Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veelbelovende crypto op Bitvavo

Veel verschillende cryptocurrencies maken al jarenlang enorme groei door en worden steeds populairder bij beleggers. Ben jij een belegger die geïnteresseerd is in het handelen in diverse crypto eenheden? Dan is Bitvavo één van de meest populaire brokers in Nederland. Het platform is betrouwbaar en veilig, en heeft leuke acties zoals de Bitvavo affiliate code maar welke crypto’s op Bitvavo zijn veelbelovend en hebben potentieel om te stijgen in 2024?

In dit artikel gaan we dieper in op de tien meest  veelbelovende crypto’s op Bitvavo en bespreken we hun potentieel in 2024.

Scherm_afbeelding-2023-01-16-om-15.58.23 (3)

Top 10 crypto met potentie

Benieuwd naar welke oude en nieuwe cryptomunten veel potentieel hebben in 2024 en welke crypto je dus nu moet kopen? Dit is onze top 10!

 

 1. Bitcoin
 2. Ethereum
 3. Cardano
 4. Polkadot
 5. Chainlink
 6. Binance Coin
 7. VeChain
 8. Solana
 9. Polygon
 10. Dogecoin

1. Bitcoin (BTC)

Welke crypto gaat stijgen op Bitvavo? Hoogstwaarschijnlijk Bitcoin. Deze digitale munt is en blijft een van de meest veelbelovende cryptocurrencies. Dit geldt ook voor 2024. Bitcoin staat bekend als ‘digitaal goud’ en biedt een veilige plek in tijden van economische onzekerheid, vooral vanwege zijn beperkte aanbod van 21 miljoen munten. Dit zorgt voor een natuurlijke schaarste die de waarde kan verhogen naarmate de vraag toeneemt. De kracht van Bitcoin ligt ook in zijn robuuste, gedecentraliseerde blockchain-technologie, wat zorgt voor weerstand tegen censuur en manipulatie.

Bitcoin in de nabije toekomst

Tegen 2024 zal Bitcoin naar verwachting verder profiteren van een toename in zowel particuliere als institutionele adoptie. De integratie in bestaande financiële structuren, zoals ETF’s en betalingsplatformen, maakt het steeds toegankelijker en gebruiksvriendelijker.

Bovendien werkt de Bitcoin-community continu aan technische verbeteringen, zoals het Lightning Network, om transacties efficiënter te maken. Met zijn bewezen veerkracht en baanbrekende aard blijft Bitcoin een van de top keuzes in het snel evoluerende landschap van digitale valuta in 2024.

Bitcoin_logo.svg

Bitcoin kopen? Bekijk de exchanges

2. Ethereum (ETH)

Volgens experts belooft Ethereum in 2024 erg veel vooruitgang te boeken. Hierdoor is het een interessante crypto om in te investeren. De voltooiing van de Ethereum 2.0 update zou het netwerk een stuk groener én gebruiksvriendelijker maken. 

Ethereum update

Een belangrijk element van de Ethereum 2.0 is de integratie van een technologie genaamd sharding. Deze technologie kan het aantal transacties dat plaatsvindt aanzienlijk verhogen. Deze upgrade opent de deuren voor een breder scala aan zakelijke toepassingen én dagelijks gebruik. Tegelijkertijd kan het de kosten voor transacties verlagen.

Toekomstbestendigheid

Daarnaast speelt Ethereum een centrale rol in de ontwikkeling van gedecentraliseerde financiën (DeFi) en niet-vervangbare tokens (NFT’s). Deze sectoren, die grotendeels leunen op het Ethereum-netwerk, worden verwacht verder te groeien in 2024. Ethereum dient hier als fundament voor nieuwe vormen van digitale kunst en financiële innovatie.

Ten slotte speelt de toenemende focus op beveiliging en privacy een sleutelrol in de toekomst van Ethereum. Door voortdurend te streven naar verbeteringen op deze gebieden, kan Ethereum het vertrouwen van zowel ontwikkelaars als investeerders versterken.

Ethereum logo

3. Cardano (ADA)

Cardano, bekend om zijn duurzaamheid en wetenschappelijke aanpak, staat op het punt om in 2024 grote ontwikkelingen door te maken. Cardano heeft naast een sterke focus op decentralisatie en veiligheid ook een bijzonder energie-efficiënt consensus algoritme. Dit is een cruciale factor in een tijd waarin klimaatbewustzijn steeds belangrijker wordt.

Ontwikkelingen in de toekomst

Wat echt leuk is aan Cardano, is de uitbreiding van de functionaliteiten voor smart contracts. Dit, samen met een steeds groter wordende gemeenschap van ontwikkelaars, opent de deur naar geavanceerde toepassingen in de wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi) en digitale identiteit.

Een andere grote ontwikkeling is de verwachte lancering van verschillende schaalbaarheid oplossingen. Dit zal de capaciteit van het netwerk aanzienlijk vergroten, waardoor Cardano een goede keuze wordt voor grootschalige toepassingen.

Ook is Cardano bezig met inspanningen om de interoperabiliteit tussen verschillende blockchains te verbeteren. Dit zal waarschijnlijk de adoptie en het bereik van Cardano in verschillende sectoren versterken. Kortom, in 2024 lijkt Cardano een solide basis te bieden voor innovatie en duurzame groei in de wereld van gedecentraliseerde technologieën.

Cardano-ADA-Logo

4. Polkadot (DOT)

Polkadot is een veelbelovend blockchain platform dat op het moment in een belangrijke fase van transformatie verkeert. Volgens experts zal Polkadot in 2024 grote ontwikkelingen doormaken. Deze crypto, met zijn innovatieve structuur van parachains, heeft de potentie om een baanbrekende revolutie te ontketenen op het gebied van gedecentraliseerde applicaties en de interoperabiliteit tussen verschillende blockchains. 

Poldadot in 2024

Wat Polkadot echt opwindend maakt, is de mogelijkheid tot naadloze communicatie tussen verschillende blockchains. Dit opent de deur naar nieuwe toepassingen. Daarnaast benadrukt Polkadot een gedecentraliseerd en zelfbesturend bestuur, wat een grote stap in de positieve richting betekent voor een meer democratisch en transparant blockchain-ecosysteem.

full-polkadot-logo

5. Chainlink (LINK)

In 2024 staat Chainlink op het punt om een nog grotere rol te spelen in de blockchain wereld. Chainlink staat bekend om zijn vermogen om betrouwbare en onveranderlijke gegevens van externe bronnen te leveren aan smart contracts. Deze functionaliteit is essentieel voor de ontwikkeling van DeFi en andere blockchain-gebaseerde toepassingen.

Oracle

Een sleutelelement van Chainlink is de ‘oracle’ functionaliteit. Deze oracles dienen als bruggen tussen de blockchain en externe data, waardoor smart contracts toegang krijgen tot informatie uit de echte wereld. Dit maakt de smart contract een stuk veelzijdiger en praktischer.

LINK in 2024

Het toenemende gebruik van Chainlink, vooral door samenwerkingen met grote technologische bedrijven en financiële instellingen, kan het vertrouwen en de stabiliteit in het ecosysteem aanzienlijk versterken. Dit is cruciaal voor de groei en acceptatie van blockchain-technologie. Chainlink heeft dus alle potentie om in 2024 een sleutelrol te spelen.

Chainlink_Logo

6. Binance Coin (BNB)

In 2024 heeft Binance Coin (BNB) het potentieel om een van de invloedrijkste digitale valuta’s in de crypto wereld te worden. BNB staat in de unieke positie om te profiteren van de toenemende acceptatie van crypto’s en de verdere ontwikkeling van blockchain-technologie.

Binance-ecosysteem

Een belangrijk aspect dat bijdraagt aan de potentie van BNB is de voortdurende evolutie van het Binance-ecosysteem. Met projecten variërend van de Binance Smart Chain tot verschillende gedecentraliseerde applicaties, is BNB niet langer alleen een middel om transactiekosten te betalen. Het is een centraal onderdeel van een groeiend netwerk dat blockchain-gebruik stimuleert.

Ook speelt Binance’s beleid van ‘token burning‘ een cruciale rol. Dit proces, waarbij een deel van de BNB-tokens periodiek wordt vernietigd, heeft als doel de zeldzaamheid en de waarde van de overgebleven tokens te verhogen. Naarmate het ecosysteem groeit en meer gebruikers aantrekt, kan dit beleid de prijs van BNB positief beïnvloeden.

Hoe ziet de toekomst eruit voor Binance Coin?

Ten slotte mag de bredere adoptie van cryptocurrency in het algemeen niet onderschat worden. Naarmate meer bedrijven en individuen crypto’s gaan accepteren en gebruiken, zal BNB een van de belangrijkste spelers worden.

 

Hoewel de cryptomarkt volatiel en onvoorspelbaar blijft, biedt BNB een combinatie van technologische innovatie en sterke merkpositionering die het een digitale valuta maakt om in de gaten te houden.

Binance_logo

7. VeChain (VET)

In 2024 lijkt VeChain klaar te staan om een significante impact te maken in diverse sectoren van de digitale technologie wereld. Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de crypto is hoe het de toeleveringsketen transformeert. Door de inzet van DeFi en smart contracts biedt VeChain bedrijven een transparante en veilige manier om hun producten van productie tot aan de consument te volgen. 

VeChain is een ware uitblinker

Ook speelt VeChain een grote en belangrijke rol in duurzaamheidsinitiatieven. Het stelt bedrijven in staat hun CO2-voetafdruk te monitoren en te beheren. Dit draagt bij aan milieuvriendelijke praktijken. Dit is en blijft een belangrijk onderwerp in 2024. 

In de financiële sector biedt VeChain technologieën die kunnen leiden tot transparantere en efficiëntere financiële transacties. Dit is iets wat in de financiële wereld steeds meer op prijs wordt gesteld.

Tenslotte maakt de integratie van IoT (Internet of Things) met blockchain op het VeChain-platform nieuwe mogelijkheden mogelijk voor smart cities en geautomatiseerde industrieën. Dit zou kunnen leiden tot innovatieve toepassingen die onze huidige verwachtingen overstijgen.

8. Solana (SOL)

Solana, bekend om zijn hoge doorvoersnelheid en lage transactiekosten, heeft in 2024 het potentieel om een prominente speler te worden in de wereld van (DeFi) en Web3-toepassingen. Met zijn capaciteit om duizenden transacties per seconde te verwerken, biedt Solana een aantrekkelijk alternatief voor traditionele blockchains zoals Ethereum, die vaak te maken hebben met netwerkcongestie en hoge kosten.

Solana in 2024

In 2024 zou Solana’s innovatieve Proof-of-History (PoH) consensus mechanisme, dat tijdstempels aan transacties toevoegt, kunnen leiden tot verdere verbeteringen in snelheid en efficiëntie. Dit maakt het ideaal voor van alles, van microbetalingen tot complexe DeFi-applicaties.

Een ander aandachtspunt is de groei van het Solana-ecosysteem. Het platform heeft al een aanzienlijk aantal projecten aangetrokken, variërend van gedecentraliseerde beurzen tot NFT-marktplaatsen. Als deze trend doorzet, zou Solana een hub kunnen worden voor innovatie en nieuwe projecten. Dit draagt bij aan de algehele waarde en adoptie van de blockchain.

Bovendien zal Solana’s focus op schaalbaarheid en interoperabiliteit essentieel zijn om een breder publiek te bereiken. Als het netwerk zijn compatibiliteit met andere blockchains kan verbeteren, zal dit de weg vrijmaken voor meer cross-chain functionaliteit, wat cruciaal is voor de adoptie van blockchain-technologie op grotere schaal.

Al met al staat Solana in 2024 op een spannend kruispunt, met de potentie om een sleutelrol te spelen in de toekomst van de gedecentraliseerde economie en digitale innovatie.

Solana-logo

9. Polygon (MATIC)

In 2024 lijkt Polygon (MATIC) een belangrijke speler te worden in de wereld van blockchain. Deze blockchain staat bekend om zijn vermogen om schaalbaarheid en interoperabiliteit te bieden, wat essentieel is voor de toekomst van gedecentraliseerde applicaties (dApps). 

Polygon blijft zich ontwikkelen

Een opvallende, maar positieve ontwikkeling voor Polygon in 2024 is de groeiende acceptatie door grote bedrijven en instellingen. Al deze bedrijven hebben behoefte aan efficiënte, veilige en schaalbare blockchain-oplossingen in verschillende sectoren. Polygon trekt deze bedrijven aan door snelle transacties tegen lagere kosten te bieden, waardoor het een aantrekkelijke optie wordt voor bedrijven die blockchain-technologie willen integreren.

Polygon speelt ook een belangrijke rol in de evolutie van het DeFi-ecosysteem. Met de lage transactiekosten en de snelle verwerkingstijden biedt Polygon een ideale omgeving voor de lancering van nieuwe DeFi-projecten en -diensten. 

Naast technologie heeft Polygon ook oog voor duurzaamheid, een steeds belangrijker thema in de technologie-industrie. Polygon richt zich op energie-efficiëntie en het verminderen van de ecologische impact van blockchain-activiteiten. Al met al, Polygon is een crypto om in 2024 in de gaten te houden!

full-polygon-logo

10. Dogecoin (DOGE)

In 2024 zou Dogecoin, ooit gestart als een internetmeme, zich weleens kunnen ontpoppen tot een veelbelovende cryptocurrency. Zijn roem, aangezwengeld door sociale media en steun van bekende persoonlijkheden, heeft Dogecoin een aanzienlijke bekendheid opgeleverd. Deze populariteit is niet te onderschatten, want het kan leiden tot een grotere acceptatie van Dogecoin voor alledaagse aankopen en online betalingen.

De toekomst van de internetmeme

Een aantrekkelijk kenmerk van Dogecoin zijn de relatief lage transactiekosten, vooral in vergelijking met andere grote cryptocurrencies. Dit maakt Dogecoin ideaal voor kleinere, alledaagse transacties. Bovendien, met de toenemende interesse in digitale valuta, kan Dogecoin meeliften op de golf van een bredere acceptatie van cryptocurrencies.

De hechte en actieve Dogecoin-gemeenschap speelt ook een belangrijke rol in de ontwikkeling en het behoud van de waarde van de munt. Hun inzet voor gemeenschapsprojecten en liefdadigheidswerk verhoogt niet alleen de zichtbaarheid van Dogecoin, maar versterkt ook zijn reputatie.

Hoewel het toekomstbeeld speculatief blijft, kan Dogecoin met zijn sterke naamsbekendheid, betaalbaarheid en actieve gemeenschap uitgroeien tot een interessante speler in de cryptowereld van 2024. Deze kleine crypto heeft potentie! Ook interesse in andere memecoins? Bekijk dan welke memecoins kopen.

Dogecoin-Logo

Crypto kopen? Bekijk de exchanges

Welke cryptocurrency gaat stijgen?

Nu weet je eindelijk welke cryptocurrencies volgens experts gaan stijgen! Op basis van deze voorspellingen kun je zelf betere overwegingen maken als het gaat om jouw investeringstoekomst zodat je uiteindelijke grote crypto bedragen kunt laten uitbetalen. 

Enkele laatste tips

 • Het is belangrijk om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de trends en ontwikkelingen om zo de beste beslissingen te maken.
 • Doe zoveel mogelijk onderzoek, zodat de investeringen die je doet, zo min mogelijk risico op zowel de korte als lange termijn met zich meebrengen. 
 • Investeer enkel wat je bereid bent te verliezen!
 • We raden aan om op Bitvavo te investeren in diverse cryptocurrencies. Op deze manier loop je minder risico. De tien veelbelovende crypto op Bitvavo zijn enorm goede opties. 
 • Kies een beleggingsstrategie die bij je past, zoals de dollar cost average strategie.

We wensen je veel succes met het uitvoeren van je onderzoek en hopen dat je investeert in de munten die het in 2024 het beste zullen doen!