Zoek
Sluit dit zoekvak.

De koers van de Bitcoin, we horen er alleen in de media over zodra deze óf heel hoog staat of juist heel laag. Helaas zitten we op dit moment in de tweede categorie. Geholpen door turbulente tijden op de aandelenbeurzen is de koers behoorlijk gedaald. De onrust in de wereld door crisissen en oorlogen laat de Bitcoin helaas niet met rust. Iedereen zou in zo’n tijd willen een glazen bol te hebben om een kijkje in de toekomst te kunnen nemen. Helaas, die heeft niemand en wij ook niet. Toch gaan we op basis van ervaring en analyses een kleine poging doen een paar maanden vooruit te kijken waar het gaat om Bitcoin.

Wat kunnen we de komende tijd van Bitcoin verwachten?

We kunnen eigenlijk twee scenario’s onderscheiden waar het gaat om Bitcoin; de toekomst voor de mensen die al Bitcoins hebben en de toekomst voor de mensen die nog géén Bitcoin hebben.

Voor die laatste categorie kunnen we nu wel eens in hele interessante tijden zitten. Zeker met de huidige Bitcoin koers van dit moment is het starten met investeren in crypto wellicht een goede tijd. Wanneer je nieuw bent met deze vorm van investeren dan raden wij je aan om voor Bitcoin te kiezen en dit te doen via een bekende en betrouwbare broker. Je kunt uiteraard ook voor een andere, grote crypto valuta gaan, maar laat je niet verleiden door mooie praatjes over bizarre winsten. Deze vallen in de praktijk vaak behoorlijk tegen en deze crypto kunnen zelfs failliet gaan.

Starten met investeren in Bitcoin is vandaag de dag slim, omdat de koers momenteel érg laag staat. De kans dat hij in de toekomst gaat stijgen is dan ook levensgroot. Dat je hier wellicht even geduld voor nodig hebt is hierbij wel een belangrijke kanttekening. Maar dat is met iedere investering zo.

Wees geduldig

Voor het geval je al Bitcoin hebt raden wij je aan niet te vaak de koers te checken en eveneens geduld te hebben. Nu verkopen is de minst gunstige actie die je kunt ondernemen. Gewoon wachten tot betere tijden (die er ongetwijfeld gaan komen!) is het slimste plan. Mocht je een zakcentje over hebben, dan is bij kopen zelfs nog een actie die je kunt ondernemen.

Kortom, mocht de trend van afgelopen weken zich doorzetten dan lijkt er een kleine periode van rust en stabiliteit op de markt te zijn aangebroken. Hierop volgend komt er vaak een moment van (geleidelijke) stijging. Door nu bij te kopen kun je van deze positieve beweging gebruikmaken. Maar neem afgelopen periode ook mee als les; de koersen kunnen tot de hemel stijgen, maar ook zéér snel tot een dieptepunt dalen. Neem ook tijdig je winst!