Zoek
Sluit dit zoekvak.

Binance geld opnemen

Binance, een prominente speler in de wereld van cryptocurrency exchanges, staat momenteel voor een grote uitdaging in Nederland nadat hun Nederlandse licentie is ingetrokken. Deze licentie is essentieel voor hun activiteiten in het land, waardoor Nederlandse gebruikers nu niet langer in staat zijn om geld op te nemen van het platform. Dit artikel werpt licht op de consequenties van deze ontwikkeling en onderzoekt mogelijke alternatieven voor de betrokken gebruikers.

De achtergrond van Binance in Nederland

Binance moest stoppen met zijn activiteiten in Nederland omdat het geen vereiste licentie van De Nederlandsche Bank (DNB) had verkregen. Deze gebeurtenis volgde op een eerdere boete van 3,3 miljoen euro die Binance kreeg voor het aanbieden van diensten zonder de juiste registratie in het land, wat plaatsvond tussen mei 2020 en december 2021. Deze situatie benadrukt het belang van strikte naleving van antiwitwas- en terrorismefinancieringswetten die door financiële toezichthouders worden geëist. Eenzelfde ontwikkeling was zichtbaar by Bybit. Gelukkig zijn voor Binance en Bybit alternatieven.

DNB merkte op dat Binance aanzienlijke klanten in Nederland had en dat het bedrijf door zijn niet-naleving een oneerlijk concurrentievoordeel had ten opzichte van geregistreerde bedrijven. Ondanks pogingen om een meer traditioneel zakelijk model te volgen door de oprichting van een lokale tak, Binance Nederland BV, in oktober 2021, slaagde Binance er niet in te voldoen aan de registratie-eisen van DNB voor Virtual Asset Service Providers (VASPs).

Het niet-geregistreerd zijn als VASP had directe gevolgen voor Nederlandse gebruikers, die sinds 17 juli 2023 geen nieuwe accounts meer konden openen en beperkt waren tot het alleen kunnen opnemen van activa van het Binance-platform.

Binance heeft de nadruk gelegd op zijn toewijding om samen te werken met regelgevers over de hele wereld en benadrukte dat het al goedkeuringen had ontvangen in andere EU-landen, zoals Frankrijk, Italië en Spanje. Ondanks deze goedkeuringen moest het echter zijn diensten in Nederland stopzetten vanwege het onvermogen om te voldoen aan de specifieke eisen van Nederland.

Impact op gebruikers

Het vertrek van Binance uit Nederland heeft een grote impact op de gebruikers. Nederlandse klanten konden vanaf 17 juli 2023 alleen nog maar hun geld opnemen bij Binance; verdere aankopen, transacties en stortingen zijn niet meer mogelijk. Dit heeft geleid tot een grote zoektocht naar alternatieven binnen de Nederlandse crypto-community. Gebruikers worden aangemoedigd om hun tegoeden zoals bitcoin van hun Binance-accounts op te nemen en passende stappen te ondernemen.

Na het vertrek van Binance hebben andere cryptoplatforms actie ondernomen om Nederlandse gebruikers aan te trekken. Binance heeft haar klanten doorverwezen naar Coinmerce, een Nederlands cryptoplatform, als onderdeel van een strategische zet die honderdduizenden gebruikers de mogelijkheid biedt om over te stappen. Coinmerce heeft haar aanbod versterkt door bijna 350 verschillende munten waaronder enkele veelbelovende crypto aan haar portfolio toe te voegen en de transactiekosten te verlagen om de overstap voor gebruikers aantrekkelijker te maken.

De situatie heeft geleid tot een strijd om meer dan een miljoen Nederlandse Binance-klanten. Andere crypto exchanges en diensten bieden verschillende incentives, zoals gratis overstapservices, kortingen en bonussen, om deze gebruikers aan te trekken. Bitvavo, een andere Nederlandse exchange, meldt bijvoorbeeld een aanzienlijke toename in handelsactiviteit en nieuwe klanten sinds de aankondiging van Binance. Bitvavo geeft nieuwe gebruikers een gratis €20 aan crypto en een rentebonus van 10% voor degenen die overstappen.

Bitvavo als alternatief

Bitvavo, opgericht in 2018, is snel uitgegroeid tot de grootste en meest betaalbare crypto exchange in Nederland. Het platform is zowel geschikt voor beginners als voor ervaren traders, met een geavanceerde interface die aan hun behoeften voldoet. 

Voordelen van Bitvavo ten opzichte van Binance voor Nederlandse gebruikers

✅ Gunstige handelskosten: Bitvavo hanteert de laagste handelskosten in Nederland, variërend van 0% tot 0,25%, wat voordeliger kan zijn dan de tarieven van Binance, vooral voor gebruikers die grote volumes verhandelen.

✅ Gebruiksgemak en toegankelijkheid: Het platform is ontworpen met de focus op gebruiksgemak, inclusief een intuïtieve mobiele app. Hierdoor is het eenvoudig voor zowel beginners als ervaren handelaren om hun weg te vinden.

✅ Regulering en veiligheid: Bitvavo is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank (DNB), wat extra vertrouwen en veiligheid biedt.

✅ Snelle betalingen met iDEAL: Voor Nederlandse gebruikers is de optie om met iDEAL te betalen een groot pluspunt, aangezien dit snelle en gemakkelijke transacties mogelijk maakt.

✅ Mogelijkheden voor staking: Bitvavo biedt ook staking services aan, waarbij gebruikers hun cryptovaluta kunnen ‘staken’ voor extra rendement, iets wat steeds populairder wordt onder crypto-investeerders.

Overstappen van Binance naar Bitvavo

  1. Registreren: Start met het aanmaken van een account op de website van Bitvavo.
  2. Identificeren: Doorloop de stappen voor identiteitsverificatie om te voldoen aan de KYC- en AML-regelgeving.
  3. Genereren van ontvangstadres: Log in op je Bitvavo-account, kies de cryptocurrency die je wilt overdragen en genereer een ontvangstadres.
  4. Overzetten van Binance: Voer dit ontvangstadres in op Binance wanneer je besluit om de crypto op te nemen en stuur deze naar Bitvavo.
  5. Bevestigen en wachten: De overdracht kan variëren in duur, afhankelijk van de blockchain en het bedrag.

Ontvangst bevestiging: Zodra de overdracht is voltooid, zal je de cryptocurrency zien verschijnen in je Bitvavo wallet.

Geld opnemen via Bitvavo

Bitvavo biedt de mogelijkheid om direct euro’s op te nemen naar je bankrekening. Dit kan eenvoudig worden gedaan via het dashboard van Bitvavo, waar je simpelweg de optie ‘Opnemen’ kunt kiezen, het gewenste bedrag invoert en de transactie bevestigt. De snelheid van de opname is afhankelijk van je bank, maar doorgaans zijn de middelen snel beschikbaar.

Conclusie: Binance geld opnemen

De recente ontwikkelingen rondom Binance in Nederland benadrukken hoe belangrijk het is voor crypto exchanges om te voldoen aan de lokale wetgeving. De opkomst van Bitvavo als een gereguleerd alternatief opent nieuwe perspectieven voor Nederlandse gebruikers, met nadruk op naleving en veiligheid van gebruikers


Terwijl Binance zoekt naar manieren om hun vergunning te herstellen, speelt Bitvavo in op de directe behoeften van gebruikers door lage kosten, een breed aanbod aan cryptocurrency’s en handige betaalmethoden zoals iDEAL aan te bieden. Dit incident markeert een cruciaal moment voor de crypto-industrie in Nederland, waarbij de focus ligt op regelgeving en de potentie voor exchanges om binnen deze richtlijnen succesvol te zijn.