Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bitvavo review 2024

In een snel veranderende wereld van cryptocurrency is Bitvavo, dat gevestigd is in Nederland, opgegroeid tot een toonaangevende Europese crypto exchange. In deze review werpen we een diepgaande blik op wat Bitvavo te bieden heeft aan zowel beginnende als ervaren crypto traders.

We onderzoeken belangrijke aspecten zoals gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, kosten en klantenservice. Het doel hiervan is om zowel nieuwe als bestaande gebruikers van Bitvavo waardevolle inzichten te bieden voor het nemen van handelsbeslissingen.

Overzicht van Bitvavo

Beschrijving van Bitvavo als crypto exchange

Bitvavo is een vooraanstaande cryptocurrency exchange in Europa. Het platform vergemakkelijkt dagelijks bijna 100 miljoen dollar aan transacties in cryptocurrency. Sinds de oprichting in 2017 en gevestigd in Nederland, heeft Bitvavo meerdere onderscheidingen ontvangen voor zijn handelsplatform, waaronder de titel “Beste Crypto Broker” van CashCow in 2021. 

Het is een gereguleerde en gelicentieerde cryptocurrency exchange die gebruikers binnen de EU de mogelijkheid biedt om meer dan 170 cryptocurrency’s te kopen, verkopen, investeren en verhandelen.

Hoe werkt Bitvavo?

Trading Fees

0.4% Maker Fee / 0.6% Taker Fee

Tradable Coins

200+

Oorspronkelijk een broker, evolueerde Bitvavo snel naar een volledige exchange, waardoor het lage handelskosten en populaire betaalmethoden zoals Binance creditcards en bankoverschrijvingen kon bieden. 

In 2018 gelanceerd, was het team in Amsterdam gericht op het overbruggen van de kloof tussen traditionele en digitale valuta. Bitvavo staat bekend om zijn gebruiksgemak en toegankelijkheid, wat aantrekkelijk is voor zowel ervaren traders als beginners in crypto, en heeft een sterke reputatie in Europa vanwege hun:

Bitvavo review 2023, Nog steeds het beste handelsplatform van Nederland? - Corné Marchand

5/5

Gebruikersinterface en toegankelijkheid

Gedetailleerde blik op de Bitvavo app en website:

De Bitvavo-app, die zowel voor Android– als iOS-gebruikers beschikbaar is, ontvangt veel lof vanwege de gebruiksvriendelijkheid en maakt het mogelijk voor gebruikers om op elk moment en overal te handelen. De interface van het platform wordt als helder en eenvoudig beschreven, perfect geschikt voor mensen die willen investeren zonder de noodzaak van complexe functies en eigenschappen.​

Navigatie en gebruiksgemak

Bitvavo biedt een gebruiksvriendelijke en toegankelijke ervaring aan gebruikers. Het platform heeft een eenvoudige navigatie en een breed scala aan digitale activa, waardoor het zowel beginners als ervaren traders aanspreekt. Dit, samen met lage transactiekosten, draagt bij aan een positieve handelservaring voor gebruikers.

Bitvavo inloggen (inlogproces):

Het inlogproces bij Bitvavo is zo ontworpen dat het gemakkelijk en veilig is voor gebruikers. Er zijn twee hoofdmethoden om in te loggen: via de website en via de mobiele app.

Inloggen via de website

Om toegang te krijgen tot je Bitvavo-account via de website, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Ga naar de knop ‘Inloggen en klik erop.
 2. Voer het e-mailadres in dat je hebt gebruikt bij het aanmaken van je account.
 3. Vul je wachtwoord in.
 4. Als je gebruikmaakt van tweestapsverificatie (2FA), voer dan de 2FA-code in.
 5. Klik op ‘Inloggen’ om toegang te krijgen tot je account.

Het is ten zeerste aanbevolen om 2FA in te stellen en te gebruiken voor extra beveiliging tijdens het inlogproces.

Inloggen via de app

Om de Bitvavo app voor de eerste keer te gebruiken en bij volgende aanmeldingen, volg je deze stappen:

Eerste keer:

 1. Open de Bitvavo app.
 2. Log in met je e-mailadres en wachtwoord.
 3. Voer de code voor tweestapsverificatie (2FA) in.
 4. Bevestig je apparaat zoals aangegeven in de app.

Volgende aanmeldingen:

 1. Open de Bitvavo app.
 2. Voer je persoonlijke vijfcijferige pincode in.
 3. Optioneel: Stel biometrische gegevens in en gebruik vingerafdruk of gezichtsherkenning voor een veiliger en persoonlijker inlogproces.
 4. Nadat je de pincode of biometrische gegevens hebt ingevoerd, wordt het dashboard van de app geopend.

Dit flexibele en veilige inlogproces, zowel via de website als via de app, toont Bitvavo’s inzet voor gebruiksgemak en beveiliging. Het geeft gebruikers de vrijheid om te kiezen hoe ze willen inloggen op basis van hun voorkeuren en handelsactiviteitenfrequentie.​

Kenmerken van Bitvavo

Bitvavo wallet: functies en veiligheid

Bitvavo biedt een service voor bewaring van wallets, wat betekent dat de gekochte cryptomunten op het platform worden bewaard en indien gewenst kunnen worden overgezet naar een privé wallet.

Hoewel er risico’s verbonden zijn aan bewaar wallets, zoals het risico op een hack, slaat Bitvavo de reserves offline op in cold wallets om het tegenpartijrisico te verminderen.

Gebruikers kunnen tweestapsverificatie (2FA) inschakelen voor extra beveiliging. Dit wordt sterk aanbevolen, vooral als men van plan is om cryptomunten in de Bitvavo wallet te bewaren.

De wallet ondersteunt bijna 200 verschillende cryptomunten, waaronder bekende namen zoals Bitcoin en Ethereum, maar ook minder bekende altcoins.

Bitvavo staking: opties en rendementen

Vanaf mei 2022 biedt Bitvavo de mogelijkheid om staking toe te passen op 17 verschillende activa, waaronder Ethereum. De rendementen kunnen variëren van minder dan 1% tot wel 20%, afhankelijk van de specifieke cryptocurrency en de huidige marktomstandigheden.

Het gebruik van staking via Bitvavo is een manier om extra winst te genereren met cryptovaluta door ze in je wallet te houden, wat bijdraagt aan zowel de beveiliging als efficiëntie van blockchain-netwerken.

Bitvavo coins: aanbod van cryptocurrency's

Bij Bitvavo kun je meer dan 200 verschillende digitale valuta’s verhandelen, rechtstreeks met euro’s of bitcoin. Het assortiment omvat grote cryptocurrency’s zoals:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Ripple

Bitvavo biedt ook een breed scala aan andere digitale valuta’s. Het platform streeft ernaar om op de meest toegankelijke manier een breed scala aan digitale valuta aan te bieden, wat resulteert in een voortdurend groeiend en gevarieerd aanbod

Kortom, Bitvavo combineert beveiliging met een uitgebreid scala aan diensten en cryptocurrency’s. Dit maakt het aantrekkelijk voor gebruikers die op zoek zijn naar een veilige, veelzijdige en gemakkelijke manier om in cryptovaluta te handelen.

Vragen over de veiligheid van Bitvavo

Bitvavo is een relatief jong handelsplatform dat sinds 2018 actief is en voortdurend werkt aan verbeteringen. Het platform heeft als doel om de kloof tussen traditionele en digitale valuta te overbruggen en blijft zich inspannen om het aanbod van cryptocurrency’s uit te breiden, evenals nieuwe mogelijkheden voor het inzetten van vermogen, zoals staking.

Als een Nederlands bedrijf moet Bitvavo voldoen aan strikte regelgeving. Een belangrijk aspect van hun betrouwbaarheid is dat alle cryptovaluta worden bewaard in een aparte stichting, waardoor de fondsen van gebruikers zelfs beschermd zijn in het geval van faillissement van het platform.

Bitvavo wordt hoog gewaardeerd door klanten, met een score van 4,2 op Trustpilot op basis van meer dan 15.000 beoordelingen, wat wijst op een grote mate van klanttevredenheid.

Het platform geniet een goede reputatie vanwege zijn betrouwbare en consistente werking, wat essentieel is in een markt die 24/7 actief is.

Bitvavo neemt verschillende veiligheidsmaatregelen, waaronder de vereiste om externe wallets te registreren voordat er cryptovaluta naartoe kan worden gestuurd. Hierdoor wordt het risico op ongeoorloofde transacties en fysieke bedreigingen voor gebruikers verminderd.​

Storingen komen voor op elke website, en Bitvavo vormt hierop geen uitzondering. Echter, dergelijke incidenten zijn vrij zeldzaam. Als gebruikers problemen ondervinden, wordt het aanbevolen om de pagina te refreshen of later opnieuw in te loggen. De klantenservice staat klaar om snel hulp te bieden via verschillende kanalen.

In mei 2021, tijdens een periode van grote marktvolatiliteit en drukte, hadden veel exchanges, waaronder Bitvavo, technische problemen als gevolg van het grote aantal online gebruikers. Dit leidde tot tijdelijke beperkingen zoals het niet kunnen storten van euro’s, maar dergelijke problemen komen niet vaak voor.

Kortom heeft Bitvavo een sterke reputatie opgebouwd wat betreft betrouwbaarheid en veiligheid in hun operaties. Dit wordt ondersteund door positieve beoordelingen van gebruikers en naleving van strikte Nederlandse regelgeving

Hoewel er incidentele technische storingen kunnen optreden, wordt er actief gewerkt aan het minimaliseren van dergelijke incidenten en het bieden van snelle ondersteuning aan gebruikers.

Klantenservice en dienstverlening

Bitvavo bellen

Bitvavo biedt alleen telefonische ondersteuning op afspraak. Gebruikers kunnen een telefoongesprek aanvragen en plannen via e-mail. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat de klantenservice nooit zal vragen naar wachtwoorden of 2FA-codes, noch om externe aanmeldingssoftware te downloaden.

Bitvavo contact opties

Live chat

Je kunt tijdens werkdagen van 10:00 tot 17:00 uur en in het weekend van 10:00 tot 15:00 uur gebruik maken van de live chat voor algemene vragen. Houd er rekening mee dat ze omwille van privacy geen accountspecifieke informatie via de chat delen. De chatbot is echter 24 uur per dag beschikbaar.

E-mail

Neem contact op via support@bitvavo.com. Ze raden je aan om vragen te stellen met het e-mailadres dat gekoppeld is aan je Bitvavo-account en zoveel mogelijk details te verstrekken. De klantenservice is beschikbaar op werkdagen van 08:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 21:00 uur.

Analyse van de kwaliteit van de klantenservice

Het hulpcentrum biedt snelle antwoorden, meestal binnen enkele minuten. Het bevat een uitgebreide lijst van veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden.

Hoewel de live chat-functie wordt beheerd door een chatbot en niet altijd directe hulp van een menselijke medewerker kan bieden, wordt dit soms als een nadeel ervaren. Deze service is alleen beschikbaar gedurende specifieke werktijden op doordeweekse dagen.

De e-mailservice van Bitvavo lijkt effectief te zijn, met reacties die doorgaans binnen anderhalf uur worden verwerkt, wat aanzienlijk sneller is dan het verwachte responstijdvenster van 12 werkuren.

Samengevat biedt Bitvavo verschillende manieren om contact op te nemen met hun klantenservice, waaronder e-mail, live chat en telefonische ondersteuning op afspraak

Over het algemeen lijkt de klantenservice van goede kwaliteit te zijn, met snelle reacties via zowel het hulpcentrum als de e-mail. Houd er echter rekening mee dat de live chat mogelijk beperkingen heeft vanwege het gebruik van een chatbot en beperkte beschikbaarheid.

Gebruikerservaringen en feedback

Bitvavo ervaringen

Uit een analyse van 99 recente beoordelingen van klanten blijkt dat Bitvavo over het algemeen positief wordt beoordeeld, vooral vanwege:

 • De gebruiksvriendelijkheid
 • De efficiëntie
 • De snelle transacties


Gebruikers zijn tevreden met de
overzichtelijke app en de behulpzame klantenservice. Sommige klanten hebben echter opgemerkt dat er soms sprake is van kortafheid in de correspondentie en ze zouden graag meer functionaliteiten willen, zoals geavanceerde grafieken en automatische handelsopties.​

Bitvavo recensies

Over het algemeen staat Bitvavo bekend als een geweldig platform voor zowel beginners als ervaren traders. Dit komt merendeels door:

 • De lage kosten
 • De gebruiksvriendelijkheid
 • Sterke beveiliging


Er zijn echter enkele punten die verbeterd kunnen worden, zoals:

 1. De noodzaak van extra handelstools voor kortere tijdsperioden.
 2. Het ontbreken van een stop-loss functie in de mobiele app

Nadelen Bitvavo

Hieronder worden enkele belangrijke nadelen en beperkingen van Bitvavo benadrukt, die van belang zijn om een volledig beeld van het platform te krijgen:

 1. Het ontbreken van een crypto-betaalkaart.
 2. Geen mogelijkheid om shortposities in te nemen.
 3. Cryptoparen met USDT zijn niet beschikbaar.
 4. Het ontbreken van stop-loss bij het plaatsen van kooporders.
 5. Geen opties voor het instellen van prijsdoelen bij kooporders.
 6. Trailing orders zijn niet beschikbaar bij kooporders.
 7. Incidentele problemen met inloggen tijdens piekmomenten.

Kosten en vergoedingen

Gedetailleerde analyse van Bitvavo transactiekosten

Kosten voor handel

Bij Bitvavo worden er kosten in rekening gebracht telkens wanneer je cryptovaluta koopt of verkoopt. Deze kosten zijn gebaseerd op het handelsvolume van de afgelopen 30 dagen

Standaard bedragen de kosten 0,25% als je een ‘taker’ bent en 0,20% als je een ‘maker’ bent voor een handelsvolume tot €100.000

Bij hogere handelsvolumes dalen deze percentages verder, waarbij de kosten voor takers kunnen dalen tot slechts 0,04% en voor makers tot 0,03% bij een handelsvolume van €25 miljoen of meer.

Opnamekosten

Bitvavo brengt geen kosten in rekening voor het opnemen van euro’s naar een bankrekening. Echter, wanneer je cryptovaluta naar een andere exchange of externe wallet verstuurt, worden er wel transactiekosten berekend. De hoogte van deze kosten varieert afhankelijk van het blockchain-netwerk waarover de specifieke munt wordt verstuurd.​

Vergelijking met andere crypto exchanges

In de Nederlandse cryptomarkt blijkt Bitvavo een interessante positie in te nemen wat betreft handelskosten:

 1. Hoewel Bitvavo niet de goedkoopste is, biedt het wel concurrerende tarieven.
 2. Finst hanteert lagere maximale handelskosten van 0,15%.
 3. Andere exchanges zoals BCM en Bitonic rekenen tot 1% aan.
 4. Bij Coinmerce variëren de kosten tussen 0,2% en 2,5%, afhankelijk van het volume.

Ondanks deze concurrentie blijft Bitvavo aantrekkelijk voor handelaren die grote volumes verhandelen of limietorders gebruiken, dankzij de relatief lagere tarieven in deze specifieke gevallen.

Dit samen met het feit dat er geen kosten worden gerekend voor het opnemen van euro’s naar een bankrekening maakt Bitvavo een aantrekkelijke keuze.

Conclusie Bitvavo review

Bitvavo onderscheidt zich op verschillende manieren, zoals een gebruiksvriendelijke interface, sterke beveiliging, lage kosten en een breed scala aan diensten. Dit maakt het platform ideaal voor zowel beginners als ervaren handelaren. 

Niettemin zijn er nog enkele punten die verbeterd kunnen worden, zoals de beperkte geavanceerde functies in de app en de beperkingen in de klantenservice. Ondanks incidentele technische problemen blijft Bitvavo echter een betrouwbare en aantrekkelijke keuze op de Europese cryptomarkt, met ruimte voor verdere ontwikkeling.