Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bitcoin heeft het afgelopen decennium een vogelvlucht genomen qua populariteit en hoe handig het is voor het betaalverkeer. Het mooiste hieraan is dat de ontwikkelingen zich maar in een rap tempo blijven opvolgen. Ben jij benieuwd wat nieuwste trends zijn op het gebied van bitcoin? Lees snel verder om meer te weten te komen hierover!

Bitcoin fondsen

In de eerste plaats is een bitcoin fonds ontzettend in trek als we het hebben over bitcoin trends. Dit zijn speciale fondsen waarmee je een bepaald bedrag door een professionele partij laat inzetten voor beleggingen. Het grote voordeel hieraan? Je hoeft zelf niet meer na te denken of het slim is om tijdelijk in of uit bitcoin te stappen! Daarnaast is het rendement van een fonds als deze gemiddeld hoger dan bij andere populaire investeringsmethodes, zoals in aandelen beleggen.

Investeringen door grote instellingen

Ten tweede valt het op dat er op het gebied van bitcoin een flinke instroom van grote instellingen is. Maar hoe komt dit precies? Kort gezegd; deze financiële reuzen zien steeds meer potentie in bitcoin. Het gevolg hiervan? De waarde van bitcoin heeft ineens een flinke boost gekregen! Een ander voordeel? Er is een stuk meer legitimiteit ontstaan als we het over bitcoin en crypto hebben. Als zulke instellingen hun kapitaal in bitcoin stoppen, moet het immers een betrouwbare technologie, hulpmiddel en investeringsoptie zijn! Dit maakt bitcoin stabieler en minder volatiel.

Jan en alleman die investeert

Wat zo fantastisch is aan de huidige situatie, is dat bitcoin toegankelijker is geworden voor iedereen. Zelfs je oma denkt er tegenwoordig over na om in bitcoin in te stappen. Hoe dit komt? Het is een stuk eenvoudiger geworden om via bepaalde apps of platforms aan bitcoins te komen. Ja en alleman investeert hierdoor volop! Het mooiste hieraan? Er is steeds meer vertrouwen dat bitcoin een hulpmiddel is waar iedereen van gebruik van kan maken.

Nieuws in mainstream media

Verder zie je dat bitcoin steeds vaker in de mainstream media de aandacht krijgt. Dit is niet zo gek, toch? De waarde van bitcoin is immers de afgelopen periode gigantisch gestegen! De tijden dat alleen nerds en avonturiers hun geld hierin staken, zijn dan ook voorgoed voorbij! Nieuwssites hebben ervoor gezorgd dat iedereen weet wat bitcoins te bieden hebben.

Decentrale financiering

Tot slot is er nog decentrale financiering, oftewel DeFi.  Wat deze trend inhoudt? Niemand wil afhankelijk zijn van grote instellingen die je hele financiële leven met een knop kunnen bepalen. Daarom is DeFi in het leven geroepen, want hiermee kun je ineens  direct transacties doen, beleggen, en zelfs leningen afsluiten via slimme contracten op de blockchain. Het voordeel hieraan? Alles gaat sneller, kost minder en is transparanter geworden! De kers op de taart? Je hebt meer controle dan ooit over je geld!