Zoek
Sluit dit zoekvak.

De F5-knop van de meeste traders zal in de komende dagen wat extra wegslijten, want de Bitcoin koers lijkt weer op weg naar een nieuw hoogtepunt. Momenteel staat het rond de grens van $70.000,-.

Die grens is dit jaar al een aantal keer doorgebroken, maar daarna viel het vaak weer stil. Nu de Bitcoin halving plaatsgevonden heeft en Bitcoin ETF’s volop getrade worden op de beurzen, lijkt het een kwestie van tijd voor de koers weer een nieuw record weet neer te zetten. 

Toch zijn er ook mindere signalen; zo blijkt uit data dat het volume van Bitcoin een flinke tik heeft gekregen. Dit houdt in dat er een stuk minder traders Bitcoin kopen en verkopen. Vaak zorgt dit er voor dat Bitcoin daalt, maar gaat dat ook dit keer zo zijn? 

7-daags volume onder $14 miljard

Het 7-daagse handelsvolume van Bitcoin zakte vanochtend onder de $14 miljard. Zo laag was het volume voor het laatst in 2023, toen Bitcoin verhandeld werd op een koers van $30.000,-. 

Er kunnen een aantal redenen zijn dat het volume van Bitcoin het moeilijk heeft. Minder interesse in Bitcoin kan er één zijn, maar gek genoeg kan het ook juist andersom zo zijn; traders houden liever hun Bitcoin vast in plaats van dat ze er actief in handelen. 

Het verlaagde volume hoeft dus niet meteen een groot probleem te vormen voor de Bitcoin koers en zou zelfs de komende dagen voor een extra stijging in de koers kunnen zorgen. 

Opbrengst miners stookt bij lager volume 

Een probleem dat wel ontstaat bij een verlaagd volume is dat de opbrengst van miners daalt. Hoe meer transacties er gedaan worden, hoe meer blocks er aangemaakt moeten worden op de blockchain van Bitcoin. 

Voor elk nieuw block dat door een miner aangemaakt wordt, staat tegenwoordig een beloning van 3,125 BTC. Als er minder blocks aangemaakt worden. zullen er dus ook minder beloningen uitgekeerd worden en gaat de opbrengst van de gehele mining sector omlaag. 

Miners spelen een cruciale rol in het in leven houden van Bitcoin. Als er niet genoeg miners zijn, zullen transacties nog minder snel verwerkt worden. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat Bitcoin een deel van haar kracht kwijtraakt en traders overstappen naar alternatieven. 

Het is dan ook cruciaal dat het handelsvolume de komende tijd weer aantrekt en niet nog verder daalt. 

Kan Bitcoin instorten?

Bitcoin kan altijd instorten; het is immers nog altijd een investering waar vooral gespeculeerd wordt op de prijs in plaats van de daadwerkelijke waarde. Paniek op de markt kan al snel zorgen voor enorme dalingen in de koers, maar voorlopig lijken die niet waarschijnlijk. 

Dit Bitcoin koers heeft bij de afgelopen Bitcoin halvings altijd een half jaar nodig gehad om te reageren op de halving met een enorme bull run. De vierde Bitcoin halving vond halverwege april plaats en dus wachten veel traders nog op de echt grote stijgingen van de koers. 

Mocht de geschiedenis zich herhalen betekent dit wel dat de koers nog tot ver boven de $100.000,- uit kan gaan komen dit jaar. Ook de rest van de markt zal hier op reageren met grote stijgingen in altcoins

Welke altcoins pakken de grootste stijgingen mee?

Als bovenstaande verwachtingen uitkomen, is het dus nog altijd een goed moment om te investeren in Bitcoin of bepaalde altcoins. Hieronder bespreken we enkele altcoins die dit jaar uitgebracht zijn en wel eens een grote bull run mee zouden kunnen maken. 

Base Dawgz – Is de Base blockchain de volgende stijger?

De eerste helft van dit jaar ging het veel om de Solana blockchain, maar inmiddels is er een andere blockchain waar de meeste ogen opgericht zijn: Base. Sindskort is er een nieuw meme coin gelanceerd op deze blockchain waar veel tokens grote stijgingen zagen de afgelopen weken. 

Base Dawgz is een combinatie van de bekende Shiba meme die gebruikt is bij meme coins als Dogecoin en Shiba Inu, en Base jumping. Het is in eerste instantie ontwikkeld op de Base blockchain, maar de token is ook verkrijgbaar via de blockchains van Solana, Ethereum, Binance en Avalanche. 

De $DAWGZ tokens zijn nu verkrijgbaar in een presale, maar er zijn meer manieren waarop je de token kan ontvangen. Zo kun je via het Share-to-Earn systeem de tokens verdienen zonder zelf een investering te doen. Het enige wat je wel moet doen is informatie over de token verspreiden via social media. 

Daarnaast is het ook mogelijk om de token te staken als je eenmaal in het bezit bent van $DAWGZ. Zo kun je nog meer tokens verdienen en maximaal profiteren als de token gelanceerd wordt op grote crypto exchanges

Nu naar Base Dawgz

99Bitcoins – Profiteer van volgende Bitcoin bull run

Wil jij meer weten over de crypto markt, een mogelijke volgende bull run of alles over blockchains? 99Bitcoins is een website waarop je alles kunt leren over deze onderwerpen en ook nog eens beloond wordt met de nieuwe 99BTC tokens die nu in een presale aangeboden worden. 

In deze presale is al bijna $2 miljoen opgehaald van traders die de token alvast ingekocht hebben in anticipatie van een eventuele listing. Daarnaast is het ook mogelijk om de tokens direct te staken tegen hoge vergoedingen.

Je kunt meedoen met de 99Bitcoins presale door je wallet te verbinden met de website en vervolgens ETH, BNB of USDT in te ruilen voor de tokens. 

Nu naar 99Bitcoins

PlayDoge – Nieuwe Play-to-Earn crypto

De nieuwe token PlayDoge is een unieke Play-to-Earn coin die via een presale in de markt is gezet. Het project komt met een 8-bit game dat erg lijkt op het nostalgische Tamagotchi. Je krijgt een eigen PlayDoge die je op moet voeden door het eten te geven en ermee te spelen. 

Vervolgens zijn er met deze PlayDoge andere games te spelen waarbij je $PLAY tokens kunt ontvangen als je goed presteert. Met deze tokens kun je voedsel of items komen in de store van PlayDoge, maar je kunt de tokens natuurlijk ook gewoon in je wallet zetten en deze gaan verhandelen. 

Je koopt de tokens momenteel voor $0,00502 per token via de website van PlayDoge, daar koppel je een wallet die geschikt is voor BNB of ETH om vervolgens deze crypto om te ruilen voor de nieuwe tokens. Daarna is het ook direct mogelijk om de tokens op de website te staken. 

Nu naar PlayDoge