Search
Close this search box.

De crypto markt is weer in bloei en dat is terug te zien aan de koersontwikkeling van vele cryptocurrencies. Maar Bitcoin (BTC) blijft een van de populairste munten in de markt. De grote cryptocurrency heeft recent een nieuw prijs record behaald wat de aandacht trekt zowel binnen als buiten de crypto community. Met de komst van de Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF) in Amerika is de munt geaccepteerd aan het raken in de traditionele financiële sector. Een teken dat BTC, en mogelijk andere cryptocurrencies, thuis hoort in jouw spaarplan voor je pensioen. 

Ontdek in deze blog wat Bitcoin, en andere cryptocurrencies, kunnen betekenen voor jouw pensioen en hoe je jezelf kunt voorbereiden. 

Lange termijn succes van Bitcoin

De kracht van Bitcoin is de schaarste van de munt. Er kunnen in totaal maximaal maar 21 miljoen BTC munten bestaan en het minen ervan wordt steeds moeilijker over tijd. Dit staat in schril contrast met fiat geld, zoals de dollar en de euro, die oneindig bijgeprint kunnen worden. Dit zien we dan ook gebeuren in de wereld. Zowel de dollar als de euro, en andere valuta, worden massaal bijgeprint om de economie te ondersteunen of de schuld van het land te kunnen betalen. Het gevolg is dat het bewaren van valuta’s een negatieve impact kan hebben op je koopkracht, zeker wanneer je over de lange termijn kijkt

Figuur 1: Koopkracht van de dollar over tijd (bron; visualcapatalist)

In Figuur 1 is goed te zien hoe de koopkracht van de grootste valuta, de dollar, met wel 97% is gedaald over 100 jaar tijd. Belangrijk is om jezelf dus goed voor te bereiden op je pensioen en te sparen in een schaars goed dat je koopkracht behoudt. 

Bitcoin in je Pensioen

Bitcoin biedt een alternatief voor beleggers. Een manier om te investeren in digitale goud, die gemakkelijk verstuurd en bewaard kan worden in tegenstelling tot echt goud. Met de komst van de Bitcoin ETFs wordt het steeds makkelijker om in de populaire cryptocurrency te investeren. Je hoeft namelijk zelf de munten niet te bewaren en kunt gewoon gebruik maken van traditionele beurzen om in BTC te investeren. Ideaal voor als je wilt beleggen voor de lange termijn of je pensioen. 

Investeren in een innovatie sector

Daarnaast biedt de crypto markt ook een ander alternatief. Vele projecten stimuleren innovatie en proberen complexe alledaagse problemen op te lossen die de toekomst kunnen veranderen. Denk aan Solana (SOL) die extreem snelle en goedkope transacties mogelijk maakt, of Cardano (ADA) die de financiële gelijkheid in Afrika mogelijk maakt. Natuurlijk kent de crypto markt ook gekke projecten zoals Shiba Inu (SHIB) die veel aandacht trekken en humor gebruiken om gebruikers aan te trekken. 

Volg BlockSpace voor laatste nieuws

Desalniettemin blijft de crypto markt een intrigerende markt die kansen en risico’s biedt. Een ding is zeker, de koopkracht van valuta’s daalt over de lange termijn en wellicht verdienen munten zoals BTC een overweging als lange termijn investering. Op de hoogte blijven van het laatste Web3 en crypto nieuws? Bekijk dan blockspace.nl, de premium Nederlandse Web3 en crypto website.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀 BTC naar de maan…

Daarom ontvang je nu 10 euro gratis trading te goed bij een succesvolle registratie!

Koop bijvoorbeeld gratis 30 Cardano, 40 XRP of een andere coin naar keuze..