijkheden: Gebruikers hebben de mogelijkheid om passief inkomen te genereren via staking, met potentieel tot 7,5% APR op bepaalde cryptocurrency’s. Dit proces verloopt volledig geautomatiseerd. Daarnaast biedt het de affiliate code waarmee je initieel gratis kunt traden.

Potentiële groeimunten op Bitvavo

Op het Bitvavo-platform hebben investeerders de keuze uit meer dan 225 digitale activa, waaronder populaire namen zoals:

 1. BTC
 2. ETH
 3. AVAX
 4. SOL
 5. ADA
 6. XRP
 7. DOGE
 8. MATIC
 9. USDT

Deze diversiteit wordt regelmatig geüpdatet en uitgebreid, waardoor er een breed aanbod aan opties beschikbaar is voor zowel beginners als ervaren traders. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om te diversifiëren en te investeren in cryptovaluta met groeipotentieel op basis van hun technologie, gemeenschapsondersteuning en praktische toepassingen.

 

Enkele munten die volgens recente marktgegevens op Bitvavo potentieel hebben voor groei zijn:

 1. Fetch.ai (FET)
 2. Dogecoin (DOGE)
 3. Solana (SOL)
 4. Shiba Inu (SHIB)


Deze munten vertonen niet alleen aanzienlijke handelsactiviteit, maar hebben ook gemeenschappen en ontwikkelingsplannen die hen aantrekkelijk kunnen maken voor investeerders die op zoek zijn naar munten met groeimogelijkheden

 

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat deze vermelding geen financieel advies vormt en dat investeerders hun eigen onderzoek moeten doen voordat ze besluiten tot investeringen over te gaan.

Hoe kies je de juiste crypto op Bitvavo?

Bij het kiezen van de juiste cryptocurrency of welke memecoins je moet kopen is het van groot belang om zelf grondig onderzoek te doen en niet klakkeloos trends of adviezen van anderen te volgen. Hieronder vind je een samenvatting van de belangrijkste stappen en overwegingen:

Begrijp de basis

Cryptocurrency is een vorm van digitale valuta die cryptografie gebruikt voor beveiliging, waardoor het vrijwel onmogelijk is om te vervalsen of dubbel uit te geven. Het is gedecentraliseerd en maakt gebruik van blockchaintechnologie, een gedistribueerd grootboek dat wordt beheerd door een netwerk van computers (nodes).

Het belang van blockchaintechnologie

Blockchaintechnologie vormt de basis van cryptocurrency’s. Het is essentieel om de kernprincipes van blockchain te begrijpen, zoals decentralisatie, transparantie en onveranderlijkheid, aangezien deze eigenschappen zijn die cryptocurrency’s hun waarde verlenen. Diverse cryptocurrency’s maken gebruik van uiteenlopende blockchain-typen, elk met hun eigen unieke voordelen en beperkingen.

Analyseer de cryptocurrency

De officiële website en de whitepaper vormen een solide vertrekpunt voor je onderzoek. De whitepaper zou een grondig overzicht moeten geven van het project, met inbegrip van technische specificaties, de probleemstelling die het probeert op te lossen, en de manier waarop het dit wil aanpakken. Het team achter de cryptocurrency is tevens van essentieel belang om te verkennen; bekijk hun achtergrond, ervaring en eerdere projecten.

Beoordeling van het project en de roadmap

Een grondige evaluatie van de doelen van het project en de voortgang op de routekaart kan inzicht verschaffen in de potentie en toekomst van de cryptocurrency. 

 

Zijn er heldere doelstellingen? 

 

Is er vooruitgang geboekt naar die doelen toe? 


Dit kan helpen bepalen of het team achter de munt oprecht is in hun bedoelingen en in staat is om hun visie te verwezenlijken.

Community en volume

Een actieve en betrokken community kan een goede indicatie zijn van de levensvatbaarheid van een project. De steun en feedback van zo’n community kunnen helpen bij de groei en ontwikkeling van het project, terwijl het ook vertrouwen in de cryptocurrency weerspiegelt.


Het handelsvolume van een cryptocurrency is een belangrijke indicator voor zowel liquiditeit als algemene interesse in de munt. Een laag handelsvolume kan potentieel risicovol zijn, aangezien het kan wijzen op gebrek aan interesse of problemen binnen het project. Het is essentieel om niet alleen naar het huidige volume te kijken, maar ook naar hoe dit volume in de loop van de tijd varieert.

Risico’s en overwegingen

Bij het verkennen van cryptocurrency is het essentieel om op de hoogte te zijn van mogelijke risico’s en overwegingen. Investeren in digitale valuta kan aantrekkelijke kansen bieden, maar het brengt ook zijn eigen set uitdagingen en gevaren met zich mee. 

In dit deel zullen we drie belangrijke aspecten bespreken die elke crypto-investeerder in gedachten moet houden: de volatiliteit van de markt, het veiligstellen van je investeringen en het alert zijn op frauduleuze praktijken. Deze onderwerpen bieden waardevolle inzichten die kunnen helpen bij het navigeren door de complexe en soms riskante wereld van digitale valuta. Heb jij interesse in memecoins? Bekijk dan welke memecoins kopen.

Marktinstabiliteit

De wereld van cryptocurrency staat bekend om zijn grillige schommelingen en onvoorspelbaarheid, waardoor het een uiterst riskante omgeving is voor investeringen. Deze instabiliteit kan leiden tot snelle winsten, maar ook tot even snelle verliezen. Daarom is het van groot belang om voorzichtig te zijn en alleen geld te beleggen dat je bereid bent te verliezen. Een grondige analyse en begrip van de marktdynamiek voordat je investeert, kan helpen de risico’s te beperken en weloverwogen beslissingen te nemen.

Beveiliging van investeringen

Een ander belangrijk aspect van het investeren in cryptocurrency is de beveiliging van je investeringen. Het wordt sterk aangeraden om hardware wallets te gebruiken voor het opslaan van grote hoeveelheden. Deze fysieke apparaten slaan je cryptomunten offline op, waardoor ze niet toegankelijk zijn voor online hackers en malware

 

Hardware wallets behoren tot de meest veilige opties die beschikbaar zijn voor het bewaren van je digitale valuta, omdat ze je privésleutels beschermen tegen mogelijke onlinebedreigingen. Investeren in een betrouwbare hardware wallet kan een verstandige zet zijn om je crypto-bezittingen te beschermen.

Waakzaamheid voor oplichting

Het is ook belangrijk om alert te blijven voor oplichting. Malafide personen gebruiken diverse methoden, zoals phishing en valse websites, om argeloze investeerders te misleiden. Controleer grondig de domeinnamen en maak alleen verbinding met je handelsplatform of wallet via een veilig en vertrouwd wifinetwerk. 

 

Wees kritisch over ongevraagde aanbiedingen en investeringskansen die te mooi lijken om waar te zijn. Het aannemen van een gezonde dosis wantrouwen en het doen van gedegen onderzoek voordat je handelt, kan je beschermen tegen financiële verliezen door oplichting.

Veelgestelde vragen

Hoe start ik met investeren in crypto op Bitvavo?

Om te starten met het investeren in cryptocurrency via Bitvavo, doorloop je een simpel proces:

 

 1. Maak een account aan op Bitvavo door je gegevens in te vullen en je e-mailadres te bevestigen.
 2. Log in op je account en start de identiteitsverificatie door het scannen van een geldig legitimatiebewijs.
 3. Beveilig je account extra door tweestapsverificatie in te schakelen.
 4. Voeg geld toe aan je Bitvavo-account via een van de ondersteunde betaalmethoden zoals iDEAL of bankoverschrijving, beiden zonder kosten.
 5. Selecteer de cryptocurrency die je wilt kopen vanuit het dashboard en rond je aankoop af.

Wat zijn de fees van Bitvavo?

Bitvavo hanteert diverse soorten vergoedingen:

 

 • Stortingen: Gratis voor zowel euro’s als cryptovaluta.
 • Opnames: Geen kosten voor euro’s. Voor het opnemen van crypto moet je een kleine vergoeding betalen, afhankelijk van de valuta, om de transactiekosten van de blockchain te dekken.
 • Handelskosten: Een commissie van 0,25% wordt in rekening gebracht voor het kopen en verkopen van cryptovaluta, die kan dalen bij hogere handelsvolumes.

Hoe kan ik mijn investeringen het beste spreiden?

Het is verstandig om je beleggingen te diversifiëren om risico’s te verminderen. In plaats van al je geld in één cryptocurrency te investeren, is het aan te raden om je investering over verschillende munten te spreiden. 

 

Een gangbare strategie is om je geld over drie of vier verschillende munten te verdelen met bijvoorbeeld een verdeling van 50-30-20%. Hiermee ligt de nadruk op één munt, maar zorg je ook voor spreiding. Daarnaast biedt Bitvavo de mogelijkheid tot staking, waarbij je rendement kunt behalen op cryptocurrency’s die je langere tijd vasthoudt.

Conclusie

Kort gezegd, het kiezen van de juiste cryptocurrency is meer een kunst dan een wetenschap en vereist een combinatie van kennis, intuïtie en zorgvuldigheid. We hebben de essentiële stappen beschreven om te beginnen met Bitvavo, de kostenstructuur verduidelijkt en het belang van diversificatie en inzet benadrukt. Hoewel het cryptolandschap talloze mogelijkheden biedt, is het cruciaal om te onthouden dat succes niet gegarandeerd is. Investeren brengt risico’s met zich mee, waardoor grondig onderzoek essentieel is.