Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volgens de planning worden Ethereum ETF’s later deze maand gelanceerd. Wat gaat dit betekenen voor de markt? De lancering van Bitcoin ETF’s zorgde voor een stijging in de Bitcoin koers van 58%, gaan Ethereum ETF’s voor hetzelfde effect zorgen? Of waait de hype weer snel over?

Lancering van Ethereum ETF’s komt eraan

Op 23 mei heeft de U.S. Securities and Exchange Commision (SEC) de eerste stappen gezet om Ethereum ETF’s toe te laten op handelsmarkten die op de Amerikaanse markt gebaseerd zijn. De aanvraag van 3 verschillende exchanges om ETH ETF’s te verhandelen werd goedgekeurd.

Voordat deze exchanges echter mogen handelen in ETH ETF’s, moesten ze nog wel goedkeuring krijgen van de SEC. Dit proces kon nog weken of zelfs maanden duren, maar we zijn nu eindelijk zo ver. Op dit moment is de verwachte datum voor de lancering van Ethereum ETF’s 15 juli.

Zal Ethereum ETF hype zich doorzetten?

De komst van Bitcoin ETF’s heeft ervoor gezorgd dat de Bitcoin koers in een tijdspan van 9 weken met 58% steeg, en hierin ook zijn huidige ATH behaalde. Nu is de vraag of dit ook gaat gebeuren bij Ethereum, met de komst van Ethereum ETF’s.

In de onderstaande grafiek is de populariteit van Ethereum ETF’s te zien. Te zien is dat de populariteit de afgelopen maand redelijk is toegenomen, met een aantal pieken en dalen tussendoor. Deze toenemende populariteit doet ons vermoeden dat de hype zal doorzetten.

Populariteit Ethereum ETF – Bron: Google Trends

Als we echter naar de Ethereum koers kijken, dan zien we dat deze moeite heeft om te stijgen. Volgens CoinMarketCap is de koers de afgelopen maand zelfs met 17% gedaald. Bij de lancering van Bitcoin ETF’s begon de Bitcoin koers enkele maanden van tevoren al te stijgen. 9 weken na de lancering bereikte Bitcoin zijn ATH, maar daarna begon de koers flink te dalen.

Echter zijn er wel een aantal indicatoren die aangeven dat er een bullish trend aan gaat komen in de Ethereum koers. Zo heeft de Relative Strength Index (RSI) van Ethereum een stijging vertoond na het bereiken van de oversold zone. Ook de Money Flow Index (MFI) gaf een vergelijkbare trend weer. Dit duidde erop dat ETH mogelijk in een bullish trend gaat komen.

Volgens onderzoekers van Galaxy zullen ETH ETF’s een lager handelsvolume genereren in vergelijking met Bitcoin-ETF’s. De instromen zullen naar verwachting langzamer zijn, met ongeveer $5 miljard aan netto-instroom in de eerste vijf maanden. Hoewel er optimistische verwachtingen zijn voor de prijs van Ethereum na de lancering van de ETF, met voorspellingen variërend van $6.500 tot $8.000, verwachten sommige experts slechts een korte rally, gevolgd door een ‘sell-the-news’-evenement.

De komst van Ethereum ETF’s biedt een interessante kans voor de markt, hoewel de verwachte impact minder groot is dan die van Bitcoin ETF’s. Ondanks recente dalingen in de Ethereum trend, wijzen indicatoren als de RSI en MFI op mogelijke bullish trends. Experts voorspellen uiteenlopende scenario’s, van een aanzienlijke prijsstijging tot een korte rally gevolgd door een ‘sell-the-news’-effect. Het blijft afwachten of de hype rondom Ethereum ETF’s zal doorzetten en een blijvende positieve impact op de koers zal hebben.

Beste alternatieven zolang ETH ETF niet gelanceerd is

De lancering van Ethereum ETF’s kan dus effect hebben de koers van ‘s werelds op één na meest populaire cryptomunt. Tot die tijd zijn er echter genoeg alternatieven beschikbaar op de markt die je meer rendement op kunnen leveren.

Hieronder vind je een kleine greep uit enkele nieuwe cryptomunt die nog aan het begin van hun reis door de crypto markt staan. Deze coins zijn nog voordelig verkrijgbaar, waardoor je extra hoge winsten kunt maken als ze breder gelanceerd worden op de markt.

Shiba Shootout – Het Wilde westen in een meme coin

Het meme project van Shiba Shootout is inmiddels zo’n twee weken geleden gelanceerd, maar al veel ervaren meme coin traders hebben hun investering in het project veiliggesteld. Dat kan via de presale die op dit moment op de website van Shiba Shootout te vinden is.

Met Shiba Shootout wordt de bekende Shiba meme verbonden met het Wilde Westen. Door deze 2 thema’s met elkaar in een project samen te brengen, kunnen ze allerlei extra applicaties op de markt brengen met namen die hierop gericht zijn.

Zo wordt het project gedragen door de Marshal Shiba, de sheriff die de community leidt. Deze community bestaat onder andere uit Shiba Sharpshooters, de investeerders van het project die proberen zoveel mogelijk hype te laten ontstaan.

Extra functies als Cactus Staking en ‘Saving Saddlebags’ geven je de mogelijkheid om extra $SHIBASHOOT tokens te verdienen. Daarnaast wordt er een Lucky Lasso loterij gehouden waarin alle $SHIBASHOOT holders mee kunnen doen.

Nu naar Shiba Shootout

Pepe Unchained – Nieuwe meme coin met eigen blockchain

Pepe Coin is één van de grote meme coins die een poging doet om bekende meme coins als Dogecoin en Shiba Inu van de troon te stoten. Toch kent het project zijn limieten, en dat probeert Pepe Unchained nu op te lossen.

Met Pepe Unchained wordt de kikker-meme naar een eigen blockchain gebracht. Dit is een 2de laag die ontwikkeld is op Ethereum en gebruikers 100x snellere transacties biedt, en veel lagere transactiekosten.

De $PEPU token is op dit moment te koop in een presale, waar al bijna $3 miljoen aan investeringen opgehaald zijn. Investeerders kunnen hun tokens vervolgens direct vastzetten in een staking pool, waar je momenteel een jaarlijkse rente tot wel 651% kunt verdienen.

Nu naar Pepe Unchained

99Bitcoins – Presale van veelbelovende token

Tot slot de presale van een bekende website; 99Bitcoins. Deze website werd jaren geleden opgericht om traders te helpen meer info over de crypto markt te verkrijgen. Zo wordt er veel nieuws gedeeld, maar kun je ook cursussen doen om betere stappen te zetten.

Nu zet de website een volgende stap door een eigen crypto token te ontwikkelen en deze aan te bieden in een presale vorm. Inmiddels heeft het project al zo’n $2,4 miljoen opgehaald van geïnteresseerde traders.

De token zal later gebruikt worden op de website om uit te keren aan traders die meer leren over de crypto markt. Zo kun je de token bijvoorbeeld verdienen wanneer je bepaalde cursussen voltooid.

De $99BTC token is een BRC-20 token, wat wil zeggen dat het ontwikkeld is op de Bitcoin blockchain zelf. Deze nieuwe standaard voor tokens wordt nog niet heel veel gebruikt in de crypto markt, maar is een interessant alternatief voor de standaard van Ethereum.

Nu naar 99Bitcoins