Zoek
Sluit dit zoekvak.

Je geld beleggen in cryptocurrency, heel veel mensen gingen je al voor maar we kunnen ons voorstellen dat je het nog best spannend vindt. Door de jaren heen zijn er ongelofelijk veel verhalen over cryptocurrency de wereld ingegaan waardoor veel mensen eigenlijk niet goed weten wat de waarheid is en welke van deze mythes klinkklare onzin zijn. Omdat we vinden dat iedereen een goed beeld moet hebben en op basis daarvan de keuze moet kunnen maken of ze willen investeren, ontkrachten we in dit blogartikel de 3 mythes die we vaak tegenkomen. 

Je kunt beter sparen dan in crypto investeren

Veel mensen vinden het spannend om in cryptocurrency te investeren omdat de munteenheid vrij nieuw is en anders werkt dan normaal geld. Het is volledig online en werkt op een blockchain. Daarnaast wisselt de koers zo enorm snel dat het daadwerkelijk traden van cryptocurrency veel risico met zich meebrengt. Door de hoge pieken en dalen in de koersen kan het zomaar zijn dat het geld wat je vandaag in crypto stopt, morgen al met 50% is gedaald. Toch is het investeren in crypto tot nu toe voordeliger gebleken dan het sparen van geld bij de bank. Het zal je niet ontgaan zijn dat de rente op een spaarrekening tegenwoordig bijna gelijk is aan 0%. Dit betekent dat wanneer je op een rekening met €5000,-, iedere maand €50,- euro stort, je in tien jaar tijd maar €9 euro verdiend aan rente. Wanneer er inflatie optreedt waarbij de producten duurder worden en de waarde van het geld dus achteruit gaan, kan het zijn dat je geld letterlijk minder waard is dan op het moment dat je begon met sparen. De grote crypto munteenheden hebben op de lange termijn alleen maar een stijgende lijn laten zien. Zo is bijvoorbeeld een van de grootste munten ‘Ethereum’ het afgelopen jaar met maar liefst 57% in waarde gestegen. Een eenmalige investering van €5000,- was dan nu €7850,- waard geweest. 

De munten zijn onveilig

Het gevoel van onveiligheid bij crypto zit hem in een aantal dingen, enerzijds kan het zijn dat je de munten zelf niet vertrouwd, anderzijds kan het zijn dat je het spannend vindt om te beleggen in de munten. We leggen uit waarom deze angst niet nodig is. In tegenstelling tot ander geld wat wij kennen, is cryptocurrency een gedecentraliseerde vorm van geld. Dit houdt in dat er geen overheid of bank aan te pas hoeft te komen om een transactie te voldoen. Dit maakt dat crypto zelf juist veiliger is dan het gebruik van geld via de bank of een andere derde partij. De centralisatie bij banken of overheden maakt namelijk dat jouw geld altijd op de een of andere manier weg kan vallen. Bijvoorbeeld wanneer een bank failliet gaat of een overheid besluit dat je niet bij het geld kan. Wanneer je met crypto betaald is de transactie volledig versleuteld, dit maakt dat het onmogelijk is om zo’n transactie te hacken. 

Beleggen in crypto is onveilig

Elke belegging is in het begin wat spannend, daarnaast is het investeren in crypto vrij nieuw ten opzichte van andere vormen van beleggen. Dit betekent echter niet dat investeren in crypto onveilig is. In ieder geval niet onveiliger dan andere vormen van belegging. Waar je bij crypto wel rekening mee moet houden is dat de koerswisselingen enorm zijn en het ook veel sneller wisselt dan je gewend bent. De kracht is om je hoofd koel te houden en niet te snel je munten weer te verkopen. Op de lange termijn zien we bij de meeste munten namelijk een positief rendement.  Ben je geïnteresseerd in beleggen in crypto? Op www.anycoindirect.eu vind je alle informatie die je mogelijk nodig kan hebben.