Zoek
Sluit dit zoekvak.

Of u nu een doorgewinterde belegger bent of net begint, er zijn tal van trucs die u kunt gebruiken om het meeste uit uw geld te halen. Van het opstellen van een budget en het bijhouden van uw uitgaven tot verstandig beleggen en het diversifiëren van uw portefeuille, hier zijn vijf trucs om meer uit uw geld te halen.

Stel een budget op en houd uw uitgaven bij

Voordat u effectief kunt investeren of sparen, moet u weten hoeveel geld er binnenkomt en waar het uitgaat. Door een budget op te stellen kunt u al uw inkomsten en uitgaven bijhouden, zodat u zeker weet dat u op een bepaald gebied niet te veel uitgeeft. Heeft u eenmaal een idee van hoeveel u elke maand overhoudt, dan kunt u dat verstandig investeren.

Verstandig investeren

De beste manier om meer uit uw geld te halen is het verstandig te investeren. Dit betekent dat u verschillende investeringen onderzoekt voordat u er halsoverkop in duikt, dat u het risico van elke investering begrijpt en dat u beslissingen neemt op basis van wat zinvol is voor uw specifieke financiële situatie. Het betekent ook uw beleggingen diversifiëren – sommige in aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, enzovoort – zodat als één type een klap krijgt, de andere minder schade lijden. Kijk zeker eens op anycoindirect.eu voor meer informatie en opties voor investeren.

Profiteer van belastingvoordelen

Door gebruik te maken van belastingvoordelen kunt u de hoeveelheid geld die elk jaar naar de belasting gaat verminderen en meer geld vrijmaken voor andere doeleinden (zoals beleggen). Kijk naar alle belastingvoordelen die op u van toepassing kunnen zijn – zoals die voor bepaalde onderwijsuitgaven of pensioenspaarplannen – en zorg ervoor dat u ten volle profiteert wanneer u elk jaar belastingaangifte doet.

Automatiseer uw spaargeld

Het automatiseren van uw spaargeld is een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat u elke maand geld wegzet zonder er al te veel over na te hoeven denken. U kunt automatische overschrijvingen van een betaalrekening naar een spaarrekening instellen, zodat elke maand (of week) automatisch een bepaald bedrag van de ene rekening naar de andere wordt overgemaakt zonder dat u daar zelf extra moeite voor hoeft te doen. Dit is een geweldige manier om geld te besparen!

Rondkijken

Wanneer u gaat winkelen voor zaken als verzekeringen of leningen, zorg er dan voor dat u eerst rondkijkt om de best mogelijke deal te krijgen. Tarieven variëren enorm tussen aanbieders, dus neem de tijd om verschillende opties te onderzoeken voordat u grote aankopen doet of beslissingen neemt over verzekeringen of leningen.