Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beste crypto exchange Nederland 2024

Verken de fascinerende wereld van cryptocurrency trading in Nederland met dit artikel. Wij gaan een diepe duik nemen in een van de beste crypto brokers van Nederland (Bitvavo, Finst en Coinmerce), en belichten hun unieke eigenschappen, voordelen en beperkingen

Ontdek hoe Bitvavo zich onderscheidt door zijn beveiligingsmaatregelen, Finst door zijn transparantie in kosten en Coinmerce door zijn gebruiksvriendelijkheid. 

Dit artikel is handig voor zowel beginners als ervaren traders voor het kiezen van de beste Nederlandse crypto exchange, met speciale aandacht voor veiligheid, diversiteit en klantenserviceKrijg inzicht in hoe deze beste crypto platforms de Nederlandse cryptomarkt vormgeven en vind de Nederlandse crypto exchange die het beste past bij jouw behoeften!

Wat maakt een crypto exchange goed?

De beste Nederlandse crypto exchange kiezen hangt af van verschillende factoren die niet alleen van belang zijn voor de wereldwijde markt, maar ook specifiek relevant zijn voor de Nederlandse markt. Deze factoren omvatten:

 • De juridische aspecten
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Liquiditeit
 • Aanbod van cryptocurrency’s
 • Veiligheid
 • Reputatie
 • Handelskosten
 • Klantenservice

Jurisdictie

De aanwezigheid van een crypto platform in Nederland is van groot belang vanwege de specifieke regelgeving en wetten die van toepassing zijn op digitale valuta in het land. Dit zorgt ervoor dat het handelsplatform voldoet aan lokale normen en wetten, wat cruciaal is voor juridische zekerheid en bescherming van de investeerder. Zo zijn er bepaalde exchanges niet meer welkom in Nederland, zoals Binance en Bybit. Hier vind je een goed binance en bybit alternatief.

Gebruikersvriendelijkheid

Het is van belang dat er een crypto platform beschikbaar is dat zowel ervaren traders als beginners gemakkelijk kunnen gebruiken. Dit houdt in dat er intuïtieve interfaces zijn, duidelijke instructies en de mogelijkheid om zowel een basisweergave als een geavanceerde weergave te kiezen, afhankelijk van het ervaringsniveau.

Liquiditeit

De hoeveelheid liquiditeit is een belangrijke maatstaf voor de efficiëntie van een exchange. Een goede liquiditeit zorgt ervoor dat orders snel en tegen gunstige prijzen worden uitgevoerd, wat vooral essentieel is tijdens periodes van sterke schommelingen.

Aanbod van cryptocurrency's

Het assortiment en de soorten cryptocurrency’s die beschikbaar zijn op verschillende exchanges kunnen sterk variëren. Een betrouwbare exchange biedt een uitgebreide selectie van zowel gevestigde als opkomende cryptocurrency’s, waardoor beleggers de mogelijkheid hebben om hun portfolio te diversifiëren.

Veiligheid

Gezien de eerdere beveiligingsincidenten in de cryptosector staat veiligheid nu bovenaan de lijst. Dit omvat verschillende maatregelen, zoals het gebruik van cold storage, waarbij cryptocurrency’s offline worden bewaard, en multi-signature wallets die extra bescherming bieden tegen diefstal of verlies.

Reputatie

Het is waardevol om de reputatie van een exchange te onderzoeken, omdat dit inzicht kan bieden in de betrouwbaarheid en prestaties ervan. Door klantbeoordelingen, analyses van experts en nieuwsberichten te raadplegen, kun je een goed beeld krijgen van de geloofwaardigheid en het verleden van het platform.

Handelskosten

Het begrijpen van de totale kosten van transacties vereist een goede kennis van de structuur en duidelijkheid rondom handelskosten. Op sommige van de beste crypto platforms in Nederland, zoals Bitvavo, Finst en Coinmerce, kunnen gebruikers profiteren van lagere tarieven of kortingen wanneer ze een bepaald handelsvolume behalen, grote bedragen crypto uitbetalen of wanneer ze gebruik maken van de eigen tokens van het platform.

Klantenservice

In de razendsnelle wereld van cryptocurrency’s is effectieve klantenservice van onschatbare waarde. Snelle en deskundige ondersteuning speelt een essentiële rol bij het oplossen van problemen en het beantwoorden van vragen, wat bijdraagt aan een positieve gebruikerservaring.

Deze gedetailleerde evaluatiecriteria zijn uiterst belangrijk bij het selecteren van een crypto exchange, vooral voor Nederlandse gebruikers die te maken hebben met unieke aspecten van de Nederlandse markt, zoals specifieke regelgeving en de beschikbaarheid van bepaalde cryptocurrency’s

Het maken van de juiste keuze bij het selecteren van een crypto broker in Nederland is een cruciale stap om veilig en succesvol door de wereld van digitale cryptocurrencies te navigeren.

Overzicht van de beste 3 crypto exchanges in Nederland

Bitvavo

Trading Fees

0% Makerkosten / 0,02% Takerkosten

Munten

200+

Opgericht in 2018 in Amsterdam, is Bitvavo in korte tijd uitgegroeid tot een opmerkelijk platform binnen de wereld van digitale cryptocurrency’s. Met meer dan 200 digitale cryptocurrency’s, waaronder bekende namen zoals:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Solana
 • Cardano
 

Dit onderscheidt Bitvavo door zijn sterke focus op beveiliging en naleving van regelgeving. Het platform beheert een vermogen dat de grens van 229 miljoen euro overschrijdt, wat de robuustheid ervan benadrukt. 

Bitvavo werkt onder registratie en toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB), wat wijst op een sterke toewijding aan naleving en veiligheid voor gebruikers.

Bitvavo Review 2024 | Is deze Exchange Betrouwbaar?

5/5

Finst

Trading Fees

0.4% Maker Fee / 0.6% Taker Fee

Munten

200+

Finst, gevestigd in Amsterdam, wordt geleid door een team van investeringsprofessionals met ervaring in het opzetten van een van de grootste retailbeleggingsplatforms in Europa. 

Het platform biedt een unieke combinatie van:

 • Veiligheid
 • Transparantie
 • Lage handelskosten

Finst streeft ernaar om gelijke kansen te creëren voor alle crypto-investeerders en hoge normen te handhaven binnen de cryptosector. De oprichters, Julien Vallet en Marcel Putina, hebben eerder bijgedragen aan het toegankelijk maken van aandelenhandel in Europa en richten zich nu op crypto met Finst.

Finst Review 2024: Ontdek de krachtige functies van Finst

5/5

Coinmerce

Trading Fees

0.4% Maker Fee / 0.6% Taker Fee

Munten

200+

Coinmerce B.V. is opgericht in 2017 in Amstelveen, Nederland, door twee broers en is later verhuisd naar Schiphol-Rijk. De oprichters van Coinmerce, de broers Smits van Oyen, hebben als doel gesteld om het kopen en verkopen van cryptovaluta zo eenvoudig mogelijk te maken voor iedereen. 

In 2018 lanceerden ze hun handelsplatform en in 2023 zijn ze een partnerschap aangegaan met Binance om het crypto platform verder te verbeteren. Je kunt dan ook Binance geld opnemen en overhevelen naar Coinmerce. Coinmerce biedt een gebruiksvriendelijk platform dat toegankelijk is via een webbrowser en iOS- of Android-applicatie, waarmee gebruikers gemakkelijk cryptovaluta kunnen kopen vanaf slechts €10. 

Met meer dan 300 verschillende cryptocurrency’s is Coinmerce de grootste aanbieder in Europa wat betreft het aantal beschikbare opties.

Coinmerce - Test und Erfahrungen (01/2024) | BTC-ECHO

5/5

Bitvavo: voor- en nadelen

Samengevat biedt Bitvavo een veilig en gebruiksvriendelijk platform met een uitgebreid aanbod van cryptocurrency’s en concurrerende tarieven. Het is echter belangrijk om rekening te houden met het feit dat het beperkt is tot EU-gebruikers en geen 24/7 klantenservice biedt bij het maken van een keuze voor een cryptocurrency exchange.

Voordelen

✔️ Gereguleerd met topbeveiliging: Sterke beveiligingsmaatregelen en regelgeving maken Bitvavo betrouwbaar voor gebruikers.

✔️ Ondersteuning van bijna 200 cryptovaluta: Bitvavo ondersteunt bijna 200 verschillende cryptovaluta, waardoor investeerders hun portfolio kunnen diversifiëren.

✔️ Gebruiksvriendelijk: Het gebruiksvriendelijke platform van Bitvavo trekt zowel beginners als ervaren traders aan. 

✔️ Lage handelskosten: Met concurrerende transactiekosten staat Bitvavo bekend om lage handelskosten.

✔️ Staking tot 7,5% APR: Verdien rendement door cryptovaluta vast te houden met staking tot 7,5% APR.

 

Nadelen

❌ Alleen toegankelijk binnen de EU: Bitvavo is alleen beschikbaar voor gebruikers binnen de Europese Unie, waardoor het platform een beperkt bereik heeft.

❌ Geen klantenservice 24/7 beschikbaar: Hoewel Bitvavo klantenservice biedt via e-mail en live chat, is deze niet continu beschikbaar. Dit kan problematisch zijn als er buiten kantooruren problemen optreden.

Geen Bitvavo creditcardHelaas nog geen creditcard voor  betalingen beschikbaar.

Finst: Voor- en nadelen

Kort samengevat heeft Finst veel voordelen te bieden, waaronder betaalbaarheid, een gebruiksvriendelijk platform, sterke beveiligingsmaatregelen en uitstekende klantenservice. 

Het is echter belangrijk om op te merken dat aangezien ze nog relatief nieuw zijn in de markt, sommige mogelijke nadelen nog niet volledig duidelijk kunnen zijn vanwege het beperkte aantal langdurige gebruikerservaringen.

Voordelen

✔️ Transparantie en betaalbaarheid: Finst onderscheidt zich door zijn transparante kostenstructuur zonder verborgen kosten en biedt een van de laagste handelskosten in Nederland (0,15% per transactie). Gebruikers kunnen gemiddeld tot 83% besparen op handelskosten in vergelijking met concurrenten.

✔️ Gebruiksvriendelijk platform: Het platform is snel en intuïtief, wat zorgt voor een soepele handelservaring.

✔️ Veiligheid staat voorop: Finst hecht veel belang aan veiligheid met maatregelen zoals Proof of Reserves en samenwerkingen met gerenommeerde bewaardiensten en Nederlandse banken.

✔️ Klantenservice van topkwaliteit: Biedt eersteklas klantenservice met ondersteuning via chat, e-mail of telefoon.

✔️ Ruim aanbod van cryptocurrency’s: Het platform biedt een breed scala aan cryptocurrency’s, waardoor het aantrekkelijk is voor een divers publiek.

Nadelen

❌ Beperkte internationale toegang: Als een Nederlandse exchange kan het moeilijk zijn voor gebruikers buiten Nederland om toegang te krijgen.

❌ Nieuwe exchange: Aangezien Finst een relatief nieuwe speler op de markt is, heeft het niet een langdurige reputatie en veel gebruikerservaringen die grotere, meer gevestigde platforms wel hebben.

Coinmerce: Voor- en nadelen

Coinmerce biedt een platform dat veilig en gebruiksvriendelijk is, met een breed aanbod aan cryptocurrency’s en uitstekende klantenservice. Het is echter belangrijk dat gebruikers zich bewust zijn van de wisselende commissiekosten.

Voordelen

✔️ Betaalbare tarieven: Coinmerce hanteert redelijke kosten voor handelsservices, waardoor het aantrekkelijk is voor gebruikers die op zoek zijn naar betaalbare handelsopties.

✔️ Veilig en geregistreerd: Coinmerce is een geregistreerd bedrijf dat veilige handelsopties biedt, wat van cruciaal belang is in de cryptomarkt.

✔️ Diversiteit in aanbod: Coinmerce ondersteunt een breed scala aan cryptocurrency’s, wat aantrekkelijk is voor traders die op zoek zijn naar diverse handelsopties.

✔️ Gebruiksvriendelijk platform: Het platform van Coinmerce is eenvoudig te gebruiken, vooral voor beginners in crypto-handel, met een uitstekende gebruikersinterface.

✔️ Beveiliging via cold storage: Coinmerce maakt gebruik van cold storage als effectieve methode om tokens en munten veilig te bewaren en diefstal te voorkomen.

✔️ Geschiktheid met mobiele apparaten: De mobiele app van Coinmerce werkt probleemloos op verschillende mobiele apparaten, waardoor handelen voor gebruikers onderweg gemakkelijk wordt gemaakt.

✔️ 24/7 klantenservice: Coinmerce staat zijn klanten 24/7 bij met ondersteuning, zodat er altijd hulp en assistentie beschikbaar is tijdens het handelen.

Nadelen

❌ Variabele commissiekosten: De commissiekosten bij Coinmerce variëren afhankelijk van de transactiegrootte, wat voor sommige gebruikers als een nadeel kan worden beschouwd.

Toekomstvisie: innovaties en trends in cryptocurrency exchanges van 2024

Het lijkt erop dat de toekomst van cryptocurrency exchanges in 2024 en daarna beïnvloed zal worden door verschillende opkomende trends en innovaties. Dit weerspiegelt de dynamische aard van deze sector.

Regelgevende naleving en marktlegitimatie

De beste crypto exchanges richten zich steeds meer op het naleven van regelgeving, een trend die wordt benadrukt door leiders in de branche, zoals Sam Bankman-Fried. Deze verschuiving naar het volgen van regelgevingsnormen suggereert een volwassenwording van de markt, wat wijst op een grotere legitimiteit en algemene acceptatie van cryptocurrency’s

Terwijl cryptocurrency exchanges streven naar samenwerking met verschillende regulerende instanties, verbeteren ze de veiligheid en betrouwbaarheid van transacties met digitale cryptocurrency’s. 

Deze ontwikkeling is essentieel voor investeerders en gebruikers die juridische naleving en een veilige handelsomgeving als prioriteit stellen.

Vooruitgang en integratie van blockchain-technologie

De blockchain-technologie, het gedecentraliseerde digitale grootboek achter cryptocurrency’s zoals Bitcoin en Ethereum, maakt aanzienlijke vooruitgang. De impact strekt zich uit tot verschillende industrieën, waaronder:

 • Supplychain management
 • Gezondheidsgegevensbeheer
 • Beveiligde stemsystemen
 • Vastgoedtransacties

Leiders zoals Brad Garlinghouse van Ripple benadrukken de transformerende impact van blockchain, die de manier waarop we digitale transacties en gegevens benaderen verandert. 

Deze uitbreiding van blockchain-toepassingen suggereert een toekomst waarin digitale uitwisselingen niet alleen technologisch geavanceerd zijn, maar ook bijdragen aan een meer open, veilige en rechtvaardige digitale omgeving.

Toestroom van nieuwe cryptocurrency's (Altcoins)

Het creëren van nieuwe cryptocurrency’s is een voortdurende trend. Deze alternatieve munten, die vaak unieke functies of verbeteringen bieden ten opzichte van bestaande munten, omvatten meestal het oprichten van nieuwe blockchains en bestuursstructuren. Het succes van Ethereum heeft bijvoorbeeld geleid tot de opkomst van talloze gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten

Volgens Adam B. Levine, CEO van Tokenly, is het tegenwoordig gemakkelijker geworden om nieuwe digitale cryptocurrency’s te creëren, maar de echte uitdaging ligt in het bereiken van brede acceptatie en gebruik ervan

Toekomstige cryptocurrency’s moeten unieke voordelen bieden of specifieke behoeften vervullen om zich te onderscheiden in de competitieve markt. Deze trend is met name belangrijk voor investeerders en ontwikkelaars, die zich richten op de unieke waardepropositie en praktische bruikbaarheid van nieuwe cryptocurrency’s.

Deze trends benadrukken de evolutie binnen cryptocurrency exchanges, met een nadruk op het belang van:

 • Regelgevende naleving
 • Innovatieve toepassingen van blockchain-technologieën
 • Strategische ontwikkeling van nieuwe cryptocurrency’s

Samen wijzen ze op een verschuiving naar een volwassenere, diversere en technologisch geavanceerdere cryptocurrency-markt.

Conclusie Nederlandse crypto exchange

Bij het vergelijken van Bitvavo, Finst en Coinmerce valt op dat elk platform zijn eigen sterke punten heeft. Bitvavo staat bekend om zijn sterke beveiliging en lage kosten, terwijl Finst zich onderscheidt door transparantie en lage handelskosten. Aan de andere kant biedt Coinmerce een gebruiksvriendelijk platform met een breed aanbod aan cryptocurrency’s

Het is lastig om één beste crypto handelsplatform in Nederland aan te wijzen, omdat de keuze afhangt van individuele voorkeuren en behoeften. In Nederlandse cryptoplatforms ligt de nadruk op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en diversiteit in het aanbod. 

Nederlandse beleggers moeten een broker kiezen die past bij hun handelsstijl, terwijl ze ook rekening houden met kosten, beveiliging en het assortiment cryptocurrency’s.